Вистинска љубов.... постои ли? Како би ја познале?

M

MIL

Гостин
Tesko deka se oseka na pocetokot. Sekoj pocetok e ubav a nikoj ne moze da predvidi kako ke se odvivaat rabotite. Znaci duri i da postoi taa vistinska ljubov se pojavuva togas koga celosno ke go zapoznaes partnerot i koga ke go prifatis i nema da ti smetaat site negovi losi strani, maani, slabosti i sl.
Jas licno ja osetiv na pocetok valjda znam da procenuvam vistinska ljubov odma a za onie koj ne znaat imaat vreme pred sebe i ke doznaat koja e za niv vistinskata :)

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
од моето до сегашно искуство... ќе кажам дека не постои... кога ќе ја најдам тогаш ќе пишам пак...
а како да ја најдам незнам зс да знаев ќе ја најдев :)

Член од
20 октомври 2010
Мислења
16
Поени од реакции
2
Не постои ... Љубовта е само еден обичен збор кој мислиме дека не прави среќни, а всушност само не уништува зашти мислиме дека љубиме.:(

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Веројатно постои ама тоа е страшна дарба.. да се љуби силно.. знаете Оркански висови и слични филмања не се срекаваат често :) тоа е како некоја утопија.. верувам дека постои заљубеност и најчесто е така а за љубов треба повисока свест, автоматски доага дека просечната свест кај обичниот човек го држи хендикепиран за вистинска и длабока љубов. Затоа што љубовта сама по себе повлекува разбирање и жртва. Денес најчесто е се страст, брзо и краткотрајно конзумирање на она што ни го нуди спротивниот пол , се се сведува на некаков нагонски анимализам и површна заљубеност. Значи верувам дека постои ама зависи од способностите кај човекот, колку ветува.
Треба да знаете со кого си имате работа во животот.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Вистинска љубов. Постои ако ние решиме да постои. Не мислам дека постои нешто како принц на бел коњ, зашто и тој принц е несовршен и ќе доживееме разочарување кога-тогаш од неговата личност, или барем од еден аспект на неговиот карактер. Значи на нас е, дали ќе решиме, неважно за која личност се работи, да бидеме со неа и да ја прифатиме со сите доблести и маани, значи таква каква што е. Добро, не баш таква каква што е, зашто за еден однос да стане хармоничен потребен е и компромис, за поважните работи, потребни се разговори за да се дојде до таа точка каде две личности се надополнуваат меѓусебно. Значи ние бираме дали ќе останеме со една личност вечно, ние одлучуваме дали врската со нејзе е тоа што нам ни се допаѓа и ни треба, на нас е се. Па према тоа, постои. Ако не со една, со друга личност. Како ние ќе решиме.

R

Roten 96

Гостин
секој различно размислува во врска со вистинската љубов...а што значи тоа никој не може да објасни бидејќи според мене и не постои..толку имам да кажам поздрав

Член од
22 февруари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
3
Jas veruvam vo toa deka postoi vistinska ljubov. I imam predstava za nea. Primer idesh so nekoj/ja
i ako sakash da stavish kraj sekad ti ispaga nesto neznam onaka ti ide da ne kazesh toa go podrazbiram deka e vistinska ljubov i ne ni dava da se razdelime.. Jas veruvam bidesjki uste vo 5 odd se zaljubiv vo prv pogled kon edno dete .... no izmina denovi godini i dur pred 2 god se srekavame i si kazuvame sto kako porano... I po tolku vreme pominato sea jas sum so nego i misa deka e vistinska ljubov poradi toa sto mi se pojavi taa osoba koja ne ni ocekuvav po tolku vreme.......... :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Jas veruvam vo toa deka postoi vistinska ljubov. I imam predstava za nea. Primer idesh so nekoj/ja
i ako sakash da stavish kraj sekad ti ispaga nesto neznam onaka ti ide da ne kazesh toa go podrazbiram deka e vistinska ljubov i ne ni dava da se razdelime.. Jas veruvam bidesjki uste vo 5 odd se zaljubiv vo prv pogled kon edno dete .... no izmina denovi godini i dur pred 2 god se srekavame i si kazuvame sto kako porano... I po tolku vreme pominato sea jas sum so nego i misa deka e vistinska ljubov poradi toa sto mi se pojavi taa osoba koja ne ni ocekuvav po tolku vreme.......... :)
Во петто одделение си се заљубила? :facepalm:
Алал да ти е, стварно... и сеа колку време сте заедно со Вистинската Љубов?

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3
искрено постои али некој луѓе неможат ни во живо да го опишат тоа а не па вака виртуелно...:)

Член од
22 февруари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
3
Во петто одделение си се заљубила? :facepalm:
Алал да ти е, стварно... и сеа колку време сте заедно со Вистинската Љубов?
Onaka na muvanje bevme 1 godina a podocna se fativme eve veke za eden mesec ke ptavime 1god od nasata vrska :)

Член од
5 јуни 2011
Мислења
30
Поени од реакции
7
Вистинска љубов постои .... Сите мислите дека љубовта не постои зато што сте повредени од некои што ги "сакате" и мислите дека не постои ... :)))

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Вистинска љубов постои, секој може да ја осети, ама се зависи до нас самите како ќе се поставиме во една врска, за љубов се потребни двајца, ако истите се сакаат и ако имаат желба да придонесат за врската да им цвета:) треба да ја негуваат, во спротивно нема ништо да остане од тоа што е 'вистинска љубов'.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Дали постои вистинска љубов, и како би ја познале?
Јас прашањево не го разбирам, сметам дека е глупаво и сметам дека има релативно 1,000,000 одговори.

Kajgana Shop

На врв Bottom