Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Кајгано.
Какво време дојде, сите се дрогираат. Адвокатите се на амфетамин, судиите/инспекторите/банкарите/владата/менаџерите на дискотеки се на бело, глупавата багра е навлечена на роба-претежно средната класа што е во изумирање (во буквална смисла), а цел свет драга кајгано е на ганџа. Дури и рибите се напушени, жими се види и самата:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Day 2, Captain's log 21.9

Добивам заклучок дека по болнициве наши Парацетамолот е универзален лек. Ме боли ова - парацетамол. Имам температура - парацетамол. Имам пролив - парацетамол.
Се осмелив да го прашам докторот дали креветиве им се од Хитлер оставени кога си заминував и добив доза на некој коњски седатив во вена, уште ми се мати во главава. Веројатно тоа значеше no further questions.
Стариот спие. Немаше intruders овој пат.

Over and out.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Драга,
Влегов во филм. Сан Франциско, 50-тите години на минатиот век. Дотерани дами, ситуирини господа. Живот низ боемските квартови на неговото Величество Градот, низ загушливите од тутун локали, пријатната музика, моќта на алкохолот и убавината на луѓето.

П

Пепси_

Гостин
Шо ти било убаво наму у америка,па де сите среќни,па пари,па фрчат коментари едно друго слики чек ин знаеш ти реков ми рече.
Тури му курот.....така не учеа....они се лопови.
Се си мислиш дека уместо стојш
а оно се по лошо и по лошо
тапа период....а замисли колку ми студе,у америка незнам како се топлат
ама еве не ми дават да се греам
пошто септември било де.
Сакав да ти се пофалам иначе,се ангажирав да штедам од сега па натаму.....не дека ми е интересно,туку да се има некој денар за нова година....​

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Драга,
Влегов во филм. Сан Франциско, 50-тите години на минатиот век. Дотерани дами, ситуирини господа. Живот низ боемските квартови на неговото Величество Градот, низ загушливите од тутун локали, пријатната музика, моќта на алкохолот и убавината на луѓето.

Г

Грејвдигер

Гостин
ДК, толку текст не сум куцал од не знам кога... 3 страни за преглед на Web Fest.ME. Очите ми се како на варен зајак, сум се шекнал... :гик:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.406
Поени од реакции
85.357
Кајгана роденден ми е :X3:
И сам ќе си го честитам со песнава
:pos: :pos: DVDRip кое е ДВДво со песнава да си го симнам.Уствари што ќе ми е да си го симнам оригинал ќе си го земам :pos:

Член од
21 септември 2012
Мислења
12
Поени од реакции
9
Драга Кајгана
Толку многу ми е досадно што еве и тебе почнав да те дружам.
Толку многу ми е досадно што целиот мој свет се врти пред еден монитор. Пријателите, работата, книгите, музиката, уметноста, љубовта... се е тука, удобно сместено на оваа столица. Сите мои чувства, сите мои мисли непрекинато се истураат врз оваа татстатура...
Кај се оние стари добри времиња кога тие 3-4 часа еднаш неделно со пријателите беа драгоцени и се паметеа?

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Диар,
и излегувањата не се тоа што беа. А не можеш да ја одредиш потребната доза на социјализација. Викенд, нели не се седи дома. Ако останеш ќе те убие осаменоста, ако излезеш задолжително некој или нешто ќе те изнервира, што трипати ќе се покаеш поради изборот што си го направил. Секој влече на своја страна, никогаш на заедничката. Да нема што да им прераскажеш на децата од „твоето време“, освен карања, егоцентрични испади, фолирања и лигавења. И градов, преку ден Мумбаи, навечер Монте Карло. 22 дена живает за 8 дена да пијат виски и Ред бул. Најголемиот дел од излегувачката популација од жените повеќе не личат ниту на к...и, туку на жални о.....ички, а мажите пуштиле стомаци со тријаголен цеп на кошулите, ѓолејќи се со Хајнекен. И сите зазеле по неколку cm2 простор околу себе, па зависно од јачината на буткањето во толпата мериш колкав рејтинг имаш, (дали ти се поместуваат или треба да ги заобиколиш),
Се посигурен сум дека не вреди да трошиш здравје, време,пари и да кратиш од сон за таква декаденција, и тоа очајна и мизерна...

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Сега се враќам од Кокино, глетката беше преубава, додуше малку измрзнавме, среќа што на момиве у групава им текна ракиичка да згрејат :icon_lol:. Све ме боли од пешачење, али верувам дека лактат дехидрогеназата ќе си ја заврши својата работа па болката ќе попушти, оти ја за инат сега пак ќе отидам некаде.
и да, дома е таму каде што некој ќе забележи дека те нема. ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Day 3, Captain's log 22.9

Можам да одам, се осеќам ко порано, се е во ред, не ме пуштаат, утре требало, дежурниот не дошол :facepalm: Ќе се направам ко дедо ми бог да го прости, кога од болница си идеше на работа па пак назад без да знаат дома. Чај више никад у живот нејќам да видам, 5 литри може испив за 3 дена. Жива душа нема, во споредба со вчера кога стариве имаа направено инвазија и ходниците беа како во Тинекс. Стариот отиде у двор малце на сонцево, решава крстозбори во паркот. Бисквитиве што ми ги даваат од што се тазе сигурно ги користат за анестезирање на пациенти, по глава. Али не смеам да прашам, да не го јадам пак шприцот. Битно фаќам вифи од очно, од стоматологија, од гастро, од душевна.

Later.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.599
Леле и официјално замина летово :(
Сеа ќе се фрлиме на учење и еве обеќавам дека ќе дам све од себе да завршам до јуни, не за друго туку зш Галеб ги укинвит студентскине налето.
Е така да знајш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom