Очајот на македонската љубовна сцена

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
da редно време е ние жените да почнеме да ги критикуваме мажите и нивниот очај(секоја чест на исклучоците а знам дека и нив ги има во голем број)
во големо се слагам со Карма Хантер алал да ти е за мислењево ....има да се додадат уште многу реченици таму......
Притоа не знам дали да ги вклучам овде момчињата од 16 год бидејќки ти сепак не се мажи сеуште(бар за мене)али нема везе еве....
на 16 год нив им е важна невиноста на девојката ...зошто?па многу јасно зашто тој сака да и ја одземе :) и после да се фали на другарите колкав херој е .....али нив ќе им се прости зашто сеуште се нели многу млади....им лета паметот
е сега загрижувачка е состојбата со многу веќе возрасни мажи на 30 год...кои цел ден ги редат кафаните низ градот,не работат ништо зашто не им се остава чаршијата,сеуште земаат пари од мама и тато за излегување,....се пијанат и се кромидосуваат секоја вечер и веќе одамна подзаборавиле да и се додворуваат на некоја девојка а и ако и се пушти на некоја потоа цели муабети ќе извади зашто она го одбила или пак ќе се жали дека во градот сите се курви и тој не може да најде некоја поштена,ако имала еден сексуален партнер била затуцана,ако имала 10 сексуални партнери била курва, хахаха е таквите треба да се подзамислат зошто се на секој ќош одбивани од девојките.
секоја чест на оние исклучоците има машки кои на 30 год веќе си имаат работа ,не лежат на грбот на мама и тато сеуште,не им е важна невиноста на девојката,во повеќе год врска не се понаша како да те поседува тебе и се што е твое
можда малку бев офф али нека ми простат а и на оваа тема има да се зборува мнооогуу

S

Shellshock nam67

Гостин
Егото го контролира однесувањето на повеќето луѓе, би рекол мнозинството и не е воопшто за занемарување и при градење на една врска.

Не си ја сфатил Karma Hunter, не се мисли воопшто за сексот туку за свесната или потсвесната желба да се доминира над партнерот со што е таа врска осудена да стагнира наместо двајцата равноправно да се надополнуваат и да растат нагоре.

Двајца равноправни кои заеднички си ги корегираат недостатоците и се надополнуваат без притоа да му се наметнува својата моќ на другиот се многу ретки но ако се најдат и си ги симнат егата на разумна граница таквите врски имаат добра шанса да опстојат долго време, да не пукнат при првите знаци на слабост и стварно да имаат квалитет што е редок.

Само такви двајца најчесто не се наоѓаат па останува тоа претходното, едниот најчесто да го доминира другиот.
Frojd ima edna izreka vaka vika najgolem dvigatel na covestvoto i negovoto celokupno opstestvo e seksot.
drugo za dominacijata pa sekoj ako se postavi od pocetok kako vtoroplasiran taka ce tera cel zivot bilo da e masko ili zensko, znaci nikoj ne moze da ti nametne nesto a ti da ne si prifatil. ili pak odbil.
samit nie si odlucuvame ako im e podobro da bidat pasivni vo vrskata ili brakot taka ce teraat, sepak mislam deka ramnotezata ne e narusena znaci se uste ima parovi koi se ramnopravni
--- надополнето: Sep 6, 2011 9:30 AM ---
da редно време е ние жените да почнеме да ги критикуваме мажите и нивниот очај(секоја чест на исклучоците а знам дека и нив ги има во голем број)
во големо се слагам со Карма Хантер алал да ти е за мислењево ....има да се додадат уште многу реченици таму......

е сега загрижувачка е состојбата со многу веќе возрасни мажи на 30 год...кои цел ден ги редат кафаните низ градот,не работат ништо зашто не им се остава чаршијата,сеуште земаат пари од мама и тато за излегување,....се пијанат и се кромидосуваат секоја вечер и веќе одамна подзаборавиле да и се додворуваат на некоја девојка а и ако и се пушти на некоја потоа цели муабети ќе извади зашто она го одбила или пак ќе се жали дека во градот сите се курви и тој не може да најде некоја поштена,ако имала еден сексуален партнер била затуцана,ако имала 10 сексуални партнери била курва, хахаха е таквите треба да се подзамислат зошто се на секој ќош одбивани од девојките.
секоја чест на оние исклучоците има машки кои на 30 год веќе си имаат работа ,не лежат на грбот на мама и тато сеуште,не им е важна невиноста на девојката,во повеќе год врска не се понаша како да те поседува тебе и се што е твое
можда малку бев офф али нека ми простат а и на оваа тема има да се зборува мнооогуу
znaci ima i takvi maski licno imam nekolku drugari koi ziveat na grbot na roditelite i toa se dodeka zad niv stojat istite , a koga togas ce ja vkusat gorcinata na zivotot.
e sega za devojkite do doba od 30 godini, golem del od niv se odnesuvaat kako da se na 20 godini kako da imaat uste vreme da prebiraat, a zaboravile deka zad niv imaat nekolku propadnati vrski od koi ne izvlekle nikakva pouka, i ne svajkaat deka im kuca bioloskiot casovnik, na kolku godini ce baraat zivoten sopatnik na 35, 40 godini :pos:.
Sekoja cest za devojkite koi pametno odbiraat ali tie se mnogu retki...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Притоа не знам дали да ги вклучам овде момчињата од 16 год бидејќки ти сепак не се мажи сеуште(бар за мене)али нема везе еве....
на 16 год нив им е важна невиноста на девојката ...зошто?па многу јасно зашто тој сака да и ја одземе :) и после да се фали на другарите колкав херој е .....али нив ќе им се прости зашто сеуште се нели многу млади....им лета паметот
Палино моме уште си недефлорирано јуферче од пусти стравој да не те искористи некој? Кој црни фалење, кој бакрачи за невиност сега дискутира кај младиве на 15-6, сега ако не е тројка или пак ха де видео со зум не вреди да се спомнува за разговор.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Frojd ima edna izreka vaka vika najgolem dvigatel na covestvoto i negovoto celokupno opstestvo e seksot.
drugo za dominacijata pa sekoj ako se postavi od pocetok kako vtoroplasiran taka ce tera cel zivot bilo da e masko ili zensko, znaci nikoj ne moze da ti nametne nesto a ti da ne si prifatil. ili pak odbil.
samit nie si odlucuvame ako im e podobro da bidat pasivni vo vrskata ili brakot taka ce teraat, sepak mislam deka ramnotezata ne e narusena znaci se uste ima parovi koi se ramnopravni
Муабетот беше зашто има распар парови каде едниот доминира а другиот е инфериорен и јасно дека и двајцата се согласиле на таква состојба инаку би раскинале, значи секој од нив нешто добива (ете веројатно добар секс) но таквите парови нема да напредуваат затоа што доминантниот нема никаков интерес да го поттикне и порасне другиот а инфериорниот нема сили ни знаење сам тоа да го направи.

За да има парови во равнотежа и равноправни треба пред сѐ да се свесни како личности што сакаат и каков партнер сакаат, да немаат комплекси и да се спремни да зауздат его за да ослободат простор и за другиот а таквите врски се бројат на прсти.

Не дека не си и ти во право туку сексот е веќе малку подруга тема ;).

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
--- надополнето: Sep 6, 2011 9:30 AM ---

znaci ima i takvi maski licno imam nekolku drugari koi ziveat na grbot na roditelite i toa se dodeka zad niv stojat istite , a koga togas ce ja vkusat gorcinata na zivotot.
e sega za devojkite do doba od 30 godini, golem del od niv se odnesuvaat kako da se na 20 godini kako da imaat uste vreme da prebiraat, a zaboravile deka zad niv imaat nekolku propadnati vrski od koi ne izvlekle nikakva pouka, i ne svajkaat deka im kuca bioloskiot casovnik, na kolku godini ce baraat zivoten sopatnik na 35, 40 godini :pos:.
Sekoja cest za devojkite koi pametno odbiraat ali tie se mnogu retki...
па да всушност тоа е и проблемот зашто многу бираат на тие години,да бил ваков,онаков,да имал ова, да имал она....
--- надополнето: Sep 6, 2011 11:18 AM ---
Палино моме уште си недефлорирано јуферче од пусти стравој да не те искористи некој? Кој црни фалење, кој бакрачи за невиност сега дискутира кај младиве на 15-6, сега ако не е тројка или пак ха де видео со зум не вреди да се спомнува за разговор.
некако мислењево твое ептен ми е оф топик ,све си изнапишал кој жив ќе те разбере:confused:....напиши нешто у врска со темава па да се разбереме како луѓе

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Да си се посмеам малце.
Митови и легенди се тоа .
Исто како секс пред влез и пушење во лифт настрана шо сега секоја втора бештија е фатена на камера тоа не е заради тоа што се либерализиравме и ( џаво те чуо) сексуална револуција конечно стигна, туку затоа што секоја будала има телефон со камера.
Плус не за друго цело лето им ги слушам муабетите под прозор.
Поголеми трач баби нема од мажите овдешни посебно испод 30. Лингури без мадиња, кои само устата им работи наместо друго, после пекаат дека им се ебат женските со албанци и грци .
I wonder why...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Да си се посмеам малце.
Митови и легенди се тоа .
Исто како секс пред влез и пушење во лифт настрана шо сега секоја втора бештија е фатена на камера тоа не е заради тоа што се либерализиравме и ( џаво те чуо) сексуална револуција конечно стигна, туку затоа што секоја будала има телефон со камера.
Плус не за друго цело лето им ги слушам муабетите под прозор.
Поголеми трач баби нема од мажите овдешни посебно испод 30. Лингури без мадиња, кои само устата им работи наместо друго, после пекаат дека им се ебат женските со албанци и грци .
I wonder why...
Јас мислам дека тин генерацијата во Македонија, барем јас тие што ги познавам некој братучеди и комшии, моментално е многу полиберална од времето каде што главен критериум за брак е да се нема предбрачен секс и рубата секако :D, ако го прочиташ текстот што го напиша Палина таа тврди или шпекулира дека на мажите под 30 години кој живеат на сметка на родителите, не знаат да се додворуват, итн, итн им е важна невиноста на девојката, што мене ми е некако за неверување од тоа што го глеам надвор.
Не дека нема и такви, но мислам дека сепак не се во некој огромен број.
За секс националната припадност не е битна, не прави поделби плус овде се работи за добососедски и внатрешно национални интереси:D (се зезам знам дека се работи за проституција)

В

Вештерот

Гостин
Ако љубовната сцена ја дефинираме како излегувањето и запознавањето рандом луѓе тогаш е навистина очајна. Ми се чини дека се излегува само за да те видат други и за да се глуми лудило. Запознавањето на нови луѓе не само што не е во втор план туку не е во ниеден план на никого.
Постојат различни примероци на мажи и жени. Иако има некоја вариација сепак многу жени гледаме како често играат на картата атрактивен дел од телото. Некоја ги потенцира долгите, депилирани и тазе исончани (се вратив од грција гледајте) нозе, друга деколтето, трета равниот и тесен стомак, четврта црвените светкави полни усни итн итн. Од друга страна многу мажи играат на картата голем голем бицепс и пекторалис со остри рабови. Оваа навидум безопасна и бенигна ситуација станува очајна ако се согледа причината за очајот. Причината лежи во тоа што истите тие поединци кои погоре ги опишав и немаат што друго да покажат. Се некаде во своите дваесетти години и немаат буквално ништо друго освен своето релативно младо тело. Доколку со облека го скријат тоа парче месо кое го покажуваат не им останува буквално ништо. Тие стануваат обични просечни неатрактивно облечени лузери во своите дваесетти години.
Додуша женските имаат уште еден адут, а тоа е надуеноста и ароганцијата. Постојат секакви фетиши на овој свет па некои се палат на надуенист и ароганција. Но и тие се лажни. Произлегуваат како бајпродакт на неможноста за нормална комуникација односно незнаењето некако нормално да се комуницира со друг човек. На пример ако случајно на некоја таква и пристапиш и и речеш дека би сакал да се запознаеш со неа ти следува казна која вариира од сочни пцовки па се до шамар или недај боже ќотек од некое машко во близина.
И сега како би можел на некоја таква човек да и објасни дека Волтер не е лик од серија, а Вагнер не е амбасадор на некоја странска земја.
Сепак тие женски кои ги спомнав си наоѓаат некои рамен на себе, а некои кои се поуспешни во заведувањето и наѓаат дури и некој побогат (ај нема да речам сељо). Имаат две три години убав брак, па некое златно дете и потоа приказната си продолжува. Она добива неколку килограми од бременоста, си седи дома и дреме со децата или пак работи нешто државно најчесто, тој е незадоволен од многу причини (нели во животот не е се секогаш идеално) и почнува да пие, да ја тепа. Таа трпи и ќути заради децата, тетките, бабите, стрините и нормално комшиите. Чак тоа и не се гледа надвор. Недај боже да ја разберат што живот живее. Па срамота е, што ќе кажат другите.
Значи при запознавањето на рандом особа најверојатно таа особа нема ништо да понуди. Навистина некои од нашите врсници учат на добри школи, работаат, почнуваат да градат кариери, одат по натпревари, спортуваат, пишуваат книги, творат нешто уметничко. Но најголемиот дел сепак стагнираат. И резултатот на таа стагнација го имаме на секое поле. Па така скоро е невозможно е со рандом човек кој си го запознал да разговараш за уметност, работа, образование, идеи, сонови и слично затоа што тоа соговорникот и не го интересира, а ако пак го интересира мала е веројатноста дека нема да се почувствува добро затоа што не му оди баш најдобро. Темите на разговор се на пример концертот на некоја турбо фолк звезда, одење на вежбање, кој каде излегол со кого, кој кого видел, кој што облекол, кој што рекол.
Е сега многу луѓе се помируваат со дадената ситуација и велат дај шта даш. Не. Треба да се биде силен и да не се потпадне под влијание. Подобро е да си сам отколку со некој кој не ти одговара.
Уметноста е сепак да се дојде до исклучокот значи до некој кој е океј. Па ако судиме по надворечниот изглед многу тешко ќе го најдеме исклучокот затоа што и многу океј луѓе се облекуваат слично како и никаквите. Единствен начин е да направи муабет со особата која не интересира. Но кога повеќе пати ќе налеташ едно големо ништо од човек веќе не ти се ни прави муабет туку само генерализираш и си ги базираш ставовите врз основа на надворешниот изглед што е сепак погрешно. И ти останува само да чекаш и да се надеваш дека можеби некогаш сосема случајно ќе сретнеш некого односно некоја која е начитана, образована, воспитана, вредна...
И едно никогаш нема да ми биде јасно. Разбирам некоја селска дроља да се облекува како Саша Греј (на почетокот од филмот во сцените пред да се соблече има нешто облека), но никако не можам да разберам како е можно некоја воспитана, културна и фина мома да се облекува како Саша Греј. И како може да не сфаќа дека со тоа самата се става во иста група.

За мажињата важи истото. Освен бицепсот и трицепсот и можеби и пекторалисот друго и немаат. Ама нема да ги напаѓам тоа ќе им го оставам на женските од форумов тие нека си ја завршат работата.

п.с. Случајно налетав на темава и ми се виде најсоодветна за вакво мислење иако мислењево е повеќе за некоја тема во љубов и секс (таму не најдов соодветна тема) отколку во филозофија форум.
п.с.п.с. За да не ми рече некој дека генерализирам ќе напишам дека да генерализирам и напишаното се однесува за еден дел од луѓето (и верувам дека има многу исклучоци и дека не сме сите исти), но во моментов не ми се пишува за исклучоци.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Тоа момичке е нешто што на денешнава популација е неможно да го наметнеш, премногу фактори влијаат обратно на психата на популацијата, а тие што се такви, во минијатурен број, се сметани за чудни, или не ги ценат воопште.
Тогаш јас сум чудакиња and I'm proud of it:D Anyone else?
Одамна ја надраснав потребата од тоа другите да ме ценат;) А богами и од тоа што ќе кажат или помислат за мене;)
--- надополнето: 1 август 2012 во 01:47 ---
Прегледај го приврзокот 33693
ne site ama eden dobar del da gde burgija ne radi para radi so vikaat srbite :D
Е, добра фотка и уште еден доказ дека спонзорушата свршува на вашите пари, не на вас:D

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Од кога ова е непознат фактор, за да мора да се истакне?
Повторувањето е мајка на знаењето;)
Има некои што уште не го сфатиле тоа, верувај. Во спротивно, немаше да ни биде вака очајна љубовната сцена како што е.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Јас лично не сметам дека жените се понеителегентни од мажите. Мислам дека интелегенцијата на глобално ниво е поденакво дистрибуирана помеѓу машкиот и женскиот пол. Во друго е проблемот зошто се жените неспособни да создадат големи дела од филозофски, уметнички или научен карактер, меѓутоа тоа нема врска, или многу малку има врска, со патријахалниот карактер на општествата од минатото.

Работата со жените е дека тие немаат метафизички проблем. Нив постоење само по себе не им е загатка. Тие не се чудат над животот, затоа што се самиот живот. Без тоа чудење, нема големи дела. Се што е вредно во историјата на науката, филозофијата или уметноста е директна последица на тој метафизички немир. Жените го немаат, не го убавајте гласникот, само констатирам факти. Жените не ствараат такви дела, затоа што едноставно генетски не се мотивирани. Жените ствараат живот. Сите феминистички и полуфеминистички бладања се последица на занемарувањето на овој едноставен факт.

Ниту една жена во историјата не се самоубила од метафизички причини, затоа што на пример заклучила дека животот не е вреден за живеење.

Да не си масон?

p.s Не мислиш дека ова со метафизичките убиства е причинето од фактот дека до пред 100тина години жените од страна на мажите (кои де факто се единствено физички надмоќни) беа гледани/третирани/приморани да се однесуваат како broodmares?

p.p.s Мислам дека луѓето што се самоубиваат од било какви причини и онака заслужуваат да умрат, со оглед да тоа дека самоубиство како решение на било кој проблем (Посебно животот не е вреден за живеење) е исто како да речеш дека неодење на тест по математика е решение на задачите од тестот.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 18:52 ---
Грешка си.
Мажот го создава животот, жената само го квачи јајцето.
This is just plain stupid.

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
This is just plain stupid.
А најстрашното е што ако му спомнеш за биологија од петто, дека двајцата „донираат“ - женското јајце клетка, а машкото сперматозоид, за да се створи живот - зигот, тој сигурно веќе си има спремен одговор за клиники за сперма и за сурогат мајки, и дека пак машкото е давачот на живот, а девојката кокошката. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom