Итно е потребна крв

Статус
Затворена за нови мислења.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.287
Поени од реакции
6.998
ВЕ МОЛИМЕ !!! ИТНОООО !!!!

Потребна е крв од крвната група А или 0 негатив
Ги молиме сите хумани луѓе кои можат да му помогнат на Александар Ташев кој доживеа тешка несреќа на работното место во компанијата "ИГМ - Трејд" од Кавадарци, и се наоѓа во критична состојба во клинички центар во Скопје, да донираат крв од групите НУЛТА - НЕГАТИВ и А - НЕГАТИВ. Сите заинтересирани да се јават на трансфузиологија во Кавадарци на телефонот 043/413-315 или да одат на лице место во градската болница во Кавадарци.(Или во клинички центар Скопје директно).

Ве молам итно е...Детето е 23 години,при несреќа на работното место 2 лимови од по 15 тона го смачкале кај нозете и при тоа изгубил многу крв. Сите шо сте А НЕГАТИВ или НУЛТА НЕГАТИВ веднаш донирајте.
--- надополнето: 27 септември 2012 во 23:46 ---
П.с. Acid те молам стави ја темата во важно

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.991
Поени од реакции
12.553
ВЕ МОЛИМЕ !!! ИТНОООО !!!!

Потребна е крв од крвната група А или 0 негатив
Ги молиме сите хумани луѓе кои можат да му помогнат на Александар Ташев кој доживеа тешка несреќа на работното место во компанијата "ИГМ - Трејд" од Кавадарци, и се наоѓа во критична состојба во клинички центар во Скопје, да донираат крв од групите НУЛТА - НЕГАТИВ и А - НЕГАТИВ. Сите заинтересирани да се јават на трансфузиологија во Кавадарци на телефонот 043/413-315 или да одат на лице место во градската болница во Кавадарци.(Или во клинички центар Скопје директно).

Ве молам итно е...Детето е 23 години,при несреќа на работното место 2 лимови од по 15 тона го смачкале кај нозете и при тоа изгубил многу крв. Сите шо сте А НЕГАТИВ или НУЛТА НЕГАТИВ веднаш донирајте.
--- надополнето: 27 септември 2012 во 23:46 ---
П.с. Acid те молам стави ја темата во важно
Не е ова Аце Елемент од форумов????

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.287
Поени од реакции
6.998
^Мислам дека не е...Иначе дечково живее карши бабами,од мали години сум растел со него. Пред 3-4 дена имаше несреќа,2 лима го приклештија,па 2 саати неможеа да го извадат. При тоа многу крв изгубил,го правеа една операција,па уште една и пред 2 дена ситуацијата нагло му се влоши,крвта не му одела во пределот на нозете и сеа има голема акција во Кавадарци. Дознав дека и во Скопје ќе има акции. Ве молам уште еднаш сите што можете да донирате.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ставена за важна. Потешко ќе иде зошто многу мал дел од народот е Rh - ама мора да се најде некој!

Значи луѓе ајде сите што сте A- и 0- телефонот во рака и на донирање. Ништо не боли, ништо нема да остави последици!

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Нулта негатив сум, ама далеку од Скопје и Кавадарци.... :////

V

Vollstandig

Гостин
Јас имам крвна група согласно со бараната, само проблемот е КАЈ ДА СЕ ДОНИРА? Соработка со болнициве од другите градови има/нема?

K

kalimer0

Гостин
Јас незнам која крвна група ја имам :( ја разгледав здравствената книшка и не пишува...

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
А нели болнициве чуваат резерва крв во фрижидерите нивни? За што тогаш секоја година на средношколците им зимаат 400 ml крв? Јас кога бев средно давав крв, и знам дека секоја година, при крај на учебната година, еден ден беше организиран за давање крв и кој сака даваше. Имаше многу средношколци, така да многу крв собираа.
+ и од крводарители што собираат, кај иде таа крв, за операции ли?
Мора да имаат и се чудам како вака до толку да се нема крв па да се бара по форуми. Инаку јас сум А+ така да не можам да помогнам никако, а би сакал, на човекот животот му виси на конец.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.780
Поени од реакции
8.291
А нели болнициве чуваат резерва крв во фрижидерите нивни? За што тогаш секоја година на средношколците им зимаат 400 ml крв? Јас кога бев средно давав крв, и знам дека секоја година, при крај на учебната година, еден ден беше организиран за давање крв и кој сака даваше. Имаше многу средношколци, така да многу крв собираа.
+ и од крводарители што собираат, кај иде таа крв, за операции ли?
Мора да имаат и се чудам како вака до толку да се нема крв па да се бара по форуми. Инаку јас сум А+ така да не можам да помогнам никако, а би сакал, на човекот животот му виси на конец.
Секоја дарувана крв си има рок на траење!

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Плус популацијата од 20% не дарува крв, а е голем потрошувач на истата.
Тоа е апсолутно неточно, донираат дури и повеќе од Македонците. Секако, глупаво е на темава воопшто да се коментираат тие нешта.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Приложениот телефон е од болницата во Кавадарци и таму немаат поим дали има акција, дали е потребна крв, дали треба да се донира и слично.... чаре?

Ако отидам во РЗТ, нема да ми земат крв олку доцна, а веројатно ниту утре... Anyone?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom