Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
5-6 ГИГА... Ова го превидов!
Е сега твојот проблем лежи во меѓукорпорациските договори за користење на патентите.
Имено, тебе USB- ти е форматирано во NTFS датотечен систем кој систем е во полна сопственост на Микрософт, а Микрософт ко Микрософт на производителите на електронски дрангулии им го ограничува користењето на полниот потенцијал на NTFS системот со наметнување на плаќање на високи суми...
Решение за твојот проблем е преформатирање на УСБ-то во FAT 32 датотечен систем и без проблем ќе ги чита преводите кои се истоимени со филмот, но со едно заебано ограничување... максималната големина на поедина датотека не смее да биде поголема од 2 Гига.
Сакаш да кажеш дека неговиот модел на телевизор не ги чита преводите кога тие се на USB форматирано во NTFS а ќе ги чита кога ќе биде во FAT 32? За вакво ограничување немам чуено до сега? Кога плејер или телевизор читаат преводи тие ги читаат и кај USB во NFTS формат а и во FAT 32 независно од големината на фајлот? Може да нечитаат да речеме txt. или sub. али вакво нешто немам сретнато? Неговиот проблем е веројатно што телевизорот не му чита преводи без разлика на видот (на преводот) или форматот (на USB-то).

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Сакаш да кажеш дека неговиот модел на телевизор не ги чита преводите кога тие се на USB форматирано во NTFS а ќе ги чита кога ќе биде во FAT 32? За вакво ограничување немам чуено до сега? Кога плејер или телевизор читаат преводи тие ги читаат и кај USB во NFTS формат а и во FAT 32 независно од големината на фајлот? Може да нечитаат да речеме txt. или sub. али вакво нешто немам сретнато? Неговиот проблем е веројатно што телевизорот не му чита преводи без разлика на видот (на преводот) или форматот (на USB-то).
И јас немав чуено... но деновиве сo свои очи тоа го видов...
јбг... патентирањето и правото на користењето на технологиите од патентите е замрсена работа, а од друга страна секој произведува телевизори под кое име ќе му прдне..
FAT 32.... ne prima datoteka pogolema od 2 giga!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И јас немав чуено... но деновиве сo свои очи тоа го видов...
јбг... патентирањето и правото на користењето на технологиите од патентите е замрсена работа, а од друга страна секој произведува телевизори под кое име ќе му прдне..
FAT 32.... ne prima datoteka pogolema od 2 giga!
Нека направи апдејт на фирмверот на телевизорот, мора да му се среди, нема шанси некој да те ограничи на FAT32

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Нека направи апдејт на фирмверот на телевизорот, мора да му се среди, нема шанси некој да те ограничи на FAT32
Не би му препорачал да сам влегува во сервисното мени, и доколку апдејтот е решение !

И не те ограничува на ФАТ 32...едноставно производителот нема договор со Микрософт за полн НТФС!
Ова е проблем кај многу телевизори од сомнителен производител.
И информацијата за ова добиена ми е од релевантен извор.

Друго... нека проба „Воинот на коњ“ па нек пише што направил.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
513
Поени од реакции
217
Знам дека не е баш за играње но ако може да ми кажете некој игра за HP MINI
1.6 GHz CPU
2 GB RAM
Интегрирана графича со 256 ram благодарам однапред.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Знам дека не е баш за играње но ако може да ми кажете некој игра за HP MINI
1.6 GHz CPU
2 GB RAM
Интегрирана графича со 256 ram благодарам однапред.
Не е за играње тоа nеtbook-че остај го на раат да си ја врши работата. Зошто да го загрееш и да го умреш пред време?

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Имам Windows 8, и кога пробувам да инсталирам нешто (пр. Microsoft Office, Facebook video call) и слични банални работи, ми се гаси нетот и не препознава ниедна вајрлес мрежа, што не е случај кога инсталирам нешто друго, како на пример некој медиа плеер и слично... o_O

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Имам Windows 8, и кога пробувам да инсталирам нешто (пр. Microsoft Office, Facebook video call) и слични банални работи, ми се гаси нетот и не препознава ниедна вајрлес мрежа, што не е случај кога инсталирам нешто друго, како на пример некој медиа плеер и слично... o_O
Windows 8 се уште не е званично излезен, така не барај помош за него.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Изгледа Јутуб заебава, од пред некој ден со аддонот за Firefox ...DownloadHelper не можам да симнам ниедно видео само од Јутуб, додека кај другите видео сајтови си работи беспрекорно.
Со вечерашниов апдејт и тој проблем е решен.

Kajgana Shop

На врв Bottom