ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

O

Orion.

Гостин
Има резултати од есеј ??
Да ама нема објавено на страната, изгледа асистентката ја мрзело да направи табела:)
На дел од колегите се внесени во ел.досие, на мене не ми се внесени, сабајле и бев во кабинет и видов колку сум извадил

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Да ама нема објавено на страната, изгледа асистентката ја мрзело да направи табела:)
На дел од колегите се внесени во ел.досие, на мене не ми се внесени, сабајле и бев во кабинет и видов колку сум извадил
Браво , честито.Пиши ми кај и е кабинетот другарка ми цело сабајле ја чекала исто за да види бодови .

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
Епа поштовани колеги, ај и јас да се уфрлам со едно прашање...
Денес бев на фак. и мн беше гужва и не можев толку да чекам, инаку 1 год сега се запишав ама вонредно па ме интересираше ако знаете да ми кажете доколку сте упатени која е прва испитна сесија за нас, и што е финтата што има по 2 проф за 1 предмет, дали можеме да си бираме кај кого сакаме?
п.с. се надевам ќе можам да сметам на постарите колеги за помош ;)
поззз

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
За Рената Дескоска(Политички Систем) и Гелев(Право на друштва) имресии некој да сподели некакви..:)

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Епа поштовани колеги, ај и јас да се уфрлам со едно прашање...
Денес бев на фак. и мн беше гужва и не можев толку да чекам, инаку 1 год сега се запишав ама вонредно па ме интересираше ако знаете да ми кажете доколку сте упатени која е прва испитна сесија за нас, и што е финтата што има по 2 проф за 1 предмет, дали можеме да си бираме кај кого сакаме?
п.с. се надевам ќе можам да сметам на постарите колеги за помош ;)
поззз
болд 1: ќе чекаш и повеќе пред полагања и кога ќе земаш оценки, треба да се исчеличите малу, ипак државен е ова :)
болд 2: јас кога полагам знам дека истовремено со нас полагаат и вонредните, освен ако нешто не е сменето
болд3: било кој од тие професори држи предавање, у превод ако се запишани заено идат као пар, а моеш да бираш кој од нив сакаш да ти стави потпис на оценката :) :)

Член од
12 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
0
Дали ги имаат ставено поените од испитот по ГПП во ел. досие затоа што на една моја другарка има поени од есеј и активност ама нема од испитот во септемвриска сесија?

O

Orion.

Гостин
Дали ги имаат ставено поените од испитот по ГПП во ел. досие затоа што на една моја другарка има поени од есеј и активност ама нема од испитот во септемвриска сесија?
Да, но тоа не значи дека на сите им се стаени. Ако го положила а не и се стаени поените од испит нека иде кај Драги и нека му каже да и ги внесе.

Член од
6 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
605
Имам едно прашање. Колку што сум запознат Правниот факултет е 3+2.Е сеа ме интересира тие две години магистратура дали може у некоја друга држава да се учи,и ако може ако знае некој да ми објасни како одат тие работи????

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Имам едно прашање. Колку што сум запознат Правниот факултет е 3+2.Е сеа ме интересира тие две години магистратура дали може у некоја друга држава да се учи,и ако може ако знае некој да ми објасни како одат тие работи????
Колку јас што се имам распрашувано, во повеќето универзитети во странство за да слушаш втор циклус на студии, бараат да имаш завршено додипломски студии кои носат 240 кредити, а кај нас додипломските се 180, така што веројатно треба да завршиш тука барем една година од магистерските па да одиш надвор.

Член од
17 септември 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво колеги јас се зачленив заради размена на информации се надевам на вземна помош.Инаку сум прва вонредно па ме интересира за материјалите за учење дали оние што ги има обајвено во силабусите се правите и каде можат да се набават и ако некој продава нека ме контактира. Сакам да одам и на предавања ама никако не можам да стигнам во 8 можно ли е да се уфрлам после прва пауза ако воопшто постои и кога е? Благодарам однапред и со среќа на сите .:)

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Здраво колеги јас се зачленив заради размена на информации се надевам на вземна помош.Инаку сум прва вонредно па ме интересира за материјалите за учење дали оние што ги има обајвено во силабусите се правите и каде можат да се набават и ако некој продава нека ме контактира. Сакам да одам и на предавања ама никако не можам да стигнам во 8 можно ли е да се уфрлам после прва пауза ако воопшто постои и кога е? Благодарам однапред и со среќа на сите .:)
Па обично се тие иако често си имаат навика професорите кога ќе има некоја законска новина која е два реда да ја вметне во книга , професорите првата недела што е сега ја кажуваат литературата,можеш да влезеш и после првата пауза ,можеш да влезеш и сред предавање ( нормално да е разумно времето што касниш).Јас кога имав предавања беа од 8 и 15 до 9 па 15 минути пауза па од 9 и 15 второ . некои професори може да спојат 2 предавања па поголема пауза , така да најубаво ти е отиди до факултет распрашај се за литературата (немора на предавања оди и во кабинет на професорите ),или нека пишат тие сега што се прва..копии од книгите имаш во мавровка во зоки и либро а оргиналите во книжарата на правен. Со среќа

Член од
6 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
605
Колку јас што се имам распрашувано, во повеќето универзитети во странство за да слушаш втор циклус на студии, бараат да имаш завршено додипломски студии кои носат 240 кредити, а кај нас додипломските се 180, така што веројатно треба да завршиш тука барем една година од магистерските па да одиш надвор.
Е добро пример ако имам намера да се селам од македонија и за постојано да живеам во некоја друга држава демек ке треба да учам до 4та година и тек после да се префрлам????

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Ќе ми притребет книгиве од прв семестар или можам да ги дам на некој?:icon_lol:Некако само место ми фаќет ама шубе ми е да ги дам дан имат некој предмет случен поврзан со тие предмети па да немат од кај да се потсетам...:rolleyes:

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Кој мајтап си го играат Драги и Љубиша значи... одам во компјутерски центар му викам на Драги "заборавена ми е картичката во компјутерската училница" он ми вика не не ти е заборавена не манипулирај оставена ти е оти не си носела индекс и така ме ребри некое време ми ја објаснува разликата меѓу "заборавена" и "оставена" картичка и ме упати во ЕКТС кај Љубиша. Овој па ме враќа назад кај Драги... не зна ништа за тоа био је у подрум... и така си одам на прадавања без картичка исто како да не одам :ROFLMAO:
Патем кој друг предава Политички систем освен Дескоска?

Kajgana Shop

На врв Bottom