Секакви рецепти

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Windfucker
Следниот пат, насечи ги печурките и шунката на тенки парчиња и стави ги одозгора, врз кашкавалот.
Шо ме нервираш и ме праиш сосила хипстер како wot (њот извини брат, ќе ми помини за ден - два и нема да те гушам повеќе), така исто како тебе прв и реков јас на Dreamer.
И подобро печеница да стави од сланина, за да не и пушти многу мрсно.
 
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Windfucker

Зошто хипстер? :confused:
Сланината е подобра за препржување, а и нема многу месо. Јас не сум по месото, ама лукче обожавам, за разлика од некој друг :sneaky:.
 
П

Пепси_

Гостин
Шо ме нервираш и ме праиш сосила хипстер како wot (њот извини брат, ќе ми помини за ден - два и нема да те гушам повеќе), така исто како тебе прв и реков јас на Dreamer.
И подобро печеница да стави од сланина, за да не и пушти многу мрсно.
Кога ќе дојдиш во кавадарци дигни два прста да те носам на топено сирење ќе порачаме со салама ќе видиш дека е убаво :)

п.с. нормално дека нема да биде потпечена саламата али океј вкус си има да не гнетиш само сирење тоа е поентата демек. Секој со свој вкус и експерименти се дозволени нормално.
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Gi zirnav ovie i uste nekolku drugi..............ali ako se isprobani kako sto kazuvas , znaci da odbiram nekoja i da probam:)
Последната ја имам правено повеќе од 5 пати и нема шанси да ја утнеш, а мене ми е фаворит. :)
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
ko taka nea ke ja probam , zs dosega ne sum pravela cheesecake ,ali ne gledam i nekoja filozofija vo pravenjeto:D
Само следи ги упатствата и немаш промашај. И совет плус, чоколадото за готвење нека ти биде од Европа зошто им е најубаво. :)
 
L

Luki Junior

Гостин
А какво сиренце користете? И јас сам фрлил мерак да праам, ама читам разни мислења. Некои викат филаделфија крем, други рикота, трети шпајзекварк, или па со сите бива?
Филаделфијата е баеги помрсна, рикотата е нешто како урда сирватка, а шпајзекварко е како павлака, па се чудам каква ќе испадне.. И се мислам дали па може да и се ставе од тај оризо шо го стават у оризовите чоколади, па да испадне нешто оште повкусно... А тестото за оздоле мислам оти може и готово да се најде (ќутук сам за спремајне тесто... два-три пати сам правил тесто за пица, и леб, па не излзезе как шо очекуваах)..
 

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
А какво сиренце користете? И јас сам фрлил мерак да праам, ама читам разни мислења. Некои викат филаделфија крем, други рикота, трети шпајзекварк, или па со сите бива?
Филаделфијата е баеги помрсна, рикотата е нешто како урда сирватка, а шпајзекварко е како павлака, па се чудам каква ќе испадне.. И се мислам дали па може да и се ставе од тај оризо шо го стават у оризовите чоколади, па да испадне нешто оште повкусно... А тестото за оздоле мислам оти може и готово да се најде (ќутук сам за спремајне тесто... два-три пати сам правил тесто за пица, и леб, па не излзезе как шо очекуваах)..
kolku so razgledav moze so bilo kakavo krem sirenje , a za testoto ic ne se sekiraj , ne e filozofija , samo meleni biskviti , kafeav seker i sok od portokal ili bilo kakov drug...nisto poveke , se se mesi ubavo do homogena smesa i se napleskuva na
namrsena tava :) that's all;)
 
L

Luki Junior

Гостин
kolku so razgledav moze so bilo kakavo krem sirenje , a za testoto ic ne se sekiraj , ne e filozofija , samo meleni biskviti , kafeav seker i sok od portokal ili bilo kakov drug...nisto poveke , se se mesi ubavo do homogena smesa i se napleskuva na
namrsena tava :) that's all;)
Абе лесно лесно, колку да е лесно... Баш ќе пробам за викендо, па ќе видам шо ќе излезе.. Да го фрлам сигурно нема какво и да излезе, ама барем да уживам додек го јадам, и да се фалам на колешките. :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Значи требе машинка за бискоти мелејне да си најдам/купам...
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Јас најчесто користам маскапоне на Z`bregov и ми е најубаво. А погоре во една од тортите користев АБЦ иако имам читано дека Филаделфијата била најсоодветна. Имам сретно дека дури и со било какво младо сирење можело да успее ама се немам осмелено.
Тестото за во чизкеј не е така комплицирано како за леб дури во повеќето рецепти што ги имам видено, подлогата за тортата е путер и кекси што значи тоа не би ти било проблем.
Идејата за оризот во оваа комбинација јас лично не би ја искористила. :)
--- надополнето: 28 септември 2012 во 18:41 ---
Значи требе машинка за бискоти мелејне да си најдам/купам...
И бискоти мелени се продаваат. :)
 

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Абе лесно лесно, колку да е лесно... Баш ќе пробам за викендо, па ќе видам шо ќе излезе.. Да го фрлам сигурно нема какво и да излезе, ама барем да уживам додек го јадам, и да се фалам на колешките. :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Значи требе машинка за бискоти мелејне да си најдам/купам...
Probaj pa pofali ni se i tuka :)
ne ti treba masinka za melenje , stavi gio vo najlon kesa za zamrznuvanje i so tolcnik mozes da gi izdrobis ili nekoe cekance ako ti se naoga pri raka;)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom