Дали мажите по природа се по склони кон воајеризмот, а жените кон егзибиционизмот?

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Мое мислење е дека е обратно, зависи од човек до човек

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А јас мислам дека сте паметни момци и можете да напишете повеќе од една реченица на темава, бидејќи има за што да се зборува.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Сакам да гледам и да покажувам .. дали тоа ме прави хермафродит ?

Секој си има вкус, индивидуално е.
Мада можам да се сложам , жените се повеќе палат кога се покажуваат.

Член од
12 септември 2012
Мислења
9
Поени од реакции
4
Што се однесува до егзибиционизмот и војеризмот на поединецот можда е сето тоа така зошто секој сака да види нешто убаво (и мажите и жените), а поубавиот пол не го добил џабе тој епитет па заради тоа во глобала повеќе жените сакаат да си ја покажат убавината за да биде видена.
А што се однесува до егзибиционизмот во самиот сексуален чин.... за тоа требаат двајца, да им е тоа фетиш, да им проработи адреналин и т.н.
Како и да е убаво е да се експериментира и да се одстапува од вообичаеното за да не се јави монотонија, па самиот егзибиционизам е еден од начините :)

L

Luki Junior

Гостин
Индивидуално е. Јас немам некоја желба да гледам, јас сакам да учествуваме.:icon_lol:
А шо ако не ти дават да учествуваш и те пласнуват по раците, и по другите делови за партиципација и те натерат само да гледаш..:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

F

FARANG

Гостин
А шо ако не ти дават да учествуваш и те пласнуват по раците, и по другите делови за партиципација и те натерат само да гледаш..:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

:place: Лоша работа тогаш. Еднаш така се заебав у амстердам бев у секс кино и таму си порачуеш пијачка седиш а пред тебе на 2-3 метра на бина се сексаат и онака секој 10-15 мин има нов пар, нова комбинација. Не е за мене јас би радије на бина :vozbud:

Член од
12 септември 2012
Мислења
9
Поени од реакции
4
А јас мислам дека сте паметни момци и можете да напишете повеќе од една реченица на темава, бидејќи има за што да се зборува.
можат и жените да се изјаснат на темава, што повеќе не има тоа е повесело :)

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
хммм, значи сепак сакаш да си ги мериме :)
е па вака... по природа, меѓу животните машките се поголеми егибиционисти. паунот, петелот, лавот, еленот итн се поатрактивни и повеќе се перчат од женките, за да привлечат внимание, да привлечат повеќе кандидатки за да можат да бираат .
додека по општество, кај хомо сапиенсот понекогаш е обратно а понекогаш е еднакво.
разбираш ;) ?

Член од
2 август 2012
Мислења
79
Поени од реакции
12
У последно време многу гејови се регрутираа од машкиот пол, па нешто као ми изигруваат фраери а у суштина се пуки кремчиња, е тоа ти се дел од толпа на егзибиционисти. Ипак, од чоек до чоек...

Член од
12 септември 2012
Мислења
9
Поени од реакции
4
хммм, значи сепак сакаш да си ги мериме :)
е па вака... по природа, меѓу животните машките се поголеми егибиционисти. паунот, петелот, лавот, еленот итн се поатрактивни и повеќе се перчат од женките, за да привлечат внимание, да привлечат повеќе кандидатки за да можат да бираат .
додека по општество, кај хомо сапиенсот понекогаш е обратно а понекогаш е еднакво.
разбираш ;) ?
контам дека е така во животинскиот свет, ама кај нас не би рекол. Јас лично повеќе сакам да видам нешто убаво него јас да се перчам, тоа ми е по возбудливо :). Верувам дека и кај повеќето машки е слично!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Многу скромни одговори. Дали има нешто поубаво од женска фигура? Се разбира дека нема, затоа и се нарекува поубавиот пол. Тие облини се речиси совршени, нормално е дека самодовербата е на повисоко ниво и со тоа се посклони кон егзибиционизам. Во превод имаат што да покажат. Исто така факт е дека жените повеќе се вртат по совршена женска фигура одколку по машка, дали станува момент на завист, компарација или нешто трето незнам да одговорам.
Мажите си се родени воајери, ѕиркач прва класа. Да ги оставиш цел ден така ќе седат и ќе зјапаат. Додуша тука ме контрира Боки, али еве да го ставиме него во исклучок.
И во сексуалната игра се случува истото, жената обожава да заведува, а мажот да гледа.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Па фала богу дека машките биле, се и ќе бидат повеќе склони кон гледање, а женските биле, се и ќе бидат повеќе склони кон покажување ................. не за џабе женските се поубав пол нели ........ јас како машко нормално дека ќе гледам во женски, нема сигурно да му/и го гледам г’зот на Боки(ца)13 !

Kajgana Shop

На врв Bottom