Дерби: Вардар - Пелистер (недела, 19 часот)

Кој ќе излезе како победник?

• Вкупно гласачи
    144
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Таква беше тактиката на Илчо, со стрпливо грдење на игра.
Но од друга стана против Металург никогаш неможеш да се изнаиграш. Таква екипа се, умртвуваат игра до максимум, имаат добра одбрана, те тераат да играш на високи топки, а тука се доминантни :)
Тука веќе имаме две екипи со сосема друг пристап :)

Јасно ми е, копачи прве класе. Али јак момент беше во Ѓорче, коа се повреди еден млад играч на Металург, и глупиве доктори го носат покрај аут линија, кај што бевте вие :D
Па тоа плукање, па тоа гаѓање, вреѓање... комедии.

Пелистер за мене последниве години се непозната равенка. Многу ме интересира какви играчи имаат, и каква игра.
Ама мило ми е, дербито Вардар-Пелистер да биде главна работа, за разлика од Вардар-Шкендија и такви привремени дерби утакмици.

п.с Отпаѓа тоа за недела да идам, за жал :(

Спремете ги апаратите доаѓате во метрополата да направите некоја фотка :cool:

100+200 денари пат, ако сум добитен на спортска идам.
Ако не тука е МТВ :)

Ќе нема пренос :)
Сигурен си?
Мислам дека ќе има на собраниски :)
Таман работа од единственото дерби да нема пренос, и тоа пренос од местото каде што имаат најдобри услови (Градски).

Сигурен си?
Мислам дека ќе има на собраниски :)
Таман работа од единственото дерби да нема пренос, и тоа пренос од местото каде што имаат најдобри услови (Градски).

Dragan Nikolovski Не. Терминот од 19.00 не одговара на програмската шема, а освен тоа во исто време во ракометната ЛШ Металург му гостува на Шамбери.. Домашен фудбал ќе има само во попладневниот термин.

ХАХАХАХАХА
Врв!
Вардар-Пелистер ќе гледаа сигурно цела Битола, голем број Скопјани, многу наши фанови од другите градови, плус и дијапсората се пали на вакви мечеви па ако одеше пренос и за нив уште толку гледачи ќе имаа. Плус што е навивачко дерби, навивачи од други групи ќе сакаа да видат како се навивало па после дa може да фаќаат сеири :D
Вака овие ќе ги гледаат мајките и татковците на ракометарите :icon_mrgr:

Сеедно, жал ми е само за оние надвор од Скопје што ќе останат без пренос, али еве мотив плус за Скопјани да дојдат на стадион :)

ХАХАХАХАХА
Врв!
Вардар-Пелистер ќе гледаа сигурно цела Битола, голем број Скопјани, многу наши фанови од другите градови, плус и дијапсората се пали на вакви мечеви па ако одеше пренос и за нив уште толку гледачи ќе имаа. Вака овие ќе ги гледаат мајките и татковците на ракометарите :icon_mrgr:

Сеедно, жал ми е само за оние надвор од Скопје што ќе останат без пренос, али еве мотив плус за Скопјани да дојдат на стадион :)
Реално Шамбери - Металург > Вардар - Пелистер, без разлика колку луѓе ќе го гледаат едниот или другиот натпревар.
Лига на шампиони во ракомет не се споредува со ова нашето домашно првенство, но кога веќе МТВ се фатиле на орото, требало барем терминот на тој меч да го подместат, оти да не во 20.45, па и со некоја минута задоцнување да влезат во преносот нема да им се земи за зло.
Јас мислев дека мечот од 1мфл е во 20.30, па си викам таман ќе заврши ракометот ќе почне фудбалот, али грешка сум бил :)

Абе не заебавај, квалитативно можеби е појако, али сепак они треба да се интересираат за бројот на гледачите...
Кој го заболе курац за РК Металург реално?:)
Па и РК Вардар да беше, па и РК Пелистер, секако фудбалски меч меѓу Вардар и Пелистер ќе имаше сто пати поголема гледаност од ракометен меч со тотално неатрактивен противник. Па во државава нема 10 души што слушнале за Шамбери, а знаеш дека тука за да гледаат утакмица многу им е битно и дали другите се познати или не...

Ете ќе видиме колку гледачи ќе има на градски во недела.. и кој го интересира дуелот. Не сте малце вие од Скопје:D
Па сеа вас ако не ве заболе курац за Металург, може некој сака да си глеа европски ракомет.:noze:
Оф топик #88

Ете ќе видиме колку гледачи ќе има на градски во недела.. и кој го интересира дуелот. Не сте малце вие од Скопје:D
Па сеа вас ако не ве заболе курац за Металург, може некој сака да си глеа европски ракомет.:noze:
Оф топик #88
Во ред е то. Можат на МТВ1 да дават фудбал, на Собраниски ракомет или обратно. Ко ќе се сака, се можи, ама тука очигледно не се сака.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom