Вистинска љубов.... постои ли? Како би ја познале?

F

FARANG

Гостин
Можеби тоа важи од нивна перспектива, односно за Русинка, Украинка или слично странец општо е интересно.
Наша не знам колку ќе се навлажни ако дознае дека е типот на пример Бугар. Србин или Италјан од друга страна делува многу ебачки. Тоа од една страна. Да не напоменувам дека поглеми селендри и напињачи од италијаните кај и да сум ги среќавал низ Европа нема. Ама знаеш он бил од Сан Винченцо де ла Гранде Курина на 20 километри од Милано па според тоа де факто е и фраер.
Од друга страна ги прашувам нашиве што работат во Србија или оние што се во странство и по балканска логика први другари им се срби, како им иде со нив. И скоро секогаш коментарот е дека има голема дружба ради менталитет, заебанции, пријателства све фино, ама секогаш го осеќаш врз тебе оној момент дека те гледа како втора класа, што јужније то тужније и се приметува таа надменост.
Така да може пали странец како момент, али зависи дали перцепцијата за земјата од која доаѓа е на повисоко ниво од твојата земја. Ако е, тогаш се согласувам со тебе. Реков, може треба и посебна тема да се отвори за странците па да видиме што жените ќе кажат околу цела таа фама, зошто проаѓа да си морон само ако си србин.

Пријатељ крајниот заклучок ти е на место. Секаде во светот е така, дури има и еден друг за тебе интересен момент а тоа е дека работите се менуваат и со тек на време она србин - повисока вредност најверојатно ќе се смени и тоа јас би рекол за релативно брзо време.

Значи вака низ Азија/Африка белците се закон. Има држави каде што буквално слетуваш и се осеќаш како Бред Пит. Ти се лепат у шопинг центар, кај да се свртиш ти се смешкаат итн... Така беше и во Кина долго време ама еве со тек на време како они економски зајакнуваат во поголемите градови веќе не е така дури работите се тргнати на опаку неќат во јавност ни да бидат видени со странци. Ова зборам за последните 10 год. Во Јапонија и посебно Кореја тоа одамна е така, таму дури има и барови/дискотеки на кој има знак дека менаџментот не пушта странци.

Сепак факт е дека моментот странец пали поготово ако е во врска. Се отвара можност за малку забава без никој да знае. Смешно е кога на филмовите гледаш типови како ги вадат бурмите и се пуштаат у акција, мое искуство е обратно многу повеќе се палат кога ги лажам дека сум во врска.
--- надополнето: 26 септември 2012 во 18:38 ---
Можеби тоа важи од нивна перспектива, односно за Русинка, Украинка или слично странец општо е интересно.
Наша не знам колку ќе се навлажни ако дознае дека е типот на пример Бугар. Србин или Италјан од друга страна делува многу ебачки. Тоа од една страна. Да не напоменувам дека поглеми селендри и напињачи од италијаните кај и да сум ги среќавал низ Европа нема. Ама знаеш он бил од Сан Винченцо де ла Гранде Курина на 20 километри од Милано па според тоа де факто е и фраер.
Од друга страна ги прашувам нашиве што работат во Србија или оние што се во странство и по балканска логика први другари им се срби, како им иде со нив. И скоро секогаш коментарот е дека има голема дружба ради менталитет, заебанции, пријателства све фино, ама секогаш го осеќаш врз тебе оној момент дека те гледа како втора класа, што јужније то тужније и се приметува таа надменост.
Така да може пали странец како момент, али зависи дали перцепцијата за земјата од која доаѓа е на повисоко ниво од твојата земја. Ако е, тогаш се согласувам со тебе. Реков, може треба и посебна тема да се отвори за странците па да видиме што жените ќе кажат околу цела таа фама, зошто проаѓа да си морон само ако си србин.

Пријатељ крајниот заклучок ти е на место. Секаде во светот е така, дури има и еден друг за тебе интересен момент а тоа е дека работите се менуваат и со тек на време она србин - повисока вредност најверојатно ќе се смени и тоа јас би рекол за релативно брзо време.

Значи вака низ Азија/Африка белците се закон. Има држави каде што буквално слетуваш и се осеќаш како Бред Пит. Ти се лепат у шопинг центар, кај да се свртиш ти се смешкаат итн... Така беше и во Кина долго време ама еве со тек на време како они економски зајакнуваат во поголемите градови веќе не е така дури работите се тргнати на опаку неќат во јавност ни да бидат видени со странци. Ова зборам за последните 10 год. Во Јапонија и посебно Кореја тоа одамна е така, таму дури има и барови/дискотеки на кој има знак дека менаџментот не пушта странци.

Сепак факт е дека моментот странец пали поготово ако е во врска. Се отвара можност за малку забава без никој да знае. Смешно е кога на филмовите гледаш типови како ги вадат бурмите и се пуштаат у акција, мое искуство е обратно многу повеќе се палат кога ги лажам дека сум во врска.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
BULLSHIT !!!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
;) Ќе се изненадиш само треба да знаеш каде да идеш. Белец = Бог

Поготово ако си и плав
А што ако си белец, ама не си плав т.е. од потемните си(медитеранец) ?!

F

FARANG

Гостин
И така е супер. Само биди пристоен, насмеан и не се срами да им пријдеш има да растуриш. Штом влезиш у фазон комотно можеш и по 2-3 дневно.

Смешно е знам, ама има држави во азија каде што се цени да си плав, да имаш голем нос, да си со бел тен... Нивните celebrities се углавно мешани белец/азијатка така да сите сонуваат за баш такво бебе. Лудо ама тоа ти е, сум имал барем 20-30 понуди за да затруднам некоја без да имам обврски дури ми нуделе и пари, ама ете она Sussaro што вика ние си имаме достоинство :icon_mrgr:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Јас неможам ни до граница да стигнам ......... а ти ми спомнуваш за Африки, Азии ............. :)

F

FARANG

Гостин
Епа што да ти правам :) ваљда ќе дојдеш на ред од тоа србендите :icon_mrgr:

Иначе он топик -

Вистинска љубов постои ама денес ретко кој ја бара, другите типови на љубов се некако побитни.

Дали би ја познал - хм да ама и тоа иде се потешко. Кога човек губи воља после не ни гледа тоа што е пред него.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Епа што да ти правам :) ваљда ќе дојдеш на ред од тоа србендите :icon_mrgr:

Иначе он топик -

Вистинска љубов постои ама денес ретко кој ја бара, другите типови на љубов се некако побитни.

Дали би ја познал - хм да ама и тоа иде се потешко. Кога човек губи воља после не ни гледа тоа што е пред него.
Зависи за каков тип на особи правиме муабет !!!
Дали правиме муабет за девојки на пр. од поконзервативни семејства или за девојки од полиберални и поситуирани урбани семејства !
Има голема разлика ............. девојките воспитани во конзервативен дух се знае што прават ......... полнат 18ка и многу не му ја пребираат само гледаат да се омажат и веднаш да почнат нели со домаќинството ......... бидејќи баба и и мајка и така ја воспитале .......... не се битни образованието, парите... туку духовноста т.е. рано да се влезе во брак и рано да се зачнат децата, домаќинството...
Но од друга страна имаме и девојки на кои ите-како им е важно образованието, ситуираноста и успешноста на партнерот и овој тип на девојки не трчаат да скокнат во тавче уште на 18 год. туку дури после 30ка .......... гледаат кариера, работа... ај да не набројувам ама баш вака стојат работите .............. во пошироката фамилија имам и од едниот и од другиот тип така да да ите-како постојат огромни разлики !

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Воопшто нема да се замараш со македонскиве дејчиња ако заминеш натаму....
Како што е митот кај нас за црнци, таму е за белци...Твое е само да појдеш таму и да ги демантираш митовите. :D

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495

Воопшто нема да се замараш со македонскиве дејчиња ако заминеш натаму....
Како што е митот кај нас за црнци, таму е за белци...Твое е само да појдеш таму и да ги демантираш митовите. :D
Викаш !!! ......................... :sneaky::sneaky::sneaky::sneaky::sneaky:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Дај бе не заебавај не оди подалеку, оди во Штип Радовиш Виница Кочани Берово Делчево идеш од СКОПЈЕ еј замисли знаеш што е скопје за нив, ако не натртиш некоја за една вечер еве ја, а да не праиме муабет за крива паланка куманово кратово или било кое село. отиди по прилеп и селана прилепски и битолски ке се испотепаат која да се ебе со тебе :pos: тоа ти е друже секаде го има тој синдром, бугарките ги лупавне пошто бевне над нив финансиски и секако, русинките додуша не ги интересира од кај си ,пољакињите, чехињите ги растуравне како сарми норвежанки белгијки пичке си материне , ние сме претежно смеѓи и црни таму се плави влези во било кој бар од бенелукс ако не најдеш за ебење уште првиот сат јас на бесилка се ставам.
Не станува за комплекс на нижа вредност ( можда е и тоа ) кој ги ебе глупи жени али у секој случај одговара бе другар, добро го владеам србскиот , англискиот, францускиот па кога ке отидам во мамаз одбирам на кој јазик ке си зборам глумев лудило и си делкав ванаби идни манекенки, поентата е туѓото е секогаш послатко и егзотично.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Аууу! Што е+ачи на едно место се собрале, а на погешна тема!

Sussaro
Никако не капирам што сакаш од девојките!
Викаш јас до толку не сум во тек, ама по Срби да се палат?!

dobro poznat
Потполно си во право за странците. Само што јас повеќе имам видено како на машките им течат лиги по некоја од Скопје што е дојдена кај баба и на летување.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Аууу! Што е+ачи на едно место се собрале, а на погешна тема!

Sussaro
Никако не капирам што сакаш од девојките!
Викаш јас до толку не сум во тек, ама по Срби да се палат?!

dobro poznat
Потполно си во право за странците. Само што јас повеќе имам видено како на машките им течат лиги по некоја од Скопје што е дојдена кај баба и на летување.
Абе женска главо ти изгледа не ги сваќаш скопскиве шмизли ? таја никад нема да се изебе со сељо од село кај баба, не лиги да им течат и да лајат џабе им е , или ке се изебе у некој племна колку моментално да смири хормони и ке крие дека се изебала додека овие се горди што се пердашеле со странци и се фалат со тоа без разлика скопјани парижани белграѓани

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
dobro poznat
Грешка си. Јас не ги разбирам провинцијалците кои ќе искршат нозе за некоја што е од страна, а не е дури ни шмизла.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

Kajgana Shop

На врв Bottom