Еј ама ме насмеаОткриена тајната зошто Стеф толку го форсира N.O. Xplode 2.0
Секој протеин од сурутка е ист дали е концентрат,изолат или хидролизиран и сега матрици има е до вкусот.Сите имаат иста структура независно колку % протеин има.Хидролизираниот го рекламираат како најдобар заште е пре-дигестиран и побрзо се апсорбира за разлика од другите протеини.Викаат дека има BV од 150 но не ми е јасно како може да има од 1 до 100 оценка некој 150.http://www.dolphinfitness.co.uk/en/weider-gold-whey-500g/23283
Што мислите за протеинов и дали некој го има пробано ?
Да си провериш хормоните особено тироидната жлезда и да прекинеш да вежбаш со големи килажи.Да намалиш на брза храна ако јадеш и да намалиш на сол.Пиј повеќе вода и повеќе кардио за да го намалиш притисокот.Imam visok krven pritisok i najcesto dobivam aritmii koga rabotam so poteska kilaza , e sea sto bi mi preporacale da zemam za da imam rezultat , a pritoa da ne mi steti na pritisokot i aritmiite , btw pred da pocnam da vezbam pritisokot mi e 155/70 a posle vezbanje mi e 110/65 sto e golema razlika i neznam sto da pravam epten se zbuniv posledniot pat .
Od se samo transaminazite mi se pokaceni vo jetrata sto pak me sprecuva da pruzam pogolem napor , tiroidna zlezda ipak sum 25 godini i tiroidnata zlezda ne bi trebalo da mi e vo nekoja problematicna faza posto na detalna krvna analiza se si e normalno .Да си провериш хормоните особено тироидната жлезда и да прекинеш да вежбаш со големи килажи.
Годините нема врска со хормоните.Имаш дисбаланс некаде земи од матичен да те носи на ендокринолог.Почни да се храниш здраво и избегнувај тешки храни.Провери си го црниот дроб на ехо и здравјето пред се па после кога ќе се опоравиш тогаш ќе почнеш со вежбање.Оптерети се со пешачење ако треба саат и пол.Јади повеќе зеленчук и храна со дигестивни влакна интегрални зрна,леќа,грав,грашок.Ензимот може да ти направи голема улога со црниот дроб,а црниот дроб има 1001 функција во телото.Чувај си го здравјето па после земај додатоци во исхраната.Od se samo transaminazite mi se pokaceni vo jetrata sto pak me sprecuva da pruzam pogolem napor , tiroidna zlezda ipak sum 25 godini i tiroidnata zlezda ne bi trebalo da mi e vo nekoja problematicna faza posto na detalna krvna analiza se si e normalno .
Годините нема врска со хормоните.Имаш дисбаланс некаде земи од матичен да те носи на ендокринолог.Почни да се храниш здраво и избегнувај тешки храни.Провери си го црниот дроб на ехо и здравјето пред се па после кога ќе се опоравиш тогаш ќе почнеш со вежбање.Оптерети се со пешачење ако треба саат и пол.Јади повеќе зеленчук и храна со дигестивни влакна интегрални зрна,леќа,грав,грашок.Ензимот може да ти направи голема улога со црниот дроб,а црниот дроб има 1001 функција во телото.Чувај си го здравјето па после земај додатоци во исхраната.
BV се проценува во однос на јајце како референтна точка 100. А бидејќи сурутката е по биорасположлива од јајцето има вредност над 100 нека не те чуди.Секој протеин од сурутка е ист дали е концентрат,изолат или хидролизиран и сега матрици има е до вкусот.Сите имаат иста структура независно колку % протеин има.Хидролизираниот го рекламираат како најдобар заште е пре-дигестиран и побрзо се апсорбира за разлика од другите протеини.Викаат дека има BV од 150 но не ми е јасно како може да има од 1 до 100 оценка некој 150.
Прочитај го ова
http://www.bodybuilding.com/fun/planet4.htm
Ќе ти стане јасно .
Пилешко му е мајкатаBV се проценува во однос на јајце како референтна точка 100. А бидејќи сурутката е по биорасположлива од јајцето има вредност над 100 нека не те чуди.
Хидролииран протеин точно е дека се најбрзо дигестира ама од друга страна ги има изгубено сите елементи кои ја прават сурутката здрава и го јачаат имуниот систем. Од друга страна ако немаш голема мускулна маса за хранење немаш некоја особена корист од нагло навлегување на 30тина грама аминокиселини во крвоток.