¯
¯\_(ツ)_/¯
Гостин
Ej da, milijonerkite Kim i Paris se glupi <3
Буци, или таа ќе се опамети, или ти ќе оглупавиш покрај неа...трето немаПа не мора да биде паметна за да ми биде секси и не е болест глупавоста па да се лечи , јас ќе ја научам како да размислува и ќе биде паметна .
Ако е секси нема потреба да се зборуе DОва како некоја контра-тежа на тврдењето дека „интелегенцијата е секси“?
Глупавоста е најголем turn-off, во никој случај не е секси. Ми се случило безброј пати некоја да ми се чини секси, се додека не почне да збори.
Kratko i jasno - NE!дали на мажите им е секси и привлечно тоа кога девојката треска зелени, трепка со очињата и не знае еден асален муабет да направи.
Значи се си е во ред, и јас пак си стојам на постот од вчера. Сето тоа трепкање со очињата, смешкање, делување како да е изгубена малце во просторот и времето, лигавењето (до одредени граници), изгледањето по малце наивно, невино, незаштитено, ранливо и донекаде детинесто е секси за мажите. Да, се согласувам дека овие карактеристики се во главно одлика на глупи жени, пишав зошто кај тие умните и образованите на мајка тоа не е случај, и токму поради тоа мислам дека е настаната заблудата дека кога е глупа е воедно и секси. Меѓутоа убеден сум дека и жена со ај кју миљарда, која има триљони на банка, 7 факултета, 5 доктората и 3 нобелови награди, ако делува со оние особини како што ги пишав во претходната реченица повторно ќе биде сметана за секси од мажите. Од друга страна знам девојки што ем се глупи ко ќускии, ем се арогантни, намќори, препотентни, се на нив не им чини, ширачи на негативна енергија, напорни и оток за комуникација. Многу нормално, ретко кој ги смета нив за секси. Се е до тоа дали и колку знаеш да го извозиш филмот и да направиш да се осеќа како машко. Тие што ги бива без разлика дали се паметни или глупи, ги бива и секогаш има кој да ги побара на дејт. Тие што не ги бива се жалат дека мажите не им пристапувале оти биле многу успешни и паметни. Многу такви ги знам, баш ми текна на една таква магистерка и веома привлечна. Седиме друштво пред 2-3 години во Маракана вади она цигара, вади еден од друштво упаљач да и запали и следи-Не сум саката, можам и сама да си ја запалам. Епа запали си ја сама . И да, уште е сингл и уште се жали оти не била глупа.Вака, ги избришав само последните, а сега ќе се допрецизирам.
Значи, не е поентата мажите какви жени сакаат, како се облакаат, дали читаат книги и слични, туку дали на мажите им е секси и привлечно тоа кога девојката треска зелени, трепка со очињата и не знае еден асален муабет да направи. Односно, во последно време преплавени сме со вести за Сораји, Кардашијани, Хилтони и слични појави кои се своевиден феномен и на голем дел од мажите им течат лиги по истоимениве девојки иако трескаат глупости и со ништо не покажале малце ум.
Мене не ми смета, немам ништо против никој, секој има право да си го води својот живот како сака, ама прашањето ми е, дали тоа што одредена девојка се смета за глупава/полесно да се прелаже барем во оние општи општествени рамки е фактор плус за нејзината привлечност или не?
Како може ова да ве привлекува? Најсериозно прашувам. Зошто имате потреба да глумите супериорност?Сето тоа трепкање со очињата, смешкање, делување како да е изгубена малце во просторот и времето, лигавењето (до одредени граници), изгледањето по малце наивно, невино, незаштитено, ранливо и донекаде детинесто е секси за мажите.
Како може ова да ве привлекува? Најсериозно прашувам. Зошто имате потреба да глумите супериорност?
Дообјасни се.