Абе вие газот за пари сте си го продавале сега викаш немало да промените пасош на држава абе ајде.. оди тие прикаски на друг кажувај ги не тука. И да може за тебе да збориш дека никогаш не би сменил пасош во држава која ти негира идентитет итн неможеш да го тврдиш тоа за сите Бугари, и јас ете исто не би сменил пасош по никоја цена ама сите не мислат како мене.Но има една огромна разлика, ние идентитетот нема да си го промениме с пасош от држава дека ни негира како нациja,език,култура и т.н. а вие баш това праjте. А плjuкате кон нас, ама jас нема да пишем дедо/баба и родители Срби или Македонци за пасош. Бил сам во странство, беше много трудно, со визна дозвола, со заем за авионски тикети и стан, тежка работа 14-16саата и т.н. ама пасош от држава дека ме негира не зимам. Ками ли па за кола.
Затова преди да плjукате кон нас се погледнете во огледало
Па нека има МК пасош, мене или било коj друг не ме интересира ова. Многу Бугари имат странски пасоши и ова не е проблем. Ако не живее овде не може на гласа по закон ако сака и 3 државjанства да има.Не може да направи патиjа на етничка основа(Македонска,Германска,Француска и т.н.),што ме боли какво пасош има.Dobro ajde vaka da prevedeme vie ste da receme bugarce i rodeni ste tamu so ke napravite ako nekoj Bugar saka da ima makedonski pasos .
Ja незнам за Бугари кои са земали пасош от држава коjа им негира идентитетот, еле па да се пишуват и етнички грагjани на ова земjа дека ги негира. Епа по добре да си продадем газот за леб от ова да си продам идентитетот на мене и на моите предци.Абе вие газот за пари сте си го продавале сега викаш немало да промените пасош на држава абе ајде.. оди тие прикаски на друг кажувај ги не тука. И да може за тебе да збориш дека никогаш не би сменил пасош во држава која ти негира идентитет итн неможеш да го тврдиш тоа за сите Бугари, и јас ете исто не би сменил пасош по никоја цена ама сите не мислат како мене.
Никоја држава не дава лесно пасоши како вашата.. полесно е пасош да земеш отколку во продавница тоалетна хартија. А и незнам дали има некоја држава што ве негира од соседите не сум запознаен ниту сакам да бидам.Ja незнам за Бугари кои са земали пасош от држава коjа им негира идентитетот, еле па да се пишуват и етнички грагjани на ова земjа дека ги негира. Епа по добре да си продадем газот за леб от ова да си продам идентитетот на мене и на моите предци.
Ако знаеш за некоj Бугари дека са земали пасоши на земjа коj ги негира, молим те кажи!
Дечко,тоа во коj филм го гледа бе?Значи во Бугарија тече мед и млеко така? Свесен ли си што им се деси кога влегоа во ЕУ? Кучиња од улици собираа и ги јадеја, европски стандарди со балкански плати не иде. Европа не е ништо освен една замаскирана и декорирана празна и смрдлива кутија. Тоа што веруваш во бајки е друга работа а таа "стабилна земја" на која толку многу и се восхитуваш не само што го негира Македонското постоење туку сака да направи истото да не постои и да го сотре сосе култура и сосе се. Попрво ќе скапувам во Македонија како Македонец отколку во бугарија како продаден идиот лажејќи се себеси дека така е подобро и дека мојот живот е подобар. Баш поради тие "патриоти" со бугарски пасоши ќе не сотрат. Besides, кога ќе дојде време за враќање на долгот бугарија нема да им опрости на бугарските државјани во Македонија meaning истите "патриотите" ќе го плаќаат бугарскиот долг.
Живеja со паметта на дедите си и не отстапуват от тоа. За разлика от некои други памтат и на коja страна беха и наместо да дигат споменици на бракjaта Манаки например (кои соработуваха со Каравангелис) одат на гробот и спомениците на Татарчев,Тодор Александров,Гоце, Jaне.Значи со ова го потврдуваш она што го реков погоре а тоа е дека со паметот уште живеете во 19 век.
Сега е време да се заврти, нелиБев жив кога беше обратно,кога бевте мизерни цигани.а исто и ти.
Негово право е да има ако сака и ако вашата држава има процедура за делуване, но како гледам - никоj не се е засилил да бара.Dobro ajde vaka da prevedeme vie ste da receme bugarce i rodeni ste tamu so ke napravite ako nekoj Bugar saka da ima makedonski pasos .
Па зашто, вака стануваш веднага предавник! Тоа се вика менталитет на лугето. За некои може, за некои не.Чекајте бре пола влада а и премиер беше со Бугарско државјанство а и сега има неколку Бугари министри а имаме и Судии,Доктори-зошто па јас да не извадам???
Јасен бев уште 99 требаше да се забрани Двојно Државјанство освен ако е стекната со раѓање во Х држава на пример србија-така да овде е оправдано и Српско и Македонско државјанство.
Ако е православен може лесно, но ке треба да знае и малце бугарски/македонски. Ако има документи на негови дедовци или баби назад во минатото, диплома от школо, крштелно или са били дел от бугарската армиja-многу полесно ке земе.Еден другар Православен Албанец од Корча ме праша дали може да извади Бг пасош пошто разбрал дека даваат како на нас Македонците така и во Албанија, Косово, Србија и Молдавија.
Дали може да го направи тоа преку некој посредник во Македонија.
Дечково знајт Македонски многу малку (најчесто пцовки).
Дали е можно да извади Бг пасош?
Види вака, тие пари што влагаат во Бугарија од кај мислиш дека се? ТОА Е ДОЛГ, долг што некој за некоја година ќе мора да го врати. А за тоа во 2001, каква помош какви бакрачи? Не ми раскажувај прикаски за добра ноќ. А иначе можеби не признавате, ама не како нација туку како бугарски народ што живее на оваа територија, лиги ви течеле, ви течат и ќе ви течат за сан стефанска бугарија не ми соли памет. Иначе можеш да се потрудиш малце и да не пишуваш полу бугарски полу Македонски, само докажуваш дека сум во правоДечко,тоа во коj филм го гледа бе?
Во Бугариja никога не е стигало до вакво нешто, дори во наjтежките години после воjни и глад, после кризата во 1997 година.
Интересно ми е ако сака да не постои РМ, зашто прва ja призна?Зашто помогна во воjната 2001 година? Зашто дава донации за се вакцинират децата на РМ?
Коj бугарски долг, ке плакjaт?
--- надополнето: 16 септември 2012 во 22:18 ---
Живеja со паметта на дедите си и не отстапуват от тоа. За разлика от некои други памтат и на коja страна беха и наместо да дигат споменици на бракjaта Манаки например (кои соработуваха со Каравангелис) одат на гробот и спомениците на Татарчев,Тодор Александров,Гоце, Jaне.
--- надополнето: 16 септември 2012 во 22:20 ---
Сега е време да се заврти, нели
--- надополнето: 16 септември 2012 во 22:22 ---
Негово право е да има ако сака и ако вашата држава има процедура за делуване, но како гледам - никоj не се е засилил да бара.
--- надополнето: 16 септември 2012 во 22:24 ---
Па зашто, вака стануваш веднага предавник! Тоа се вика менталитет на лугето. За некои може, за некои не.
--- надополнето: 16 септември 2012 во 22:26 ---
Ако е православен може лесно, но ке треба да знае и малце бугарски/македонски. Ако има документи на негови дедовци или баби назад во минатото, диплома от школо, крштелно или са били дел от бугарската армиja-многу полесно ке земе.
Кои пари са долг? Пари во БГ се влагаат от многу места, от диаспората, от фондовите на ЕУ,от странските инвеститори, от туристи... ти за кои пари зборуваш?Види вака, тие пари што влагаат во Бугарија од кај мислиш дека се? ТОА Е ДОЛГ, долг што некој за некоја година ќе мора да го врати. А за тоа во 2001, каква помош какви бакрачи? Не ми раскажувај прикаски за добра ноќ. А иначе можеби не признавате, ама не како нација туку како бугарски народ што живее на оваа територија, лиги ви течеле, ви течат и ќе ви течат за сан стефанска бугарија не ми соли памет. Иначе можеш да се потрудиш малце и да не пишуваш полу бугарски полу Македонски, само докажуваш дека сум во право
Не замарај на Македонски форуми со бугарски пропаганди и глупости. Тоа е се што имам да ти кажам, јас лично не се замарам со бугарски форуми и со вашите мислења. Запрашај се дали сте задолжени? Да задолжени сте, и нема потреба да се правдаш јас си знам се што треба да си знам. Иначе толку ли ти е тешко во сврзникот "од" да употребиш "д" наместо "т"?Кои пари се долг? Пари во БГ се влагаат од многу места, од диаспората, од фондовите на ЕУ,од странските инвеститори, од туристи... ти за кои пари зборуваш?
Многу сакам кога некои овде се прават на удрени. Каква помош - муниции, митралези, артилеријa,тенкови. Доволно е?
Само во вашите глави бугарите сонуват за сан стефанска Бугариja. После ВСВ - тоа е минато.
Make, neznam shto e bilo v proshlost, mozhe i da si prav, ama sega sme kat amerikanci za vas. Vidi ya temata po koya se diskutira- BG pasoshi za vasБев жив кога беше обратно,кога бевте мизерни цигани.а исто и ти.
Зашто бе предавник??Па зашто, вака стануваш веднага предавник! Тоа се вика менталитет на лугето. За некои може, за некои не.
Очигледно ништо не те спречува бидејќи ти си историски неписмен, не ги гледај ти министрите и премиерите што се вртат на страната кај што дува ветрот, гледај да се описмениш и да дознаеш што има претрпено овој нараод од пропагандитеИ да ајде одговори ми што ме спречува мене да земам бугарско државјанство кога еве имам многу добри примери од министри за култура, па до премиери-што ме спречува мене??
Магла бе па ти па татариште ти си бил американец за мене.една заушка и одма те препраам у талибанец. Ми се качивте на курот дека сме зимале пасоши од кај вас,па што ако? ја ако сум бугар ти си татар,нема шанса да сме исто ја и ти.Make, neznam shto e bilo v proshlost, mozhe i da si prav, ama sega sme kat amerikanci za vas. Vidi ya temata po koya se diskutira- BG pasoshi za vas