“Муслиманскиот прогон на Христијаните во светот“ според Институтот Гејтстоун

M

Muranyi

Гостин
Toa ke go napravi za da vi dokaze deka im poveruvavte na Rimjanite a ne nemu, mu poveruvavte na Rimohritijanstvoto koe go stvorija Rimjanite na Nikejskiot Sobor za svoi potrebi a narodto go izlazaa, i od eden Bog stvorija duri Trojca, site tie da rabotat vo Interes na niv, Isa ke se simne za da dokaze deka ne e Bog samo covek izbran od Boga, ke ja ubie svinjata da dokaze deka Alah vi ja zabranil zatoa sto e gnasna i gi jade sopstvenite gomna, ke go skrsi krstot zatoa sto vo negovo ime go idoliziravte krstot, ke otide prvin kaj Muslimanite kako edinstveni negovi sledbenici a posle ke go povika negoviot naro Hristijanite da go otfrlat laznotot Nikejsko Hristijanstvo i da se vratat na Indziliot da go zavrsi patot sto go pocna. Jas Isa go pocituvam poveke od tebe, no gi pocituvam i stie mudri sto gazele po planetava , Platon, Aristotel , Buda, Aleksandar , i site ratnici koi sto go branele svojot narod od nepravdi, Dzingis Kan
Како е воздигнат Исус на небото,во телесна форма?

Realennn

COVEK
Член од
15 септември 2012
Мислења
53
Поени од реакции
11
Повели,докажи дека Исламот е од постанокот на светот и дека е најстара религија.Свети книги не се рачунаат како доказ.
Koj go stvoril Adam koj go stvoril Svetot , Univerzumot , se sto znaeme i neznaeme ? Spored tebe koj e kratorot na se bez da se obzirame na knigi i mitovi

M

Muranyi

Гостин
Alah vi ja zabranil zatoa sto e gnasna i gi jade sopstvenite gomna,
Тука не се сложувам со тебе,иако не сум верник ќе ти кажам дека богохулиш.
Нема гнасно суштество на планетава Земја,сите се прекрасни на свој посебен начин.Тоа што е во природата на свињата да се излежава во кал и слични други работи не ја прави гнасна,едноставно ја прави свиња бидејќи таква е нејзината природа.Тоа тебе што ти е гнасна е твоја лична перцепција.
Инаку,како можеш да кажеш за нешто дека е гнасно а е креација на твојот наводно совршен Бог?

Realennn

COVEK
Член од
15 септември 2012
Мислења
53
Поени од реакции
11
Како е воздигнат Исус на небото,во телесна форма?
Ako nekoj ne ja pocustvuval smrta , znaci ne e voskresnat nego e vozdignat, znaci deka neumrel nego napustil teloto i so teloto zaminal megu sedumte nebesi :D
--- надополнето: 18 септември 2012 во 20:04 ---
Тука не се сложувам со тебе,иако не сум верник ќе ти кажам дека богохулиш.
Нема гнасно суштество на планетава Земја,сите се прекрасни на свој посебен начин.Тоа што е во природата на свињата да се излежава во кал и слични други работи не ја прави гнасна,едноставно ја прави свиња бидејќи таква е нејзината природа.Тоа тебе што ти е гнасна е твоја лична перцепција.
Инаку,како можеш да кажеш за нешто дека е гнасно а е креација на твојот наводно совршен Бог?

Jas sum samo gresnik mozebi gresam vo izrazite, no ti objasnimi sto ti znaci izrazot svinja, a potoa odgovrimi na prethodnoto prasanje za da mozam jas da ti odgovoram za Islamot od koga poteknuva

M

Muranyi

Гостин
Spored tebe koj e kratorot na se bez da se obzirame na knigi i mitovi
Поима немам.И сигурно нема ни да имам до крајот на животот.Голема е воројатноста и идните генерации никогаш да не дознаат.Многу работи сеуште се надвор од човековата памет и разбирање,да не збориме па за знаење.
Тоа не значи дека по автоматизам треба да ја прифатам можноста за постоење на Бог како креатор на Земјата,но не ја ни отфрлам.Но сум сигурен и знам дека Богот од Аврамските религии е човечка фикција.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Jas sum samo gresnik mozebi gresam vo izrazite, no ti objasnimi sto ti znaci izrazot svinja, a potoa odgovrimi na prethodnoto prasanje za da mozam jas da ti odgovoram za Islamot od koga poteknuva
Ako svinjata e gresno zivotno togas zosto Alah ja sozdal? Neli se sto kreiral Alah i e od nego e dobro?

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Toa ke go napravi za da vi dokaze deka im poveruvavte na Rimjanite a ne nemu, mu poveruvavte na Rimohritijanstvoto koe go stvorija Rimjanite na Nikejskiot Sobor za svoi potrebi a narodto go izlazaa, i od eden Bog stvorija duri Trojca, site tie da rabotat vo Interes na niv, Isa ke se simne za da dokaze deka ne e Bog samo covek izbran od Boga, ke ja ubie svinjata da dokaze deka Alah vi ja zabranil zatoa sto e gnasna i gi jade sopstvenite gomna, ke go skrsi krstot zatoa sto vo negovo ime go idoliziravte krstot, ke otide prvin kaj Muslimanite kako edinstveni negovi sledbenici a posle ke go povika negoviot naro Hristijanite da go otfrlat laznotot Nikejsko Hristijanstvo i da se vratat na Indziliot da go zavrsi patot sto go pocna. Jas Isa go pocituvam poveke od tebe, no gi pocituvam i stie mudri sto gazele po planetava , Platon, Aristotel , Buda, Aleksandar , i site ratnici koi sto go branele svojot narod od nepravdi, Dzingis Kan
Кажа оној кој верува во крвнички убиец и педофил.
Убава лекција ме научи, а тоа е да сум среќна што не живеам во лагите на антихристот.

Realennn

COVEK
Член од
15 септември 2012
Мислења
53
Поени од реакции
11
Ako svinjata e gresno zivotno togas zosto Alah ja sozdal? Neli se sto kreiral Alah i e od nego e dobro?
Ne e toa gresno zivoto no se sto ne preziva, ne vrsi dupla obrabotka na hranate e stetno za covekovoto zdravje, Alah svinjata ja zabranil da se jade, no ja zabranil i Meckatal, Konjite i Magarinjata, i ne e toa gref nego Aram , gref e nesto sto pravi protiv boga a Aram e nesto sto pravis protiv sebe, Aram e da Ispies i dva litra Koka Kola na eks ako gledame taka
--- надополнето: 18 септември 2012 во 20:13 ---
Поима немам.И сигурно нема ни да имам до крајот на животот.Голема е воројатноста и идните генерации никогаш да не дознаат.Многу работи сеуште се надвор од човековата памет и разбирање,да не збориме па за знаење.
Тоа не значи дека по автоматизам треба да ја прифатам можноста за постоење на Бог како креатор на Земјата,но не ја ни отфрлам.Но сум сигурен и знам дека Богот од Аврамските религии е човечка фикција.
Togas so tebe nemozam da razgovaram na tema religija, mozam da razgovaram na tem fudbal ako sakas. Za kogo navijas u Liga Samiponi vecerva ????

M

Muranyi

Гостин
Ne e toa gresno zivoto no se sto ne preziva, ne vrsi dupla obrabotka na hranate e stetno za covekovoto zdravje, Alah svinjata ja zabranil da se jade, no ja zabranil i Meckatal, Konjite i Magarinjata, i ne e toa gref nego Aram , gref e nesto sto pravi protiv boga a Aram e nesto sto pravis protiv sebe, Aram e da Ispies i dva litra Koka Kola na eks ako gledame taka
Дали го забранил Биг Мек од Мекдоналдс?Знаеш ли само колку е штетна таа храна?

Realennn

COVEK
Член од
15 септември 2012
Мислења
53
Поени од реакции
11
Кажа оној кој верува во крвнички убиец и педофил.
Убава лекција ме научи, а тоа е да сум среќна што не живеам во лагите на антихристот.

Daj boze od sreka da ne kurtulis, jas sum si sreken i se naogam tuka i veruvam vo ova ti veruvajse vo svoeto kraj kraeva ne plakame kolektiven grev sekoj si odgovara za sebe, sve je po zasluzi . Najbitno e da ostaneme luge i covecki da gi rezimirame rabotite, da sudime a ne osuduvame.. Da sakame a ne mrazime, da prostuvame i da barame da ni bide prosteno :pipi:
--- надополнето: 18 септември 2012 во 20:17 ---
Дали го забранил Биг Мек од Мекдоналдс?Знаеш ли само колку е штетна таа храна?

Jas mislam deka Real -Cytu ke ima mnogu golovi, i Mancester - Galayasaray so velis ti ?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Vo Koreja i Kina jadat kucinja, a kuceto e recept od pravreminja tamu, indijcite ne se drznuvaat da povredat krava, evereite ne jadat svinsko.......

Sega koja vera e vo pravo?

M

Muranyi

Гостин
Togas so tebe nemozam da razgovaram na tema religija, mozam da razgovaram na tem fudbal ako sakas. Za kogo navijas u Liga Samiponi vecerva ????
Не пратам фудбал,а ова е форум за религија и не можеме да разговараме за фудбал,јбг.Туку зошто не можеш со мене да разговараш за религија?Ете јас ти кажав што мислам.Не ја разбирам вашата верничка вообразеност,чија перцепција за светот и Универзумот воглавно се базира на една прочитана книга и мислите дека со тоа ги знаете сите одговори,а всушност сте заслепени од игнорантноста.Да не ме сфатат другите погрешно,ова се однесува на добар дел од верниците,не на сите.
И ќе сакаш да приложиш барем еден единствен доказ(Куран не се важи)дека најстара религија на светот е Исламот и дека најстарите цивилизиции биле Муслимани,се нарекувале така,практикувале исламски верски обичаи?Во меѓувреме размисли за идолите наменети за Шива и зошто Каба е толку слична на нив?Прочита што всушност значат тие?Најде некоја аналогија?
Ако не сакаш,не мораш да ми одговориш.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 22:04 ---
no ti objasnimi sto ti znaci izrazot svinja
http://en.wikipedia.org/wiki/Pig Еве ти,прочитај,ме мрзи да преведувам.

Член од
30 август 2012
Мислења
15
Поени од реакции
2

dobro sega da ne preteruvame nie nemame tri boga svetoto trojstvo nikade ne e kazano deka se bozestva,isus e SIN BOZJI i bozji pratenik,a idoliziranjeto go ima i kaj nas i kaj vas toa e samo nacin so koj lugjeto mislat deka se poblisku do boga,obicna covecka greska.i dajte ve molam diskutirajte ne se palete ko zizici,samo smireno nema pricina za kavga.pozdrav

Kajgana Shop

На врв Bottom