LCD телевизори

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.349
Поени од реакции
5.472
Член од
6 септември 2012
Мислења
30
Поени од реакции
25
Одличен е, а DTS не ти читаат LG телевизорите.
Би требало да е добар...а зошто не чита?Зарем сите LG не читаат?За Philips разбрав ама за LG од тебе слушам.

На официјалната страна на LG на пр.француската пишува се детално околу спецификациите.Еве види и самиот.

Инаку што друго би ми препорачале освен овој модел ТВ?

Член од
21 септември 2012
Мислења
132
Поени од реакции
50
Здраво,
напишав во темата за помош за телевизорот кој сега го имам и проблемот со него, па во случај да треба да се замени, во тој ценовен ранг се овие:
http://www.lg.com/us/tvs/lg-37LK450-lcd-tv
и: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?slg=en&scy=pl&ctn=42PFL4606H/58За тие пари имаше и мн подобри 32ки ама навистина ми треба бар 37" минимум, а по можност и 42. Плазмава која ја зедовме стварно е неспоредлива во слика со сите телевизори од тој ценовен ранг, и со мнооооогу поскапи. но изгледа има проблем :S

Член од
6 септември 2012
Мислења
30
Поени од реакции
25
Дечки ќе може ли да ми помогнете да симнам краток било кој MKV видео фајл со DTS звук за да го носам на УСБ кога ќе купувам ЛЕД ТВ за да го тестирам таму на лице место дали телевизорот чита или не???

Заинтересиран бев за LG LS570S серијата,е арно ама проверив на официјалната страна на LG на некои европски пр.италијанската,француската,австријска итн. пишува дека поддржува а на некои други (германска,српска,хрватска,бугарска) дека не поддржува DTS.

Инаку има ли некој што може да ми препорача ЛЕД до кај 30.000 што освен што ќе биде солиден,меѓу другото без проблем сигурно ќе чита MKV со DTS???

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Инаку има ли некој што може да ми препорача ЛЕД до кај 30.000 што освен што ќе биде солиден,меѓу другото без проблем сигурно ќе чита MKV со DTS???
Сега читав за некои LG модели и не поддржуваат DTS декодирање (барем за тие што прочитав). Кај другар со Сони ЕХ серија, исто не чита DTS. Јас имам Самсунг (С)650 серија и чита без проблем, исто чита големи MKV фајлови со DTS декодирање. Големи мислам на фајлови околу 25 гига па и повеќе. Знам дека и тие што се 5 серија (530/550) исто така читаат MKV со DTS декодирање. Најубаво да си ставиш на УСБ повеќе фајлови, за да пробаш различни кодеци.
Ќе направам еден зип фајл на Sendspace, па симни го и пробај. Download тука.

Член од
6 септември 2012
Мислења
30
Поени од реакции
25
Сега читав за некои LG модели и не поддржуваат DTS декодирање (барем за тие што прочитав). Кај другар со Сони ЕХ серија, исто не чита DTS. Јас имам Самсунг (С)650 серија и чита без проблем, исто чита големи MKV фајлови со DTS декодирање. Големи мислам на фајлови околу 25 гига па и повеќе. Знам дека и тие што се 5 серија (530/550) исто така читаат MKV со DTS декодирање. Најубаво да си ставиш на УСБ повеќе фајлови, за да пробаш различни кодеци.
Ќе направам еден зип фајл на Sendspace, па симни го и пробај. Download тука.
Фала ти многу друже!
Да те прашам само дали во зипот тој последниот фајл (што е MKV формат,името му е Fracture 2007) е со DTS звук?
Инаку едно ступидно прашање - битно ли е каков ќе биде УСБ стикот или екстерниот хд што ќе го купам и прво употребам за тест во продавницата а подоцна и дома со намена само за складирање на филмови???

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Фала ти многу друже!
Да те прашам само дали во зипот тој последниот фајл (што е MKV формат,името му е Fracture 2007) е со DTS звук?
Инаку едно ступидно прашање - битно ли е каков ќе биде УСБ стикот или екстерниот хд што ќе го купам и прво употребам за тест во продавницата а подоцна и дома со намена само за складирање на филмови???
Да да, ДТС звук има тој. Тоа е еден краток дел оф филмот (sample). Не би требало да е важно ако ти функционира стикот добро. Ако имаш повеќе низ дома, сними ги ствариве на повеќе и пробувај од телевизор на телевизор.

Член од
9 мај 2012
Мислења
10
Поени од реакции
0
Ako moze nekoj da mi pomogne, samo so kupiv nov TV od malku nepoznata marka Schneider koj podrzuva usb i se obidov da pustam film preku usb, filmot se pusti ali nema zvuk. Ako znae nekoj dali treba da podesam nesto ili kakov format treba da e filmot za da se pusta neka mi pomogne inace modelot e HD LED TV 3220

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ako moze nekoj da mi pomogne, samo so kupiv nov TV od malku nepoznata marka Schneider koj podrzuva usb i se obidov da pustam film preku usb, filmot se pusti ali nema zvuk. Ako znae nekoj dali treba da podesam nesto ili kakov format treba da e filmot za da se pusta neka mi pomogne inace modelot e HD LED TV 3220
Пробај со повеќе филмови и повеќе типови на фајлови.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Грундиг во Германија ги фалат и на форуми има задоволни корисници (германска фирма се).

Тука читам се препорачува да не се земаат дека биле лош квалитет и произведени во Турција и сега не ми е јасно, сите Грундиг не чинат или само тие за наш пазар?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Грундиг во Германија ги фалат и на форуми има задоволни корисници (германска фирма се).

Тука читам се препорачува да не се земаат дека биле лош квалитет и произведени во Турција и сега не ми е јасно, сите Грундиг не чинат или само тие за наш пазар?
Мислам дека и кај нас се од Германија, пошто и кај пластичарите има Грундиг, а тие не верувам дека се од Германија (што е голема веројатност да се од Турска).
А овие од продавнициве веројатно се од Германија. Ќе прашам у Крусел и у Сет...Али од друга страна, наравно дека нема да кажат дека се од Турција :D

Него ја мислев некој да не има ваков телевизор па да сподели мислење...

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Имав јас ваква марка (моите сеуште го користат) ама не лцд туку обичен и се покажа многу добар.Стар е отприлика 7-8 год и сеуште се нема расипано.Е сега незнам каков им е квалитетот на овие новиве LED.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.947
Поени од реакции
7.058
Бев денеска нешто излезен и ај си викам до Нептун и Техно, да видам како се движат цениве и во живо да видам шо има како...Уфф овие новите од Самсунг и ЛГ, СМАРТ ТВ или Синема Скрин како ли им се викаат...оооо човече која слика ја даваат, милина...:vozbud:Али ќе си гледаш според џепчето колку имаш и брзо се насочив кон тие од 300-400 евра :D И некако мали бе овие од 32 инчи :(

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
In 2007, after buying control of the Grundig brand, Koç Holding renamed its Beko Elektronik white goods and consumer electronics division Grundig Elektronik A.Ş.,[1] which has decided to merge with Arçelik A.Ş.[2] as declared on February 27, 2009.[3]
Турска фирма се, под Беко се моментално. Нека не те лаже името...
За таа цена немој да го зимаш, да беше едно 50 евра поефтин ке пројдеше ама за ова цена е многу далеку од добра понуда. Види што можеш да најдеш од LG, и додај уште малку пари ако сакаш Full HD. Овој на пример
http://technomarket.com.mk/products/09111390/lg-32lv3400
3000 денара е поскап, но e LED, подобра марка, чита се од УСБ... Сепак не купуваш ТВ секоја година
Ако се толку проблем тие 3000 денари земи HD ready LED од LG имаш во нептун и техномаркет повеќе такви разгледај...

И некако мали бе овие од 32 инчи :(
Во продавница ти изгледаат мали, кога ке го донесеш дома ке ти биде голем, па после некое време пак ке ти мал и ке ти е криво што не си купил поголем :)

Kajgana Shop

На врв Bottom