Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Postoime sekogas ne kako vas .Prazna ni e tribinata zatoa sto navivame od glavnata .Policiata ne ni dozvoluva ni na nas ni na Vojvodi da bideme smesteni pozadi golovite jasno ti e sega ?
Постоите колку и вашиот јунак Шчипоња.:pos:

Не, ај нацртај ми.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Ти си тој што не разбира. Прочитај го мојот пост уште еднаш, убаво кажав дека пелистер е недораснат тим за да ни биде ривал од фудбалски аспект. Едноставно има 3-4 тима во Македонија кој се каде каде потрофејни од вас и имаат подолга и поголема традиција. Тоа дека имате комплекирани навијачи ми е познато и дека како такво е дерби си е дерби мада јас во вас негледам ни од навивачки аспект некаков натпревар, едноставно ве мочаме у секое време. Денес каде каде поинтересно од навијачки аспект е со шкендија и слога него со вас сакал ти да признаеш или не.
Малку претеруваш со твоиве ставови. Јасно ми е дека не ги трпиш Битолчани, ама не мора до тој степен да ги потценуваш. Прифаќаш ти или не, единствено здраво ривалство од секогаш било само со Пелистер. Факт е дека Пелистер многу ретко успеваше да му парира на Вардар во овие изминати 20 години во поглед на фудбалските достигнувања, ама сепак си има други причини што го прави најголемо дерби во Македонија. Точно е дека има неколку тима што се потрофејни од Пелистер во државава, ама па дека истите имале поголема традиција е нон сенс да се кажува. Зар Ренова, Силекс, Македонија ЃП или Слога имаат поголема традиција од Битолчани?! Вардар-Пелистер е дерби на национално ниво, а Шкендија-Тетекс може да биде дерби само на локално ниво. Да бидеме јасни!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Екипа тетоважи и ќелави глави,пријателе само дечишта се палат на такво нешто,и само дечишта може да имаат страв од нивниот таков физички изглед.
Тетовирани,ќелави,какви и да се,барем не бегаат како муви без глави во сопствениот град....
Ај бе доста се замарате. Со самото тоа што кажаа дека не надвикале, а на нив сиротите еднаш им се слушна гласот кога пееја “независна Битола“, никој не ни очекуе здрава дискусија од нивна страна.
А и темава не е за тоа, така да ај остајте нека се палат на тетоважите.
Шо дискусија сакате да имаме кога за се негирате?
Негирате дека бегавте во сопствениот град?или грешка сум?Не сте свесни колку се избламиравте вчера....
Да нападневте по каменувањето да има некоја логика,ама вака...:facepalm:
Искрено неколку пати ве слушнав вчера...демек сте држеле некоја лекција по навивање...
Јас сум задоволен од нашето навивање,ваше мислење не ме интересира...
Од вас човек можи да научи само како да удира со пендрак ,и нормално да бега...
Избегавте на бензиска пумпа пред 4 години(и ги оставивте вашите деца на цедило),вчера пак....
За едно барем си во право,не вреди да се дискутира повеќе на оваа тема...за ова се сложувам....:notworthy:

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.250
Поени од реакции
2.546
Те гледам цело време ги потенцираш зборовите „каменковци“ „камењари“ или слично :) па да те потсетжам за ИДЕНТИЧНИ ситуации во кои вие бевте такви какви што опишуваш.​

1.Вардар-Металург ракомет, полуфинале куп на Македонија, место на одигрување: Спортска Сала Младост-Битола.​
Фрлени неколку камења веднаш по нашето приститнување на железничката станица (потоа нормално палење на патиките и шпринтерески способности накај паркот) напаѓачите БЕГААТ ВО СОПСТВЕНИОТ ГРАД , исто така после утакмица фрлени камења по возот во движење.​
2. 11ти Октомври - Вардар, прво коло сезона 2011-2012та, бидејќи беше летна сезона на одмори, 1 бус на Комити тргна од Охрид за членовите кои во тој момент беа на летни одмори таму, и дел од Комити-Охрид. По пат нападнат автобусот, кои на лице место застанува и сите до еден излегуваат надвор. КАМЕНКОВЦИТЕ бегаат успешно.

Работава испаѓа магарето му рекло на зајакот имаш големи уши! Ова е ЛИЦЕМЕРИЕ, исто така извадивте парола на едно дерби „КАМЕНКОВЦИ СКОПЈЕ“ за да докажете за кратко време дека уствари вие сте „КАМЕНКОВЦИ БИТОЛА“!
Зошто се обидуваш да ги извртиш работите дека само некој други напаѓаат на таков начин а вие не, кога сте баш исти и вие.

Јас не викам дека од наша страна немало такви напади, само што вие сакавте да ги извртите работите.
Во Тетово отидовте еднаш еве сега прв пат, и ако самото гостување таму го сметате како подвик, или докажување дека сте јаки или слично, тоа си е ваше али говори за вашите критериуми;).
На 30ти ќе се видиме, овој пат се надевам ќе дојдете повеќе од 2 буса (последните гостувања ви се толку во просек 100 луѓе, за разлика од нас, секој пат 6-7 буса = 300,400 луѓе на гости кај вас) би требало да биде вечерен термин и да ги има сите предуслови за наголемото (сепак ова е, неможе да биде друго, споредувајќи пред се по ТРАДИЦИЈА, ИСТОРИЈА, НАСТАНУВУАЊЕ НА ДЕРБИТО, ОКОЛНОСТИ, СЛУЧКИ итн за тој што разбира знае, тој што не разбира може да каже и Рудар-Саса е дерби бр.1 ) навивачко дерби и ќе има нешто повеќе да прикажете, за разлика од досегашните ваши под просечни изданија!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.519
Поени од реакции
29.003
Последна опомена, ќе летаат казни и ќе се заклучуваат теми, ова не е тема за вакви дискусии!!

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.132
Поени од реакции
2.311
Утра куп Вардар-Еуромилк,на еуромилк спонзор беше Брацо нели ?

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.132
Поени од реакции
2.311
Тиквеш денес колку заврши ја нема никаде по линкови.

F

FARANG

Гостин
Малку претеруваш со твоиве ставови. Јасно ми е дека не ги трпиш Битолчани, ама не мора до тој степен да ги потценуваш. Прифаќаш ти или не, единствено здраво ривалство од секогаш било само со Пелистер. Факт е дека Пелистер многу ретко успеваше да му парира на Вардар во овие изминати 20 години во поглед на фудбалските достигнувања, ама сепак си има други причини што го прави најголемо дерби во Македонија. Точно е дека има неколку тима што се потрофејни од Пелистер во државава, ама па дека истите имале поголема традиција е нон сенс да се кажува. Зар Ренова, Силекс, Македонија ЃП или Слога имаат поголема традиција од Битолчани?! Вардар-Пелистер е дерби на национално ниво, а Шкендија-Тетекс може да биде дерби само на локално ниво. Да бидеме јасни!
Јас сум малку постар па памтам и други ривалства за кој и татко ми ми кажувал дека биле такви и во негово време. Значи ривалства со генерации. Ова со пелистер е само 20тина год старо и како такво не е сеуште некое огромно ривалство со оглед на тоа дека они се јојо клуб и дека на последниве наши дербиња со нив сме имале по 3-4000 публика. Ако за тебе тоа е деби ок, ама за мене дерби е кога асално ќе се наполни стадионот. Такви моменти и тоа се само моменти ништо повеќе со нив сме имале 3-4. Од факти не се бега прифатил ти или не.

Слога има подолга традиција од пелистер. За почеток е постар клуб. Потрофеен е. Имал и порано успеси и навијачи зборам пред да се албанизира.

Тетекс и Работнички имале поголеми успеси од пелистер, за разлика од нив они барем ЗАСЛУЖЕНО играле во прва ју лига. За битолчани може да се каже дека беа само среќни дека баш тие за времето на распадот на бившата држава беа втор по ранкирање македонски клуб и се испромовираа во некаков јак мак клуб кој заслужува респект. Да се распадеше ју некоја год пред тоа денес Тетекс или Работнички ќе беа „дербито“ на национално ниво.

Како сакаш врти го фудбал се игра за публика. Ќе видими кој ќе има повеќе ние со пелистер или во Тетово. Иначе да се слагам дека тоа е само локално дерби а дека нашето со пелистер може еден ден да прерасне во национално дерби ама за тоа треба и они да имаат некако успех пред тоа за да дојде народ и да го гледа ко што на времето тоа било кога гостувале ВИСТИНСКИ екипи.

Денес очигледно зборот дерби нема некоја тежина. Јас сваќам дека во гости Вардар против било кој друг тим за нив е тоа дерби ама за нас дома никој од другиве и не е баш некое дерби.

Јас се секавам за Ниш кога се идеше по титула човече татко ми, чичко ми, дедо ми и јас во кола во караван со километри долг идевме. На чаир цел стадион бевме македонци да го бодриме Вардар. Дедо ми спука цела пензија за од тапкарош да купи карти. Тоа филинг за да го доживеете ќе треба уште многу „дербиња“ пред 3-4 000 да изгледате. Кој бил на утакмиците со тимовите од бившата голема четворка ја знае тежината на зборот вие другите само си правите филмови.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Јас сум малку постар па памтам и други ривалства за кој и татко ми ми кажувал дека биле такви и во негово време. Значи ривалства со генерации. Ова со пелистер е само 20тина год старо и како такво не е сеуште некое огромно ривалство со оглед на тоа дека они се јојо клуб и дека на последниве наши дербиња со нив сме имале по 3-4000 публика. Ако за тебе тоа е деби ок, ама за мене дерби е кога асално ќе се наполни стадионот. Такви моменти и тоа се само моменти ништо повеќе со нив сме имале 3-4. Од факти не се бега прифатил ти или не.

Слога има подолга традиција од пелистер. За почеток е постар клуб. Потрофеен е. Имал и порано успеси и навијачи зборам пред да се албанизира.

Тетекс и Работнички имале поголеми успеси од пелистер, за разлика од нив они барем ЗАСЛУЖЕНО играле во прва ју лига. За битолчани може да се каже дека беа само среќни дека баш тие за времето на распадот на бившата држава беа втор по ранкирање македонски клуб и се испромовираа во некаков јак мак клуб кој заслужува респект. Да се распадеше ју некоја год пред тоа денес Тетекс или Работнички ќе беа „дербито“ на национално ниво.

Како сакаш врти го фудбал се игра за публика. Ќе видими кој ќе има повеќе ние со пелистер или во Тетово. Иначе да се слагам дека тоа е само локално дерби а дека нашето со пелистер може еден ден да прерасне во национално дерби ама за тоа треба и они да имаат некако успех пред тоа за да дојде народ и да го гледа ко што на времето тоа било кога гостувале ВИСТИНСКИ екипи.

Денес очигледно зборот дерби нема некоја тежина. Јас сваќам дека во гости Вардар против било кој друг тим за нив е тоа дерби ама за нас дома никој од другиве и не е баш некое дерби.

Јас се секавам за Ниш кога се идеше по титула човече татко ми, чичко ми, дедо ми и јас во кола во караван со километри долг идевме. На чаир цел стадион бевме македонци да го бодриме Вардар. Дедо ми спука цела пензија за од тапкарош да купи карти. Тоа филинг за да го доживеете ќе треба уште многу „дербиња“ пред 3-4 000 да изгледате. Кој бил на утакмиците со тимовите од бившата голема четворка ја знае тежината на зборот вие другите само си правите филмови.
да не ја носиме темава офф топик, ама морам да се надоврзам на муабетов, сепак тоа беа други времиња, никогаш нема да ја заборавм сликата кога беше Вардар казнет да игра два натпревари надвор од Скопје, утакмициите се играа во Тетово и како за инает вардарови навивачи од цела Македонија километри колони одеа за Тетово, едниот меч се играче против Динамо а на другата не се секавам против кој беше.Тогаш од страна на фудбалската југословенска јавност бевме обвинети за национализам.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.530
Поени од реакции
10.235
да не ја носиме темава офф топик, ама морам да се надоврзам на муабетов, сепак тоа беа други времиња, никогаш нема да ја заборавм сликата кога беше Вардар казнет да игра два натпревари надвор од Скопје, утакмициите се играа во Тетово и како за инает вардарови навивачи од цела Македонија километри колони одеа за Тетово, едниот меч се играче против Динамо а на другата не се секавам против кој беше.Тогаш од страна на фудбалската југословенска јавност бевме обвинети за национализам.
Мислам дека со Партизан :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom