Г
Грејвдигер
Гостин
Како бе да ми е дојдено до државата? Кажи ми што направија за младите или што прават за да нè задржат тука? Што направија/прават за студентите? Ако има некој да сподели некоја позитивна точка околу тоа, слободно...Vidi sea sto zboris.. jas sum za opravanje na rabotite maksimum, ama malku vrakanje vo realnosta. Prvo vakov nelojalen narod ne zasluzuva nisto, jas taka mislam. Drugo, da se bunite kaj sto treba -vednas podrzuvam- na primer protestot za pokacuvanje na cenite, ova uck-ive so praat bezobrazluk, i slicni raboti. Ama so vakov zar i intenzintet da se bunite sto penzionerite imaat 3 slobodni dena od 7, pa treba da si nadvor od pamet. "mi smrdele" pa i gzot vas smrdi, pa si go nosite.
Na pogolem del od vas dusata im mirisa na septicka jama, pa nikomu niso.
Kako ne vi e sram, ne mi e jasno, stvarno. A na primer, ako ve nervira toa sto na dpmne mu nosat glasovi, togas kazete go toa.
Ne mi e jasno kako moze da vi smeta sto penzionerite se vozat bezpari.
A toa so sakate site da si idete, a usput sakate se da vi bide dadeno, ti kazav sto ke vi bide dadeno.. od trite,sredniot. Taka ide toa, ocekuvano e. Ne moze tebe da te boli kur za drzavava a da ocekuvas milost od nejze. Toa go nema NIKADE. Nema takva drzava, nikogas nemalo i nema da ima, a i da ima, ne moze da opstane. Toa e problem koj treba da se resava. I najgolem broj od lugeto se tolku glupi sto mislat deka "drzava" i "partija" e edno isto..
Sega problemot e dvostran kaj nas,toa go priznavam, ni graganite ne se lojalni na drzavata, ni drzavata ne e lojalna na graganite.. toa treba da go smenime. Ne e resenie site da izbegame, a do togas na grb na drzavata se sto moze da podnese da stavime.
Ova me potseka na dvolicnosta na narodot - se bunat za postarive lica(koi i vaka i taka se utepani) a za raboti koi stvarno baraat vnimanie, tamu nikoj ni pisuva ni cita, samo ignoriranje..
Немам јас ништо против бесплатниот превоз... уствари имам. Зошто баш на пензионерите да им се даде бесплатен превоз и тоа 3 пати во неделата? Зошто им е толку? Зошто на студентите не им се даде цела недела бесплатна да може слободно да си одат на факултет? Искрено, нив повеќе би им помагално тоа, отколку на пензионерите кои зимаат пензија, а студентите што заработуваат се многу ретки.
Кај нас е така... држава = партија = ДПМНЕ, ама да не навлегуваме толку во политика, забранета е на форумот.