Животот без Бог е без смислен

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Зошт реков дека животот без Бог е без смисла или мизерен? Тоа е затоа што човекот е грешен, мразител и хулител на Бог.
Јас не сум грешен, напротив, супер сум.

Бог не го мразам, затоа што ми е некако глупо да мразам непостоечки ентитети.

Колку години имаш бе дете?

:)

Член од
1 септември 2012
Мислења
18
Поени од реакции
9
Moite godini se dovolni za da vi kazam deka toa e najgolemata greska za civekot koj veli deka ne postoi Bog.

Toj Bog za koj vi zboruvam e vistinski koj zivee vo vecnosta, Isus, Sinot Bozji, koj dozol na zemjata, Toj posvedoci za Bog, sekoj sto ne veruva e vo golema zabluda i negoviot zivot e kako vo veter i magla.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

Еден колега христијанин ме праша на факултет што ќе направам доколку лежам на смртна постела, и треба да умрам, дека сите сме лажливи атеисти, и на крајот секој се кае и се прохристијанчува. Немав како да му го доловам моето мислење, бидејќи единствен добар пример ми беше одговорот на скоро идентично прашање, поставено кон еден од луѓето кои ги фаворизирам како идоли, а немав начин како да му го плеснам видеово тогаш, па ќе го плеснам овде, мислам тука му е и местото сепак.

Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
животот без бога бесмислен и празен. животот без бога не е живот тоа е емитација на живот, без љубовта кон сите ние сме само едни изгубени души на овој свет

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
животот без бога бесмислен и празен. животот без бога не е живот тоа е емитација на живот, без љубовта кон сите ние сме само едни изгубени души на овој свет
А за тие што имаат љубов кон сите? Тие се што?

А агностиците? Тие какви се, полупразни? Полусмислени?

:facepalm:

Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
А за тие што имаат љубов кон сите? Тие се што?

А агностиците? Тие какви се, полупразни? Полусмислени?

:facepalm:
љубовта што доаѓа од бога е вистинска љубов. агостиците се на крстосница во која не знаат (сеуште) да го изберат нивниот вистински пат кон бога или да се одалечат од него. бог ни дал избор а последиците од изборот ние самите ги сносиме

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
На насловот на темава напишав дека, животот без Бог е без смислен, и живот без Бог не е живот, туку само мизерија. Секој нека го преиспита својот живот, и нека разгеда околу себе и низ целиот свет што се’ се случува, па нека го сподели секој своето мислење.
Тоа... без смислен е бесмислено :pos:

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543

Токму така, животот без Бог не е живот, туку само емитација на живот. Ја иначе многу мразам луѓе што ме емитираат. Баш пред некој ден си купив чижми и денес една другарка, ни страм ни перде, си купила исти такви! Емитаторка низаедна! :mad:
Јас се извинувам поради малиот офтопик, али мислам дека емитирањето прераснува во сериозен проглем во опшесвото.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Баш така, животот без Бог не е живот, туку само емитација на живот. Ја иначе многу мразам луѓе што ме емитираат. Баш пред некој ден си купив чижми и денес една другарка, ни страм ни перде, си купила исти такви! Емитаторка низаедна! :mad:
Јас се извинувам поради малиот офтопик, али мислам дека емитирањето прераснува во сериозен проглем во опшесвото.
На која фрекфенција те емитираат, да знаеме да те следиме.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Moite godini se dovolni za da vi kazam deka toa e najgolemata greska za civekot koj veli deka ne postoi Bog.

Toj Bog za koj vi zboruvam e vistinski koj zivee vo vecnosta, Isus, Sinot Bozji, koj dozol na zemjata, Toj posvedoci za Bog, sekoj sto ne veruva e vo golema zabluda i negoviot zivot e kako vo veter i magla.
Метузалем, ти си ?

Член од
1 септември 2012
Мислења
18
Поени од реакции
9
Како ќе настанел животот без Бог?

...затоа реков дека живот без Бог е невозможен. Пошто е невозможен, нема зашто да се дебатира дали е бесмислен.
Се е создадено Од Бог, и се што постои не постои без Него, Бог е Алфа и Омега, Почетокот и Крајот и нема излес од таа величенственост. Исто како и јас и ти живееме според Божјата замисла и план.
--- надополнето: 3 ноември 2012 во 21:58 ---
Печатните грешки во пишувањето можат да се разберат и да се поправат, само гревот во човковата душа тешко се исправа освен ако се исповеда пред Господ Исус, и тоа многу е тешко да се направи.

Kajgana Shop

На врв Bottom