Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.913
Поени од реакции
16.175
Ова преносиве како уште толку да ја намалија посетеноста :eek:
Океј, знам дека скоро никогаш во Скопје нема многу обична публика, особено не на мечеви на Работнички или Металург, ама па до толку да нема ни 100 гледачи на дерби меч од колото? :eek:
Баш тоа сакав да искоментирам, ама нема шанса да е до преносите, па за да нема публика, тој што си одел на стадион ќе си оди без разлика дали има пренос на телевизија или не. Башка и вчера информираа дека ќе вршат преноси, сигурно сите не знаат дека ќе има преноси на телевизија.
Само на утакмицата, ептен слаба посетеност. А прва лига е..
Па селско дерби од пичке материне повеќе народ ќе има.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.326
Баш тоа сакав да искоментирам, ама нема шанса да е до преносите, па за да нема публика, тој што си одел на стадион ќе си оди без разлика дали има пренос на телевизија или не. Башка и вчера информираа дека ќе вршат преноси, сигурно сите не знаат дека ќе има преноси на телевизија.
Само на утакмицата, ептен слаба посетеност. А прва лига е..
Па селско дерби од пичке материне повеќе народ ќе има.
Абе океј е тоа, за маалските.селските клубови навиваат т.е. доаѓаат на утакмици тие што живеат во околината, плус на нив маалско дерби во подолна лига им е како на нас меч на репрезентација. Работнички игра во место кај што не живеат којзнае колку луѓе, а и тие што се таму повеќето навиваат за Вардар во фудбал. Сепак и тоа не е оправдување, па само роднини и пријатели да дошле повеќе луѓе ќе имаше...
Минатата недела на Славија-Сарај меч од трета лига имаше два пати повеќе публика од денеска...
И од железара да дошле некои традиционално што си го пратат клубот, повеќе луѓе ќе биле...

Али тоа е реалноста, ниту кај нас нема со што да се пофалиме. И на нашите мечеви има малку обична публика, мада од ова сме сигурно подобри... Со Турново беше доста исполнето сигурно едно 1 000 луѓе имаше на јужна.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Металург со ваква игра слободно може да се збогуваат од борбата за титула, а ништо чудно во брзо време да лета и Ѓорги Христов од клупата.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
Кој копачи се овие Мелтаург го изораа цел терен цц затоа не го прави теренот Минчо на железнарица кога све копачи има во тим нема ни една утакмциа да остане во добра состојба

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Toa e toa .. Shkendija so Turnovo , Napredok , imaa +4.000 publika , da ne zboram sea so mecevite protiv Teteks , Vardar , i Renova +8.000 .

Ne gledam nekoja druga ekipa shto mozhe da se priblizhi na ovie brojki . Napredok solidno zaedno so Bregallnica ete na domashen teren , i do nekade Vardar , koi shto i na termin 20:00 , 1.500 publika ..

Stvarno , ne e NEKOJA PROVOKACIJA , ama i da ocekuvas od Rabotnicki , Metalurg , Turnovo , Drita , Teteks , Renova , Napredok , tolku publika e NEVOZMOZHNO sega , no i vo minatoto i vo idninata NEMA DA GI IMAAT ..

I ne znam shto komentirate sekoe vreme nema publika ova ona , TOA SEKOGASH BILO , na mec Rabotnicki-Metalurg 200 gledaci , pa kaj Renova-Sileks 300 gledaci , ... 500 gledaci sve ... SMESHNI BROJKI ,.,. A jas pak kje odam na toa deka Shkendija pred 1 saat pred DA POCNE MECOT GI IMA OVIE BROJKI .

Sea da ne se pofalam mnogu so BROJKATA , no taa e REALNOSTA . :D

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Едноставно, без публика се гледа и дека кај играчите ја нема потребната волја за игра. Па цела утакмица ја изиграа одејќи, без трчање. Да ти се посерем на фудбалот што го гледав...Ама како што реков, без некој да те мотивира од трибина, без некој да ти го даде потребниот адреналин, друго и неможе да се очекува.
Се додека не почнат стадионите солидно да се полнат, ќе гледаме вакви утакмици, па макар да се вратат и Пандев и цела репрезентација у Мак. првенство. Тоа е тоа...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.026
Најдобро би било Работнички и Металург да ги избркаат во втора/трета лига и место нив од Скопје да играат Македонија ГП и Слога, после наместо Турново некој добар спонзор да влезе во Беласица, од Тетово Тетекс и Ренова двата у курац во 2 лига, и една екипа од Велес да има во 1 лига, исто Куманово како град има потенцијал за екипа во прва лига,вака ем ке заличи лигата со повеке публика а и втора лига ке биде квалитетна, не ми е јасно кој курац тој газдата на Металург инвестира во клуб кој нема подршка, па влези бе говедо едно во МКД ГП или некој сличен клуб кој има потенцијал да донесе публика, а не вака да ти е срам да гледаш, барем 500 луге да имат, ке им дадеш преодна оценка а не тие немаат ни 50.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
Најдобро би било Работнички и Металург да ги избркаат во втора/трета лига и место нив од Скопје да играат Македонија ГП и Слога, после наместо Турново некој добар спонзор да влезе во Беласица, од Тетово Тетекс и Ренова двата у курац во 2 лига, и една екипа од Велес да има во 1 лига, исто Куманово како град има потенцијал за екипа во прва лига,вака ем ке заличи лигата со повеке публика а и втора лига ке биде квалитетна, не ми е јасно кој курац тој газдата на Металург инвестира во клуб кој нема подршка, па влези бе говедо едно во МКД ГП или некој сличен клуб кој има потенцијал да донесе публика, а не вака да ти е срам да гледаш, барем 500 луге да имат, ке им дадеш предна оценка а не тие немаат ни 50.
Абе и ти убаов направи споредба ццц се гелда колку пратиш мак фудбал МЃП повеќе публика од Тетекс каде бе другар па не знам дали си гледал Тетекс клку публика имаше кога се врати првите две сезони во прва лига и кога имаа стабилен спонзор и не местеа утакмици играа куп финале а имаше преку 2000 тетовчани дојдено на градски да гледаат во Тетово испод 1000 не беше Тетекс првите две сеозни е псоле тоа им дојдоа местачите почнаа сплетки во клубот и полека полека пулбиката престана да иде на стадион.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.026
Абе и ти убаов направи споредба ццц се гелда колку пратиш мак фудбал МЃП повеќе публика од Тетекс каде бе другар па не знам дали си гледал Тетекс клку публика имаше кога се врати првите две сезони во прва лига и кога имаа стабилен спонзор и не местеа утакмици играа куп финале а имаше преку 2000 тетовчани дојдено на градски да гледаат во Тетово испод 1000 не беше Тетекс првите две сеозни е псоле тоа им дојдоа местачите почнаа сплетки во клубот и полека полека пулбиката престана да иде на стадион.
минато свршено време, факт е дека клубот пропага, таму повеке очигледно нема повеке никаков морал за тој клуб, бадијала да правиме муабет за нешто што сте имале, лани едвај почнавте, годинава изгледа нема да завршите.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
минато свршено време, факт е дека клубот пропага, таму повеке очигледно нема повеке никаков морал за тој клуб, бадијала да правиме муабет за нешто што сте имале, лани едвај почнавте, годинава изгледа нема да завршите.
Епа и ти овие што ги наборја се минато ете ја Беласица си дреме у трета лига Ѓорче кој знае дали ќе влезат во прва и годинава тоа е може ние да си посакуваме кој да игра ама нас никој не не прашува

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom