Заработка на интернет (официјална тема)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Јас мислам дека можеш, нив повеќе им користело да има повеќе профили оти они зимаат 1$ од секоја нарачка, така да колку повеќе профили толку повеќе пари за нив, пиши на гугл таму сигурно има за ова.
Е да знам дека им одговара, ама ако имаат правило некое може да ми го блокираат акаунтот и сите пари за нив да останат. У terms of service никаде не можев да најдам.
Не сакам да бидам сваштара од гигови за тоа ми е ;)
--- надополнето: 19 септември 2012 во 23:19 ---
Јас мислам дека можеш, нив повеќе им користело да има повеќе профили оти они зимаат 1$ од секоја нарачка, така да колку повеќе профили толку повеќе пари за нив, пиши на гугл таму сигурно има за ова.
Јок не дозволувале добро е да се знае.
Само што има опција во пејпал да се пишат повеќе e-maili. Тоа би го решил проблемот освен ако не пазат и на ip адреси.

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Е да знам дека им одговара, ама ако имаат правило некое може да ми го блокираат акаунтот и сите пари за нив да останат. У terms of service никаде не можев да најдам.
Не сакам да бидам сваштара од гигови за тоа ми е ;)
--- надополнето: 19 септември 2012 во 23:19 ---

Јок не дозволувале добро е да се знае.
Само што има опција во пејпал да се пишат повеќе e-maili. Тоа би го решил проблемот освен ако не пазат и на ip адреси.
Ќе ти ги скинат сите фивер акаунти, порано можеше сега не.

Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Имам едно прашање до сите тие што подлабоко имаат навлезено во онлајн бизнисот. Знаеме дека во Америка еден од најпознатите начини за онлај заработа се "Инофрмациските Продукти" ("Informational Products"), во форма на е-книги, видео семинари, вебинари и сл. Одбираат тема која мислат дека ќе побуди интерес (пр. "Како да започнеш бизнис", "Како да градиш социјални кругови" и сл.) и ја разработуваат па потоа во погоре наведените форми ја продаваат онлајн. Многу луѓе на овој начин заработија и уште заработуваат многу пари.

Дали мислите дека во Македонија со 2 милијони луѓе може да се успее и заработи со Информациските Продукти доколку се погоди темата и се пренесуваат вредни информации?

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Имам едно прашање до сите тие што подлабоко имаат навлезено во онлајн бизнисот. Знаеме дека во Америка еден од најпознатите начини за онлај заработа се "Инофрмациските Продукти" ("Informational Products"), во форма на е-книги, видео семинари, вебинари и сл. Одбираат тема која мислат дека ќе побуди интерес (пр. "Како да започнеш бизнис", "Како да градиш социјални кругови" и сл.) и ја разработуваат па потоа во погоре наведените форми ја продаваат онлајн. Многу луѓе на овој начин заработија и уште заработуваат многу пари.

Дали мислите дека во Македонија со 2 милијони луѓе може да се успее и заработи со Информациските Продукти доколку се погоди темата и се пренесуваат вредни информации?
Зошто да не, вреди да се проба, од кај знаеш што пали тука ;)

Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Гледам повеќето на темата размислувате за тоа како да заработите некое евро преку работење за некој. Мене повеќе ме интересира ОНЛЈАН БИЗНИС (свој бизнис) што може да се поделни на неколку свери.

Најдобар начин е правење на веб-страница која би била популарна и на неа подоцна би се рекламирале други компании, производи.... (директно како што тоа го прави кајгана или со google addsense и сл.) најважно е да се смисли нешто што фали а што би ги натерало луѓето да ја отвараат страницата. Јас повеќе размисувам на ова одколку на тоа како да заработам преку други со отварање некој линкови или слично.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Штотуку склкучив договор со некоја фирма на oDesk. 7$ саат, некој искусен да не знае да не прават финти па да не плаќаат или да ми кинат на саати?

Г

Грејвдигер

Гостин
Штотуку склкучив договор со некоја фирма на oDesk. 7$ саат, некој искусен да не знае да не прават финти па да не плаќаат или да ми кинат на саати?
Немај гајле, oDesk ти гарантира дека ќе ти биде исплатено кога работиш на саати. А ако правиш далавери за да имаш повеќе саати, ништо чудно да ти скратат. Сепак, коректни се сите.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Немај гајле, oDesk ти гарантира дека ќе ти биде исплатено кога работиш на саати. А ако правиш далавери за да имаш повеќе саати, ништо чудно да ти скратат. Сепак, коректни се сите.
Му завршив работа за 2 мин. И ми вика упиши таму дека си работел 1 саат. Малце чудно ми изглеа.

Г

Грејвдигер

Гостин
Му завршив работа за 2 мин. И ми вика упиши таму дека си работел 1 саат. Малце чудно ми изглеа.
Епа штом ти вика така, куцни таму дека имаш еден саат изработено. Штом ти прифати, толку е, нема враќање... ќе си почекаш само вторник/среда или кој и ден да беше кога ги префрлаа парите од oDesk и тоа е. Ич не му ја мисли кога работиш на саат, тогаш си осигурен дека ќе ти исплатат, додека за фиксна цена е ризично.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Епа штом ти вика така, куцни таму дека имаш еден саат изработено. Штом ти прифати, толку е, нема враќање... ќе си почекаш само вторник/среда или кој и ден да беше кога ги префрлаа парите од oDesk и тоа е. Ич не му ја мисли кога работиш на саат, тогаш си осигурен дека ќе ти исплатат, додека за фиксна цена е ризично.
Камо да се редат вакви, од ќеиф би им вршел работа. Само што се голем дел амерички па ноќе имаат проблеми ама тоа е тоа... :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Може да споделиш што работа? :)
Конкретен случај му се јавувале 2 оперативни ситеми, сакал да не му се покажува тој вториот. Инаку 2 компјутери му биле проблематични.
Денес очекувам инсерт копцето да им е стиснато и да не можат да пишуваат :icon_lol:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Конкретен случај му се јавувале 2 оперативни ситеми, сакал да не му се покажува тој вториот. Инаку 2 компјутери му биле проблематични.
Денес очекувам инсерт копцето да им е стиснато и да не можат да пишуваат :icon_lol:
Мора да има и такви, инаку како ќе заработиме? :D

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Како се доаѓа до заработка преку блог, ако каже нека има некој искуство и дали за да направиш акаунт на амазон, мораш да имаш над 18 години?

Г

Грејвдигер

Гостин
Како се доаѓа до заработка преку блог, ако каже нека има некој искуство и дали за да направиш акаунт на амазон, мораш да имаш над 18 години?
Преку блог со македонска содржина шансите да заработиш се многу мали, да не речам околу 0. :) А доколку планираш да пишуваш содржина на англиски, тогаш можеш да почнеш со Google AdSense.

Kajgana Shop

На врв Bottom