Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
здраво ми треба избор меѓу овие две коли

-Opel Astra Classic II 1.4 16v
-Golf 4 1.4 16v
godina od 1999 do 2002-3 било која
Некој подетално да ми каже за одржување, квалитет , издржливост, делови , проблеми и сл

ФАЛА ОДНАПРЕД. поздрав

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
ХИТНООО МИ ТРЕБА ПОМОШ
Имам REnault Scenin 1.9 dci 2000 произведено 2001 прва рег.. Го имав товарено што во него што во приколка околу 700 кг. На малку угорно место требаше да тргнам и тргнав со појака туража при што почна да шлајфа и шалтерот излезе од прва. Сега сите брзини си се ОК само во прва неможам да го внесам. Давајте побрзо совет што можи да е мора да ја носам оти хитно на механичар.

**Бев на автомеханичар и вика дека најверојатно е запчаникот во мењачот. Вика да се смени цел менувач, дали знаете некој да продава менувач за ваква кола.

L

.Lost Angel.

Гостин
ImageHandler (1).jpg ImageHandler (2).jpg ImageHandler (3).jpg ImageHandler.jpg

Дали може некој да ми каже подетално нешто во врска со шевролетов на пр отприлика колку троши на 100 км и колку отприлика максимална брзина која може да ја достигне и дали се скапи деловите, дали е лесна за одржување и сл.

Ако има некој ваква кола и сл. нека пише :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Прегледај го приврзокот 49486Прегледај го приврзокот 49487Прегледај го приврзокот 49488Прегледај го приврзокот 49489

Дали може некој да ми каже подетално нешто во врска со шевролетов на пр отприлика колку троши на 100 км и колку отприлика максимална брзина која може да ја достигне и дали се скапи деловите, дали е лесна за одржување и сл.

Ако има некој ваква кола и сл. нека пише :)
Ако мислиш под лесно за одржување ти тоа да го правиш, заборави. Единствено што можеш е да смениш гума, останатото сервис со дијагностички компјутер. Немаш пишано кубикажа дали е дизел бензин... Макс може 200 да дигне сигурно.

L

.Lost Angel.

Гостин
Ако мислиш под лесно за одржување ти тоа да го правиш, заборави. Единствено што можеш е да смениш гума, останатото сервис со дијагностички компјутер. Немаш пишано кубикажа дали е дизел бензин... Макс може 200 да дигне сигурно.
150 ks Дизел :) мислев на тоа дали брзо се расипува и мислев на тоа да не е едно страфче да е 2000 ден :D во тој стил мислев

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
150 ks Дизел :) мислев на тоа дали брзо се расипува и мислев на тоа да не е едно страфче да е 2000 ден :D во тој стил мислев
Дизелов во МК е катастрофа, може ќе уштедиш некој денар затоа што е поефтин, ама од друга страна не знаеш на каков дизел гориво ќе налеташ по бензискиве.. И ете ти проблем и тоа голем. Без клима на 100 км не би требало повеќе од 6-7 да троши.

L

.Lost Angel.

Гостин
Дизелов во МК е катастрофа, може ќе уштедиш некој денар затоа што е поефтин, ама од друга страна не знаеш на каков дизел гориво ќе налеташ по бензискиве.. И ете ти проблем и тоа голем. Без клима на 100 км не би требало повеќе од 6-7 да троши.
Ок тоа а со деловите и со тоа дали брзо се расипува :) да не е ко некои коли кои само мора на сервис да ги носиш :cautious:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ок тоа а со деловите и со тоа дали брзо се расипува :) да не е ко некои коли кои само мора на сервис да ги носиш :cautious:
Ако е добро горивото ќе тера многу, ако не ќе си закажуваш по мајстори барем еднаш у 5-6 месеци.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Како може да проверам што издув имам на колата ,што марка е...? :) Другарче ми вика дека е ремус но не сум сигурен...еве и клип ,искусните можеби ќе знаат.

Имав и спринт филтер ,но го извадив ,но сега планирам пак да ставам ,одприлика цените како се движат ,кој е најдобар ,к&н ли се викаше?

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Имав и спринт филтер ,но го извадив ,но сега планирам пак да ставам ,одприлика цените како се движат ,кој е најдобар ,к&н ли се викаше?
Незнам за ауспухот,но за филтеров знам што точно бараш.K&N се филтри што се најраспостранети.Е сеа,дали ќе ти дадат на перформанс?Не!Може да се деси и да изгубиш.Тоа што го добиваш е погласен мотор.За паричките што ќе ги пукнеш за филтер/печурка доградба,нема да добиеш ни два коња.Ако сакаш подобри перформанси генерално,само чипување.

vlay_markoman

r3k1NNz0R.mp3
Член од
24 септември 2012
Мислења
176
Поени од реакции
43
бемве 318 за растурање делови пишете ми кој сака сите делови се фаќаат и на 316 инаку бемвето е црно има скоро се.побрзајте (освен хауба)
--- надополнето: 27 септември 2012 во 04:04 ---
Како може да проверам што издув имам на колата ,што марка е...? :) Другарче ми вика дека е ремус но не сум сигурен...еве и клип ,искусните можеби ќе знаат.

види личи на ремус не дека не ама на тато опелот вектрата 1.8 16V 115ks има издув беда и е сличен на овој затоа малце буни
--- надополнето: 27 септември 2012 во 04:06 ---
здраво ми треба избор меѓу овие две коли

-Opel Astra Classic II 1.4 16v
-Golf 4 1.4 16v
godina od 1999 do 2002-3 било која
Некој подетално да ми каже за одржување, квалитет , издржливост, делови , проблеми и сл

ФАЛА ОДНАПРЕД. поздрав
не е скапа за одржавање другар направи сообраќајка и цела предница ми беше оштетна освен моторот конкретно моторот не беше чепнат цела предница ја направи со 250 евра начи крила хауба хладњак маски фарови све од тетово зема евтино
--- надополнето: 27 септември 2012 во 04:09 ---
ХИТНООО МИ ТРЕБА ПОМОШ
Имам REnault Scenin 1.9 dci 2000 произведено 2001 прва рег.. Го имав товарено што во него што во приколка околу 700 кг. На малку угорно место требаше да тргнам и тргнав со појака туража при што почна да шлајфа и шалтерот излезе од прва. Сега сите брзини си се ОК само во прва неможам да го внесам. Давајте побрзо совет што можи да е мора да ја носам оти хитно на механичар.

**Бев на автомеханичар и вика дека најверојатно е запчаникот во мењачот. Вика да се смени цел менувач, дали знаете некој да продава менувач за ваква кола.
иди во радишани и кај што е сервисот кардаш за опел ќе свртиш лево и барај ги босанците што растураат рено би требало да имаат не знам кај се точно ама
--- надополнето: 27 септември 2012 во 04:12 ---
Знам дека прашањево е поставено преку 100 пати, ама ме мрзи да барам а и ми треба одговор што поскоро бидејќи не е за мене.

Пријател сака да купи кола од Бугарија, која таму би го коштала некаде ~2500 евра, рецимо вакво нешто, е сеа прашањето ми е, колку пари би го коштало да ја преведе тука?
ако е 2500 горе за префрлање сигурно уште 1000 или 1200 ќе даде све зависи до колата година ова она регистрација колку и е
--- надополнето: 27 септември 2012 во 04:12 ---
Каде може да се најде внатрешна маска за ентериер за Renault 9 Spring (било нова, било половна)?
иди во радишани кај босанците во бел камен они растураат реновци сите видови
--- надополнето: 27 септември 2012 во 04:14 ---
Освен во овластен сервисер каде може да најдам лимарија за рено ?
Некој?? итно ми е.
кај босанците во радишани бо бел камен се има за рено
--- надополнето: 27 септември 2012 во 04:15 ---
на кој начин т.е како е поврзана километражата во коливе.. ? :ROFLMAO:
на постарите еве пример (југо) е на сајла на гасот како даваш гас она ја мрда сказалата за новиве не знам хехехе понова техника би требало да е дигитална
--- надополнето: 27 септември 2012 во 04:18 ---
Ми треба совет (посебно од некој кој го има исто возило).
Возам Рене Меган 2009. Редовно сервисиран и сега сум на 60 000 км. Од сервис (иако веќе сум вон гаранција, така што можам да ги прескокнам) ми велат (така пишува и во книгата во колата) дека треба да се прави ГОЛЕМ сервис: 2 каиши со сите филтри. Ајде за филтрите и разбирам, време им е, ама ребрест и клинест на 60 000 км?!?!? Мислења! Постои ли опасност да цркне нешто стварно на 60 000 км?
ребраст и клинест ако не смениш би требало да им штети на вентилите и радилицата (да ги извитка вентилите) ама на 60.000 не знам провери си во книшката треба да ти пишува

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Знам дека прашањево е поставено преку 100 пати, ама ме мрзи да барам а и ми треба одговор што поскоро бидејќи не е за мене.

Пријател сака да купи кола од Бугарија, која таму би го коштала некаде ~2500 евра, рецимо вакво нешто, е сеа прашањето ми е, колку пари би го коштало да ја преведе тука?
Зависи од годината на производство + Опремата (се се наплаќа секое копче секоја електрика) мене за Scenic 2001 god 2400 таму земен до овде 3375 + 250 Евра наша регистрација 3625 евра 1.9 dci motor.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Препорака за некој мајстор во Скопје, и цена отприлика за исправање на нагмечен/набиен дел од каросерија. Се работи за многу мал дел над задното тркало, али ете страшно ме нервира па би да го средам. Еве се работи за местово како на сликава, обележано е со црвено Prior-Design-BMW-3er-E92-Blue-on-the-garage-exterior-rear-wheel-and-side-body-details-above-view.jpg :

Kajgana Shop

На врв Bottom