некој свештеник од Америка го запали куранот, што се случи? Излегоа во сите земји на протести паѓаа мртви
А зошто некој христијанин би запалил света книга на друга религија? Што има паметно во тоа христијанин, верник, свештеник да пали нечиј куран? За момент остави ја на страна реакцијата на муслиманите, потруди се да ми ја објасниш логиката во тоа да палиш нечија света книга. А забегани будали имаш од двете страни. Јас не ги разбирам оние што палат и убиваат исто колку што не ја разбирам поентата да запалиш нечија света книга иако си самиот верник, или да снимиш некаков "филм" во кој исмеваш некоја друга религија. И двете се глупи нешта. Едната акција повредува духовно една група на луѓе, а другата акција повредува физички една друга група на луѓе.
Колку треба човече да си напреден за да земеш куран и упаљач и да го запалиш? Тоа све дивјаци се.
Со филмов исто така симптоматично е што истиот е излезен во 2011 година и за него релативно долго време никој не знаел дека постои. Но ете се дознало некако па излегле луѓе на протест пред амбасада. Потоа дошле милитанти. Најверојатно sponsored by the USA.
Исламот, со неговите "средновековни правила".
Не постојат средновековни правила во исламот. Постои исламот со неговите правила. Тоа што немаме надградена и проширена верзија на исламот јас не го сметам за нешто погрешно, напротив.