Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Имам проблем, никако не можам да инсталирам Adobe CS5 цел пакет. Кога уклучувам на пример Photoshop ми бара код, го пишувувам кодот, кодот си го прифаќа се, потоа пишувам mail и password и следно ми го покажува ова "We are unable to start your subscription for adobe creative suite 5 master". Помоооош :)
Tи пратив ПП.

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Како да направам другиот на скајп кога збориме да ме слуша, јас него го слушам а он мене не ме слуша? Ми пишува your microphone working fine а пак не ме слуша другиот. Исто така неможам музика да слушам со тие опции. Како треба да подесам за да можам и музика и да ме слуша и да го слушам? Се мачам пола сааат и незнам како се прави :mad:

R

Rigel Kent

Гостин
Ne mi funkcionira sopcast ,apsolutno nieden kanal ne go otvora .
Probav so deinstalacija pa pak i pak i nisto .
Dali nekoj ima ideja sto e problemot?

Член од
4 август 2012
Мислења
160
Поени од реакции
57
Ајде хелп малце:

Користам 7-ка. Ми беше заебана графичката па ја сменив. Потоа матичната, па ја направија. Тогаш кога се расипаа се појави плав екран и компјутерот не се уклучуваше повеќе. Сега (ретко, ама сепак) ми се појавува плав екран и ми се рестартира компјутерот. Тој го викаат „Плав екран на смртта“ или „Blue screen of death“ па искрено се плашам за компјутеров. Еве како отприлика изгледа (само не сум сигурен за текстот дали е ист како на сликата): http://www4.slikomat.com/11/0929/vt8-Win-bl.jpg
После рестартот се појавува ова: http://www4.slikomat.com/11/0929/py7-Captur.png

Некаде нешто читав демек требало некој драјвер да се апдејтира или нешто сл. ама не сум сигурен. Затоа ако некој знае што и како е потребно нека напише. Благодарам однапред. :pipi:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.844
Поени од реакции
8.244
Обајсни подетално ако сакаш
не е на мој компјутер ,едно дедте ме праша на фејсбук па реков да му помогнам :)
вика не му ја отвора папката ,имало внатре некој видеа кој не можел да ги избрише и зел цела папка ја избришал Му video :facepalm: ама му останала папката сеуште на истото место само што не се отвара

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
не е на мој компјутер ,едно дедте ме праша на фејсбук па реков да му помогнам :)
вика не му ја отвора папката ,имало внатре некој видеа кој не можел да ги избрише и зел цела папка ја избришал Му video :facepalm: ама му останала папката сеуште на истото место само што не се отвара
Треба да си стварно легенда да го напраиш ова:)
БТВ-сликата не ти се гледа уопште.Смени ја.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај скриншот ако може :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ајде хелп малце:

Користам 7-ка. Ми беше заебана графичката па ја сменив. Потоа матичната, па ја направија. Тогаш кога се расипаа се појави плав екран и компјутерот не се уклучуваше повеќе. Сега (ретко, ама сепак) ми се појавува плав екран и ми се рестартира компјутерот. Тој го викаат „Плав екран на смртта“ или „Blue screen of death“ па искрено се плашам за компјутеров. Еве како отприлика изгледа (само не сум сигурен за текстот дали е ист како на сликата): http://www4.slikomat.com/11/0929/vt8-Win-bl.jpg
После рестартот се појавува ова: http://www4.slikomat.com/11/0929/py7-Captur.png

Некаде нешто читав демек требало некој драјвер да се апдејтира или нешто сл. ама не сум сигурен. Затоа ако некој знае што и како е потребно нека напише. Благодарам однапред. :pipi:
Направи апдејт на драјверите за графичката и за чипсетот. Ако незнаеш што точно да симнеш, искористи некоја програма како Driver Genius или пак напиши го моделот на матичната што ја имаш, па ќе побараме овде.
--- надополнето: 29 септември 2012 во 20:02 ---
Ne mi funkcionira sopcast ,apsolutno nieden kanal ne go otvora .
Probav so deinstalacija pa pak i pak i nisto .
Dali nekoj ima ideja sto e problemot?
Cannot acces sopcast service ? И кај мене тоа се појавува веќе неколку денови, немам никаков антивирус/фајрвол што евентуално би го блокирал програмот, пробував од два компјутера и пак ништо. Сигурно е некој нивен технички проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom