Shkendija pocnaa so 4-2-3-1 ... Nikov , Mexhit Neziri , Nenad Miskovski , Sedat Berisha , Adrian Cuculi , Burhan Aliji , Ertan Demiri , Nexhipi , Polozhani , Emini , Muzafer Ejupi .
Shkendija pocna da igra po ofanzivno , prvite 15 minuti Teteks recisi ne napravi nishto osven 2-3 korneri , a pak Shkendija insistirashe preku faulli i nafrleni topki . Nakaj 20 minuta Shkendija povede so 1-0 , strelec beshe Polozhani , vashata odbrana ne ja ocekuvaa topkata da se vrati vo igra , poshto i jas i celata publikata mislevme deka e izlezena vo korner , i tamu eden od nashitem mnogu ubavo shutirashe-centrirashe koj znae , pa Polozhani beshe blisku stativata , samo ja smesti vo gol .
Potoa .. samo Teteks .. i toa preku eden faull od 20 metri , Burhan Aliji mnogu losho intervenirashe , a toj vashiot CETVORKATA mislam defanzivecot golemiot , shutirashe maestralno , Nikov odbrani nekako , no topkata dojde do eden od vashite koj bez problemi napravi 1-1 .
Posle 1-1 , Teteks imashe edna super kontra , kade toj 24 ako ne gresham , maliot , izleze sam pred Nikov , no mnogu ja forsirashe topkata i sreka nasha ..
Shkendija insistirashe , i na delo eve CUCULI , koj do toj moment beshe najloshiot , pri edna soloakcija na kriloto , asistirashe za Ejupi koj realizirashe GOL .
Da napomenuvam deka vo ovoj period IMASHE DOSTA ZABAVA SO JORDE.
Zavrshi prvoto poluvreme ... ii Teteks ZAVRSHI , zashto vo vtoroto poluvreme samo Shkendija, ubaviot gol za 3-1 na NEXHIPI NDERIM , Od Sloboden udar od 20 metri , Jorde ne mozhese nishto . Potoa sledeshe i golot na Muzafer Ejupi isto taka dosta dobar gol , kade odbranata na Teteks dosta slabo intervenirashe .
Sledeshe CRVENIOT KARTON za Jorde , za individualnata reakcija so prstite kon publikata , dosta dobra odluka od strana na sudijata , koi dodeli isto taka CRVEN KARTON za edna losha intervencija na Demiri kon eden od igracite na Teteks .
Teteks ne napravi recisi nishto , i razlikata so SHKENDIJA e golema . Tolku