Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Дај некој нека ме оправа....

Фејсбуко..... спор ко трактор....

Занчи се друго ми оди нормално..... ама ФБ... 5 минути чекам од њузфид да се префрлам на некоја група или обратно!

Шо му е проблемот?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Имаше ваков сличен случај со меилот на Антонио Милошоски, каде исто и тој наводно бил ограбен па од неговите контакти барал одредена сума на пари. Ако меилот ти е од класната, сигурно нема да ти пишува на англиски :D
Така да не 99 туку 100% ова е спам, игнорирај го.
Па нормално дека ке го ограбат со ваков Motherfucker стил :pos:

Attachments

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ме интересира една работа. Имаме направено еден блог. Порано со помош на alexa следевме ранг, ни даваше исто така и на ниво на Македонија, успеавме да слеземе до 1070то место. Е сега дава ранг, но во просторот кај traffic rank in MK стои No data. Што може да биде проблемот и дали некако може да се направи и придонесе да го добиваме и ранг
от во Македонија за блогот.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Нз дал е за тука - АМА ....

Ми треба помош од CCNA verified тип/типка што може да ми помогне малце околу RIP/EIGRP/OSPH конфигурирањата.

Инбокс.

Член од
12 август 2012
Мислења
343
Поени од реакции
125
Ве молам да ми кажете бидејќи губам интернет секој ден во исто време не е вирус го скенирав со што ти не (Malwerebytes,Superantispyware).... и уште многу други сега некое слично искуство се јавив во мојот интернет провајдер но проблемот не е до нив.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Ве молам да ми кажете бидејќи губам интернет секој ден во исто време не е вирус го скенирав со што ти не (Malwerebytes,Superantispyware).... и уште многу други сега некое слично искуство се јавив во мојот интернет провајдер но проблемот не е до нив.

Истото беше и кај мене пред 1-2 месеци.. на секоја минута губеше интернет но се јавив таму во т-мобајл и ми го средија проблемот..

Член од
12 август 2012
Мислења
343
Поени од реакции
125
Благодарам :) Но јас губам секој ден во исто време еве секој ден губам интернет од 3 часот попладне до 6 часот и така секој ден.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
па јави се веднаш што чекаш до сега. за џабе им плаќаш?
одма ќе дојде екипа и ќе видат што е проблемот.

Член од
12 август 2012
Мислења
343
Поени од реакции
125
Го имав истиот проблем и дојдоа но сепак пак имам ист проблем .

M

Mamba.

Гостин
Кај мене секоа ден интернетот паѓа у исто време и се реконектира за 1 мин..15:16 немам интернет - 15:17 имам интернет. Тоа време и телевизијата че закоче. Го приметив тоа пред 2-3 недели и сега знам точно кога че ми падне интернетот...

А проблемот ако не е до нив до кој може да е...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
И јас исто губев навечер точно во 12 и после 6-7 саати ми го уклучуваа.
Една вечер ме изнервираа им се јавив во 2 ноќеска и одма дојде интернет инаку до сабајлето ќе немаше.
Последен пат кога и се јавив дојдоа ставија нешто на модемот и се среди, од вчера пак почна така. И дури сабајле во 8 го уклучиле. Мајками кога станала во 7 за работа вика не ни работи телефонот. Се сомневам намерно некој вработен да не ми го исклучува. Не е до линијата сите комшии што се од кај нив имаат само јас не.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кинеска им е робата бе (модеми, рутери)...мене е езаше фиксниот така испадна до модемот е, иако викаа не било до нив.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Кај мене секоа ден интернетот паѓа у исто време и се реконектира за 1 мин..15:16 немам интернет - 15:17 имам интернет. Тоа време и телевизијата че закоче. Го приметив тоа пред 2-3 недели и сега знам точно кога че ми падне интернетот...

А проблемот ако не е до нив до кој може да е...
Ти веројатно имаш динамичка адреса, па ти се менува во тоа време.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 14:44 ---
Благодарам :) Но јас губам секој ден во исто време еве секој ден губам интернет од 3 часот попладне до 6 часот и така секој ден.
Ти биди малце досаден, јавувај им се секој ден:D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Кај мене во 17.06 и сабајле во 05.06 ми се укопува секој ден, и после треба само дисконект > конект да му напраам.
Се јавив кај овие во уан везе немаат.
Приметив во последно време, тој период ако не сурфам го немам тој проблем(го оставам уклучен нетот 5мин онака да не чепкам ништо), си продолжува без проблеми.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Само мене да ме зафркава не е можно тоа. Те каков им е модемот.
Џабе го ресетриам, вадам каблови ништо не помага изгледа треба од земја да го треснам.
1_b29_thg540_zdjecie.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom