K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
vecer e vecerta ke bide zustro
samo neka tepa vitor ....na weigh on mi izgledase spremen ali dugacok e ovoj jones u kurac

vecer spored mene tepaat

pokrajac
bisping
i jones ali sakam vitor da tepa nese znae

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Jon Jones повторно доминантен, нема сотп за овој човек, ме радува што и вини победи, имам пишувано со него на форум многу добро бате, џиуџитцу светска класа, штета што не зеде submission of the night

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Слабо се покажа Vitor издоминиран 4 рунди само со armbarot ке го фатеше за малку ништо повеќе како што викаше Јое Rogan многу се колебаше Vitor требаше да влезе дивитарски размени со Jones само така има шанса против него иначе ке има изгледа lighthevyweight title elimintor мегу Hendo и Machida прелиминарните не ги гледав а за тој Вини ако знае само BJJ нема многу далеку да стигне

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Слабо се покажа Vitor издоминиран 4 рунди само со armbarot ке го фатеше за малку ништо повеќе како што викаше Јое Rogan многу се колебаше Vitor требаше да влезе дивитарски размени со Jones само така има шанса против него иначе ке има изгледа lighthevyweight title elimintor мегу Hendo и Machida прелиминарните не ги гледав а за тој Вини ако знае само BJJ нема многу далеку да стигне
прилично е нуб во ММА светот вини, тренира со реј сефо ама знаеш дека ќе треба време и не е нешто талентиран за стендап али може да се подобри, а и треба малку борењето да го подобри ако не барем да може да ги соборува противниците на земја, има време млад е само 28 години ќе биде само подобар ;) за џиуџитцу нема проблем, го победи Вердум лани на ADCC.
иначе белфорт изјави дека кога осетил дека пукнала раката на џоунс ја олабавил малку, требаше да оди до крај френк мир стил и да ја дислоцира :)

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767

Го разгледав момаков феноменален grapller али за да биди конкурентен во таа дивизија мора да развие некаков striking game има потенцијал млад е па да видиме како ке се развиваат работиве

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
иначе белфорт изјави дека кога осетил дека пукнала раката на џоунс ја олабавил малку, требаше да оди до крај френк мир стил и да ја дислоцира :)
Ако е точно дека олабавил тактички згрешил, требало да појачува стисок и да чека тап или судиски прекин. Вака излегува биди фер ќе загубиш титула ;).

Член од
31 јули 2008
Мислења
102
Поени од реакции
28
уште chael и hendo нека му се пробаат на Jones и то е то light heavyweight дивизијата нема да биде интересна ама ич :) ..
иако не ми е омилен Jones сепак физички е доста голем и има голема предност спрема останатите со reach-от.

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
уште chael и hendo нека му се пробаат на Jones и то е то light heavyweight дивизијата нема да биде интересна ама ич :) ..
иако не ми е омилен Jones сепак физички е доста голем и има голема предност спрема останатите со reach-от.
Незнам што си го ставил Chael тој да дојде во lighthevyweight мислам дека нема ни да дојде до title shot борбата со Bisiping не му беше победа човекот е одличен борач али освен тоа ниту е некој јак striker ниту некој јаки subs има не значи дека Jones победил некој по еднаш дека ке ги победи 2 пати тука се и Machida,Rashad,Hendo,Shogun според мене овие ми се најголема конкуренција

Член од
31 јули 2008
Мислења
102
Поени од реакции
28
Незнам што си го ставил Chael тој да дојде во lighthevyweight мислам дека нема ни да дојде до title shot борбата со Bisiping не му беше победа човекот е одличен борач али освен тоа ниту е некој јак striker ниту некој јаки subs има не значи дека Jones победил некој по еднаш дека ке ги победи 2 пати тука се и Machida,Rashad,Hendo,Shogun според мене овие ми се најголема конкуренција
Ако ја отвориш официјалната страна на UFC ќе видиш дека chael sega e light heavyweight...и биди сигурен дека chael секогаш ќе биде во игра за title shot оти ненормално добро продава настани, а знаеме дека се е бизнис...
во врска со то дека jones победил само по еднаш ... е ај сега нека се пробуваа сите по 4-5 пати па можи ќе му се насмее среќата на некој. тоа ти е исто како да викаш Vitor имаше добар обид за sub во прва рунда па ај сега да му дадеме шанса пак можеби наредниот пат ќе има 2 пати шанса за sub. :pos:
сите ама буквално сите нон стоп ги губеа сите рунди против Jones освен Mashida кога ја освои мислам првата.. така да според мене никој не заслужува rematch...затоа реков останува уште hendo da se proba и во иднина можеби Gustafsson ако ги победи наредните 1-2 борби. се друго ќе биде веќе видено.

Член од
24 декември 2009
Мислења
17
Поени од реакции
2
Може ли некој да ми препорача Бокс клуб во Скопје, знам еден имаше во Карпош само незнам каде

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Повелете резултати од Miocic vs Struve

Heavyweight Stefan Struve def. Stipe MiocicTKO (punches)
2
3:50
Welterweight Dan Hardy def. Amir SadollahDecision (unanimous) (29-28, 29-28, 30-27)
3
5:00
Bantamweight Brad Pickett def. Yves JabouinKO (uppercut)
1
3:40
Lightweight Matt Wiman def. Paul SassSubmission (armbar)
1
3:48
Welterweight John Hathaway def. John MaguireDecision (unanimous) (30-27, 30-27, 30-27)
3
Welterweight Che Mills def. Duane LudwigTKO (knee injury)
1
2:28
Light Heavyweight Jimi Manuwa def. Kyle KingsburyTKO (doctor stoppage)
2
Featherweight Akira Corassani def. Andy OgleDecision (split) (29-28, 27-30, 29-28)
3
Middleweight Brad Tavares def. Tom WatsonDecision (split) (30-27, 28-29, 29-28)
3
Catchweight (183 lbs.) Gunnar Nelson def. DaMarques JohnsonSubmission (rear naked choke)
1
3:34
Featherweight Robbie Peralta def. Jason YoungKO (punches)
1
0:23

Данецот секоја борба изгледа подобро и подобро иако првата рунда ја зема Miocic али во 2рата рунда се опушти Struve и го реши мислам дека треба до поработи на Standup и може да биде иден Title Contender

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Повелете резултати од Miocic vs Struve

Heavyweight Stefan Struve def. Stipe MiocicTKO (punches)
2
3:50
Welterweight Dan Hardy def. Amir SadollahDecision (unanimous) (29-28, 29-28, 30-27)
3
Bantamweight Brad Pickett def. Yves JabouinKO (uppercut)
1
3:40
Lightweight Matt Wiman def. Paul SassSubmission (armbar)
1
3:48
Welterweight John Hathaway def. John MaguireDecision (unanimous) (30-27, 30-27, 30-27)
3
Welterweight Che Mills def. Duane LudwigTKO (knee injury)
1
2:28

Light Heavyweight Jimi Manuwa def. Kyle KingsburyTKO (doctor stoppage)
2
Featherweight Akira Corassani def. Andy OgleDecision (split) (29-28, 27-30, 29-28)
3
Middleweight Brad Tavares def. Tom WatsonDecision (split) (30-27, 28-29, 29-28)
3
Catchweight (183 lbs.) Gunnar Nelson def. DaMarques JohnsonSubmission (rear naked choke)
1
3:34
Featherweight Robbie Peralta def. Jason YoungKO (punches)
1
0:23

Данецот секоја борба изгледа подобро и подобро иако првата рунда ја зема Miocic али во 2рата рунда се опушти Struve и го реши мислам дека треба до поработи на Standup и може да биде иден Title Contender
од холандија е струв :)
и бигфут тепа вчера, најверојатно тие двајца ќе се борат во 2013 :)

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Heavyweight Antonio Silva def. Travis BrowneTKO (punches)
1
3:27
Welterweight Jake Ellenberger def. Jay HieronDecision (unanimous) (29-28, 29-28, 29-28)
3
Flyweight John Dodson def. Jussier FormigaTKO (punches)
2
4:35
Welterweight Justin Edwards def. Josh NeerTechnical submission (guillotine choke)
1
0:45
Lightweight Michael Johnson def. Danny CastilloKO (punches)
2
1:06
Welterweight Mike Pierce def. Aaron SimpsonKO (punches)
2
0:29
Lightweight Marcus LeVesseur def. Carlo PraterDecision (split) (28-29, 29-28, 29-28)
3
Lightweight Jacob Volkmann def. Shane RollerSubmission (rear-naked-choke)
1
2:38
Featherweight Diego Nunes def. Bart PalaszewskiDecision (unanimous) (30-27, 29-28, 30-27)
3
Flyweight Darren Uyenoyama def. Phil HarrisSubmission (rear naked choke)
2
3:38

Kajgana Shop

На врв Bottom