Илуминати

Член од
25 април 2012
Мислења
443
Поени од реакции
580
sto mislite koja e vrskata , pomegu iluminati ,masoni i templari postoi povrzanosПрегледај го приврзокот 49087Прегледај го приврзокот 49088 t ili ne,
Темпларите се прва таква тајна организација која настанала за време на крстоносните војни, главна причина за нивно формирање било несогласувањето со Црквата. Во тој период Темпларите имале огромно богатсво стекнато како резултат на големи ограбувања на блискиот исток, Избегале на Британија кај што почнале да го контролираат Британското кралско семејсвто кое било во големи долгови итн. Во суштина сите овие организации се како едно цело, за Илуминатите се смета дека ја знаат тајната за настанок на Човештвото која ја пренеле од Вавилон итн, огромна тема е ова.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Темпларите се прва таква тајна организација која настанала за време на крстоносните војни, главна причина за нивно формирање било несогласувањето со Црквата. Во тој период Темпларите имале огромно богатсво стекнато како резултат на големи ограбувања на блискиот исток, Избегале на Британија кај што почнале да го контролираат Британското кралско семејсвто кое било во големи долгови итн. Во суштина сите овие организации се како едно цело, за Илуминатите се смета дека ја знаат тајната за настанок на Човештвото која ја пренеле од Вавилон итн, огромна тема е ова.
Не е тајна.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Јас мислам дека постојат како организација ама чоече све живо и диво рекоа дека е нивно што нема апсолутно врска.. Луѓето не се замараат со овие работи.. гледајте клипчиња на јутуб абе за секој е*ан спот викаат еј еве на оваа слика има триаголник,еј еве на овој текст има зборче поврзано со илуминати..

Знаете ли колку фигури во животот има со триаголник или некакво око? Смешни ми се и нивни некои тврдења илуминати го убиле Тупак абе благевезе нема..
Ова го прават само за да си добијат репутација и демек се моќни и ќе го сменеле цел свет.. ќе го сменат на свети НИКАД !

такада не си ја тупачете главата со ова.. од да речеме 2 милиони видеа на јутуб мора барем на 100.000 да се спомне нешто за некое око или да има слика од некој триаголник тоа незначи дела илуминати го прават тоа .. Тие само викаат дека све е тоа испланирано и нивно а врска нема..

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Јас мислам дека постојат како организација ама чоече све живо и диво рекоа дека е нивно што нема апсолутно врска.. Луѓето не се замараат со овие работи.. гледајте клипчиња на јутуб абе за секој е*ан спот викаат еј еве на оваа слика има триаголник,еј еве на овој текст има зборче поврзано со илуминати..

Знаете ли колку фигури во животот има со триаголник или некакво око? Смешни ми се и нивни некои тврдења илуминати го убиле Тупак абе благевезе нема..
Ова го прават само за да си добијат репутација и демек се моќни и ќе го сменеле цел свет.. ќе го сменат на свети НИКАД !

такада не си ја тупачете главата со ова.. од да речеме 2 милиони видеа на јутуб мора барем на 100.000 да се спомне нешто за некое око или да има слика од некој триаголник тоа незначи дела илуминати го прават тоа .. Тие само викаат дека све е тоа испланирано и нивно а врска нема..
Пример голем fail беше видеото за Олимпијадава дека нешто ќе се случи, и на крај ништо.:facepalm:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

A Secret Ritual of the Illuminati, or “Frank’s Death-bed” by Jonathan Sellers,
those present include Zecharia Sitchin, Meade Layne, Mr. Sellers, Dr. Greenfield, Aleister Crowley,
Mark Probert, Father_ACME, and, lying on the death-bed: Jacob Frank.
:LOL: Нема крај....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
Да, само што не се луѓе :pos:
Oooo и те како се луѓе :love:
Ама ако тебе те пали да мислиш дека се богови или пак во краен случај оние, чудните, вонземјани што вие ги викате... ако, мисли си така, тоа не им смета на овие луѓе во црно! :sneaky:

Член од
8 септември 2012
Мислења
12
Поени од реакции
2
ne fakt e deka baraat nesto nad prirodno, ali sto i toa kae skireno boze moj, koj znae slikata na pentogramot sto ja objaviv e vo mk sto ima pod toa zemjiste samo vremeto ke pokaze.Klucot na solomon go kladov kako ilustracija sto bi mozele da baraat ovie taka nareceni iluminati.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:33 ---
ali heptogram 1 trvojata slika i mojata nemaat blaga veze

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Oooo и те како се луѓе :love:
Ама ако тебе те пали да мислиш дека се богови или пак во краен случај оние, чудните, вонземјани што вие ги викате... ако, мисли си така, тоа не им смета на овие луѓе во црно! :sneaky:
(y) Fakt e deka lugeto se plasat od ona sto ne go poznavaat :),a uste poveke se skloni da veruvaat deka se mora da bide podredeno i opredeleno bez nikakva spontanost.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 12:43 ---
Во ред е сето тоа „како некои поединци искористуваат не знам што“... но кои се тие поединци?
Кое е тоа знаење на илуминатите?
Јас тоа сакам некој од форумџиите да ми објасни кое е тоа нивно знаење? Науката? Некоја „чудна“ духовна пракса? Што?

Зарем ќе постоеја тие илуминати и тајни Редови ако нивното знаење беше јавно? И што ќе беше ако секој имаше пристап до тоа знаење? Јас мислам дека со премногу заморување само се греби лушпата од тоа што тие се и што тие знаат.

Мислам дека недоброто разбирање на нивните закони и знаења од страна на надуени човечиња кои нормално, немаат храброст да бидат дел од тие тајни друштва, а умираат од желба да знаат и да умеат, и нормално сакаат само да искористуваат, доведуваат до вакви осудувања дека токму некакви си илуминати се криви..

Не се криви тие, профаните кои си го буричкаат носот кај што не треба и кај што не им стига духот се криви. Чекорот се пушта колку ти е чергата нели...
Си треба малку храброст и доблест... не е многу тоа ;)
Sekoja cest

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
(y) Fakt e deka lugeto se plasat od ona sto ne go poznavaat :),a uste poveke se skloni da veruvaat deka se mora da bide podredeno i opredeleno bez nikakva spontanost.
А ти се познаваш...нели? :facepalm:
Куче под сенку не знае да врже што викав кумановци....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.126
Поени од реакции
12.109
ne fakt e deka baraat nesto nad prirodno, ali sto i toa kae skireno boze moj, koj znae slikata na pentogramot sto ja objaviv e vo mk sto ima pod toa zemjiste samo vremeto ke pokaze.Klucot na solomon go kladov kako ilustracija sto bi mozele da baraat ovie taka nareceni iluminati.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 18:33 ---
ali heptogram 1 trvojata slika i mojata nemaat blaga veze
Е како немаат?

Истото е... Само едното велат дека е од Clavicula Solomonis (за кое се верува дека е сепак дело од XII век, а не од времето на Соломон), а другото е од дневниците на Џон Ди, магичар, астролог, Розенкројцер од времето на Елизабета I, XV век.

Ти знаеш да ги толкуваш овие симболи со сите зборови внатре и да ги отклучуваш тајните табели и ритуали или...?
Се палиш на нет инфо од по 5 пасуси и две слики?

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
А ти се познаваш...нели? :facepalm:
Куче под сенку не знае да врже што викав кумановци....
Nesto poznavam,a nesto ne.Ne velam deka se poznavam kako tebe prijatele.Ne baram konekcija pomegu razlicni nastani ,zborovi,dela i sl.Bidejki toa e bescelno prijatele.Jas gledam samo da se nadogradam samiot sebe so znaenje ,ne gledam vo tugiot dvor ,nitu pak nekoj mi e kriv za se :))).
A tie koi sakaat da veruvaat vo izmislici za tajnite drustva neka povelat.No ,fakt e nikoj koj ne e clen nikogas nema da znae koi prednosti i predizvici gi nosi clenuvanjeto ,nitu pak sto nekoe drustvo ima da ,,ponudi ''.Zatoa bescelno e da mislis deka prezentiras fakti,koga osnovata na postoenje na edno drustvo ne ja poznavas.Ako za tebe fakt se debilite od ,,Freeman's perspective show'' togas ne znam sto da kazam za tebe.Konekcija pomegu zvezdata vo logoto na Wal-mart i Illuminatite ,isto kako konekcija pomegu burek so meso i gradeznistvo.The point is :Ne mozes da prezentiras fakti pred da poznavas nekoi stvari,mozebi i jas ne poznavam premnogu zatoa samo go kazuvam svoeto mislenje.Ne velam deka prezentiram fakti preku smesni videa i net info so 5 pasusi i dve sliki kako sto kaza Hepta.

Kajgana Shop

На врв Bottom