Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
30.635
Брегалница - Работнички 2:0

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
1.Vardar 16
2.Turnovo 14
3.Metlaurg 12
4.Shkendija 11
5.Renova 11
6.Pelister 10
7.Rabotnicki 10
8.Napredok 10
9.Bregalnica 10
10.Drita 8
11.Sileks 4
12.Teteks 3

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Ajdeee Ajdeeee Ajdeee SHKENDIJAAAAAA !!!

Abee MTV :pos: :pos: :pos: .... Go davate Sileks-Vardar , kade imalo 400 gledaci , 0 golovi .. se na se LOSHO.... A ne vodite prenos od GRADSKOTO DERBI VO TETOVO , kade imashe 5 golovi , 2 crveni kartoni, i dosta emociii... so super atmosfera. :)

Dobra igra na Shkendija , eden nekvaliteten Teteks. ARTIM POLOZHANI e najdobar vo nashata liga , i Nderim Nexhipi SEUSHTE SPORED MENE ne e vo taa forma kako shto posakuvame , no samo kakvi akcii naprai , i kakov EUROOOGOL :D ...

Super rezultat protiv lutiot rival , 4 komadi i DOMAAAAAAAAA :D Ubava zabava so Jorde :LOL:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ај нека каже некој нешто појќе за играта денеска, шансе ова она (ама без глупи коментари и провоцирања).

Член од
14 март 2010
Мислења
16.913
Поени од реакции
16.175
инаку како сте задоволни од МТВ?
Еве ја да си кажам за мене.
Мислев дека ќе каснат со вклучувањата во другите натпревари и ќе се чека време додека го емитуваат голот, но за чудо брзи беа и добро изгледаше, имаше сеа некои недостатоци, ама се надевам од наредно коло ќе го средат и тоа, глас немаше при вклучувањето на другите терени, ама па и за 20 секунди вклучување и не треба глас:)
Само шо најтапа утакмица одбраа за пренос, ништо не се дешаваше, освен Ѕинго педер и управа напоље.:D

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Ај нека каже некој нешто појќе за играта денеска, шансе ова она (ама без глупи коментари и провоцирања).
Bez navredi,ama vo poslednite 5-6 godini najmizeren tetex od ovoj so e deneska nemam videno..rezultatot e objektiven(mozebi poslednite 20-30 min padna tempoto,opravdano bidejki imame kup utakmica)..strelci: Polozani,Ejupi(2),Nedzipi-evrogol od 17 M..za vas od sloboden udar po odbienata na nikov igracot so broj 4 go dade...
Inace Jorde bese vo element,samo sredni prstovi pokaza,a nisto ne fati(valda za toa e pllaten!!!!!!!!)na kraj sudijata mu pokaza crven a jorde prodolzi so bipolarnoto rastrojstvo samo do vlezot kon soblekuvalnite potoa se usra od strav i izbega ko pi***
se na se rutinska pobeda na skendija,iako licno ocekuvav poteska pobeda
Gledaci nad 5 iljadi,balisti pozadi gol(dobro naviva vo prvo,vo vtoro nekako splasnaa)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Bez navredi,ama vo poslednite 5-6 godini najmizeren tetex od ovoj so e deneska nemam videno..rezultatot e objektiven(mozebi poslednite 20-30 min padna tempoto,opravdano bidejki imame kup utakmica)..strelci: Polozani,Ejupi(2),Nedzipi-evrogol od 17 M..za vas od sloboden udar po odbienata na nikov igracot so broj 4 go dade...
Inace Jorde bese vo element,samo sredni prstovi pokaza,a nisto ne fati(valda za toa e pllaten!!!!!!!!)na kraj sudijata mu pokaza crven a jorde prodolzi so bipolarnoto rastrojstvo samo do vlezot kon soblekuvalnite potoa se usra od strav i izbega ko pi***
se na se rutinska pobeda na skendija,iako licno ocekuvav poteska pobeda
Gledaci nad 5 iljadi,balisti pozadi gol(dobro naviva vo prvo,vo vtoro nekako splasnaa)
За разлика од лани, имамо подобар тим (барем според имињата), ама со ваква управа тоа е тоа...

Него, го провоциравте Јорде нешто што реагирал таке или што била работава?

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Shkendija pocnaa so 4-2-3-1 ... Nikov , Mexhit Neziri , Nenad Miskovski , Sedat Berisha , Adrian Cuculi , Burhan Aliji , Ertan Demiri , Nexhipi , Polozhani , Emini , Muzafer Ejupi .

Shkendija pocna da igra po ofanzivno , prvite 15 minuti Teteks recisi ne napravi nishto osven 2-3 korneri , a pak Shkendija insistirashe preku faulli i nafrleni topki . Nakaj 20 minuta Shkendija povede so 1-0 , strelec beshe Polozhani , vashata odbrana ne ja ocekuvaa topkata da se vrati vo igra , poshto i jas i celata publikata mislevme deka e izlezena vo korner , i tamu eden od nashitem mnogu ubavo shutirashe-centrirashe koj znae , pa Polozhani beshe blisku stativata , samo ja smesti vo gol .

Potoa .. samo Teteks .. i toa preku eden faull od 20 metri , Burhan Aliji mnogu losho intervenirashe , a toj vashiot CETVORKATA mislam defanzivecot golemiot , shutirashe maestralno , Nikov odbrani nekako , no topkata dojde do eden od vashite koj bez problemi napravi 1-1 .

Posle 1-1 , Teteks imashe edna super kontra , kade toj 24 ako ne gresham , maliot , izleze sam pred Nikov , no mnogu ja forsirashe topkata i sreka nasha ..

Shkendija insistirashe , i na delo eve CUCULI , koj do toj moment beshe najloshiot , pri edna soloakcija na kriloto , asistirashe za Ejupi koj realizirashe GOL .

Da napomenuvam deka vo ovoj period IMASHE DOSTA ZABAVA SO JORDE.

Zavrshi prvoto poluvreme ... ii Teteks ZAVRSHI , zashto vo vtoroto poluvreme samo Shkendija, ubaviot gol za 3-1 na NEXHIPI NDERIM , Od Sloboden udar od 20 metri , Jorde ne mozhese nishto . Potoa sledeshe i golot na Muzafer Ejupi isto taka dosta dobar gol , kade odbranata na Teteks dosta slabo intervenirashe .

Sledeshe CRVENIOT KARTON za Jorde , za individualnata reakcija so prstite kon publikata , dosta dobra odluka od strana na sudijata , koi dodeli isto taka CRVEN KARTON za edna losha intervencija na Demiri kon eden od igracite na Teteks .

Teteks ne napravi recisi nishto , i razlikata so SHKENDIJA e golema . Tolku ;)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Тоа е тоа што му требаше на Шкендија! Течна и брза игра, одлични акции, добра одбрана! Влегуваат во форма, да го пофалам и Неџипи кој освен голот играше прекрасно!

Мечот почна со иницијатива на Шкендија, Тетекс претежно преку контри се обидуваа да направат нешто.
За првиот гол е крива целата одбрана на Тетекс, по една добра акција на Шкендија, голманот ја одби топката и сите мислеа дека топката излегла во корнер но Демири ја задржи во игра, и асистираше и мислам последен ја закачи Положани, не ја видов најдобро, можда беше и авто гол.
По првиот гол играчите на Шкендија имаа уште неколку шанси да го зголемат водството. Голот на Тетекс падна од прекин. Не знам кој биеше од слободен удар од околу 20 метри од голот, Ников ја одби топката која леташе високо и кога падна во голема мешаница играчот на Тетекс успеа да ја протне во голот.
Веднаш потоа Шкендија продолжи со нападите. Пак по одлично изведена акција, долга топка од Неџипи или Демири не памтам, до Цуцули на левата страна кој одлично ја прими, влезе во 16-никот на противникот и супер асистираше до Ејупи кој само ја шутна топката во мрежата.

Во второто полувреме пак Шкендија доминираше, на играчите на Тетекс тешко им беше да го пратат брзото темпо кое го наметнаа играчите на Шкендија. Тетекс играше поостро, Неџипи и Положани особено првиот многу често беа фаулирани. Така беше фаулиран Неџипи на околу 17-18 метри од голот на Тетекс. Самиот Неџипи го изведе слободниот удар и постигна прекрасен гол. Ниту голманот не можеше ништо да направи.
Четвртиот гол го постигна Ејупи, пак по одлична акција, Ејупи се најде сам пред голманот и во манир на голем стрелец ја тресеше мрежата на Тетекс.

Јорде Гергиевски, хах одвратен! Цел натпревар се занимаваше со публиката и навивачите! Провоцираше, тоа му беше целта да предизвика инцидент. Првиот жолт картон го доби мислам дека нешто со судијата или играчите направи нешто, а вториот го доби зошто не престануваше да провоцира, во тие моменти цел стадион скандираше "Јорде е педер!".
Демири непотребно доби црвен картон, при еден дуел мислам го удри противничкиот играч и судијата му покажа директен црвен картон.

Често имаше искри на теренот помеѓу играчите, класика за градско дерби!
Да го пофалам судијата Ставрев кој одлично го држеше под контрола мечот.

Супер атмосфера на трибините, сите во еден глас пееја за Шкендија. Одлична атмосфера и помеѓу играчите, кои беа пречекани пред стадион со тапани и се славеше победата. Да не се заборави моментот кога излезе Артим Шаќири надвор, каков пречек имаше, прекрасно.
Да го пофалам и него, одлично склопена игра. Со ваков среден ред и ваква мотивација може да се освојат бодови секаде!

Да ги освоиме 3-те бода против Ренова и тогаш против Вардар ќе биде класика, голема борба, одлична атмосфера и се надевам добар судија!

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
http://sportefe.com.mk/index.php/component/allvideoshare/video/skend4-1tete

Golovite Shkendija - Teteks
--- надополнето: 23 септември 2012 во 20:27 ---
Mozete vo 4 gol da gledate do kade se igracite na teteks vo kondicia samo gledajte dobro kako go stigna Ejupi igracot na teteks
--- надополнето: 23 септември 2012 во 20:34 ---
Slusnav deka Agron Memedi ke bide novo zasiluvanje vo Shkendija i deneska koga zavrsi natprevarot izleze od loza, isto taka se zbori za Kralevski i za eden drug od Metalurg sto gi izbrkal imeto go zaboraviv.Koj znae nekoj po detalnoo neka pise.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom