прилично е нуб во ММА светот вини, тренира со реј сефо ама знаеш дека ќе треба време и не е нешто талентиран за стендап али може да се подобри, а и треба малку борењето да го подобри ако не барем да може да ги соборува противниците на земја, има време млад е само 28 години ќе биде само подобарСлабо се покажа Vitor издоминиран 4 рунди само со armbarot ке го фатеше за малку ништо повеќе како што викаше Јое Rogan многу се колебаше Vitor требаше да влезе дивитарски размени со Jones само така има шанса против него иначе ке има изгледа lighthevyweight title elimintor мегу Hendo и Machida прелиминарните не ги гледав а за тој Вини ако знае само BJJ нема многу далеку да стигне
Ако е точно дека олабавил тактички згрешил, требало да појачува стисок и да чека тап или судиски прекин. Вака излегува биди фер ќе загубиш титулаиначе белфорт изјави дека кога осетил дека пукнала раката на џоунс ја олабавил малку, требаше да оди до крај френк мир стил и да ја дислоцира![]()
Незнам што си го ставил Chael тој да дојде во lighthevyweight мислам дека нема ни да дојде до title shot борбата со Bisiping не му беше победа човекот е одличен борач али освен тоа ниту е некој јак striker ниту некој јаки subs има не значи дека Jones победил некој по еднаш дека ке ги победи 2 пати тука се и Machida,Rashad,Hendo,Shogun според мене овие ми се најголема конкуренцијауште chael и hendo нека му се пробаат на Jones и то е то light heavyweight дивизијата нема да биде интересна ама ич..
иако не ми е омилен Jones сепак физички е доста голем и има голема предност спрема останатите со reach-от.
Ако ја отвориш официјалната страна на UFC ќе видиш дека chael sega e light heavyweight...и биди сигурен дека chael секогаш ќе биде во игра за title shot оти ненормално добро продава настани, а знаеме дека се е бизнис...Незнам што си го ставил Chael тој да дојде во lighthevyweight мислам дека нема ни да дојде до title shot борбата со Bisiping не му беше победа човекот е одличен борач али освен тоа ниту е некој јак striker ниту некој јаки subs има не значи дека Jones победил некој по еднаш дека ке ги победи 2 пати тука се и Machida,Rashad,Hendo,Shogun според мене овие ми се најголема конкуренција
имам другар во АПЕРКАТ тренира, и задоволен е.Може ли некој да ми препорача Бокс клуб во Скопје, знам еден имаше во Карпош само незнам каде
од холандија е струвПовелете резултати од Miocic vs Struve
Heavyweight Stefan Struve def. Stipe MiocicTKO (punches)
2
3:50
Welterweight Dan Hardy def. Amir SadollahDecision (unanimous) (29-28, 29-28, 30-27)
3
5:00
Bantamweight Brad Pickett def. Yves JabouinKO (uppercut)
1
3:40
Lightweight Matt Wiman def. Paul SassSubmission (armbar)
1
3:48
Welterweight John Hathaway def. John MaguireDecision (unanimous) (30-27, 30-27, 30-27)
3
Welterweight Che Mills def. Duane LudwigTKO (knee injury)
1
2:28
Light Heavyweight Jimi Manuwa def. Kyle KingsburyTKO (doctor stoppage)
2
Featherweight Akira Corassani def. Andy OgleDecision (split) (29-28, 27-30, 29-28)
3
Middleweight Brad Tavares def. Tom WatsonDecision (split) (30-27, 28-29, 29-28)
3
Catchweight (183 lbs.) Gunnar Nelson def. DaMarques JohnsonSubmission (rear naked choke)
1
3:34
Featherweight Robbie Peralta def. Jason YoungKO (punches)
1
0:23
Данецот секоја борба изгледа подобро и подобро иако првата рунда ја зема Miocic али во 2рата рунда се опушти Struve и го реши мислам дека треба до поработи на Standup и може да биде иден Title Contender