Alcatel Vip Droid XL или LG Optimus L3

Кој е подобар Alcatel Vip Droid XL или LG Optimus L3

• Вкупно гласачи
    28
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
8гб -330 мкд од One.

Ако знаеш поточно да ме упатиш од каде да ги префрлам. Некои ги префрлив вака:
-Преку menage aplication , се отвараат програмите и врз било која притискам, влева во друг прозор и има move to SD card.
Но кај повеќето не ми ја дозволува таа опција move to SD card и неможам да спуштам сега ниту една друга програма, а имам 8 гб неискористен простор.
Тие што се инсталирани со телефонот неможеш да ги префрлиш..можеш само тие ти што ќе ги инсталираш од google play,повеќето..и од тие превземените ќе има некои што не се префрлаат. Мала интерна мемориа тоа е лошата страна на телефонот.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Тие што се инсталирани со телефонот неможеш да ги префрлиш..можеш само тие ти што ќе ги инсталираш од google play,повеќето..и од тие превземените ќе има некои што не се префрлаат. Мала интерна мемориа тоа е лошата страна на телефонот.
Повеќето што ги симнав од Google Play и тие несакаат да се префрлаат со што интерната меморија ми е преполна, а SD меморијата ми останаа 8 гб неискористени, катастрофа!

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Ако го рутираш телефонот и направиш партиционирање на картицата па си инсталираш Link2sd апликација проблемот со малата внатрешна меморија е решен.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ако го рутираш телефонот и направиш партиционирање на картицата па си инсталираш Link2sd апликација проблемот со малата внатрешна меморија е решен.
Ако можеш малку подетално да ги објасниш чекорите ми ти бил многу благодарен!
--- надополнето: 21 септември 2012 во 21:59 ---
edit: Апликацијата ја симнав, процесот на рутирање да ми го објасниш како да го изведам?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Повеќето што ги симнав од Google Play и тие несакаат да се префрлаат со што интерната меморија ми е преполна, а SD меморијата ми останаа 8 гб неискористени, катастрофа!
Бриши нешто,а за рут незнам дали ќе може..

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
--- надополнето: 21 септември 2012 во 21:59 ---

edit: Апликацијата ја симнав, процесот на рутирање да ми го објасниш како да го изведам?
Ќе ти пратам ПП со инфо од форум каде што е објаснето подобро со туторијали.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Да не знае некој дали ќе има надградба за Алкател 991 во ICS?

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Нема да има малиот RAM не дозволува да се вози ICS на тој телефон.

Член од
9 јули 2013
Мислења
53
Поени од реакции
93
Во ситуација сум да се двоумам меѓу вип дроидот и самсунг мини 2.
Еве година подоцна ви ги читам мислењава и сеуште не знам што да мислам за дроидот и за кој телефон да се одлучам јас.
Ги споредував двата телефони кои имаат приближно исти референци и перформанси, но убедена сум дека самсунгот е поквалитетен телефон.
А за тоа дека дроидот кочи - да кочи, но кочи и и самсунгот. Во тоа сум сигурна.
Би сакала вие да ми кажете што мислите, и би сакала да знам дали тој проблем со малата интерна меморија на дроидот е решлива и како?

Член од
20 мај 2012
Мислења
43
Поени од реакции
10
Во ситуација сум да се двоумам меѓу вип дроидот и самсунг мини 2.
Еве година подоцна ви ги читам мислењава и сеуште не знам што да мислам за дроидот и за кој телефон да се одлучам јас.
Ги споредував двата телефони кои имаат приближно исти референци и перформанси, но убедена сум дека самсунгот е поквалитетен телефон.
А за тоа дека дроидот кочи - да кочи, но кочи и и самсунгот. Во тоа сум сигурна.
Би сакала вие да ми кажете што мислите, и би сакала да знам дали тој проблем со малата интерна меморија на дроидот е решлива и како?
Zemi si go samsungot i sibaj nemoj vo nikoj slucaj da go kupuvas vip droidot zaso e krs telefon ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom