Земање стока или пари од работното место

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
videte vaka moze ke zvuci glupo no me interesira ako nekoj moze da mi pomogne
vreboten sum vo edna kompanija ne e bitno koja 2 meseci ni nema dadeno lpata
me interesira kako mozam i dali mozam da go naebam ako si zemam nesto vo vrednost od moite 2 plati a pritoa da im kazam da ne mi davaat plata za ti e meseci i dali ako postapam taka mozat krivicno da me gonat

podobro jas da si zemam toa sto e moe otkolku da go brkam gazdata za neplateni plati

dali mozam jas da se najdam vo nezgodna situacija odnosno da me gonat krivicno za toa
ne stanuva zbor za golema sum 24000 treba da si zemam

blagodaram na pomosta

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113

blagodaram na pomosta
мореее се’ да му земеш
која мизерија од човек е тој бе- кај му работиш за 200 евра па и тие да не ти ги дава
ЈАВНО треба да го оцрниш таквото говедо
пази молим те„компанија“ имал - а нема за плата да ти даде
бедак - губитник.......

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Ке наебеш ко жути на Козари....
види таму Ајфон на директорот газдата, или заменик негов... Лелее ова со Ајфонот човече шала... ама денес се изнасмеав!
Види ако работиш на фактурирање, или ако можеш да го излажеш тој што фактурира, у стил: ‘‘Направи ми фактура, дишо ке ја потпише‘‘.... направи си фактура во износ од 24,000, земи си ја робата... и кој го чивша! Во спротивно има да најебеш! Вака ненаплатено побарување... нека компензира гадот!;) Така некако.... да, може да те гони кривично! Неможеш законот во раце ти да го земаш, колку и да си во право... Некако снајди се!
Ти посакувам успех!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не. Ако си осигуран, до денот на отказното решение мора да ги исплати платите кога ќе има пари на сметка нормално. Сега од ујп чим два месеци не поминал плата ќе му тропнат на врата за пари и он со брзина на светлината ќе најде пари да исплати оти казните се големи.
Седи си настрана, азното само ќе си дојде. Така може само кривична да заработиш.

п.с.Кул никој од арно не ја влече платата. Туку од крајна неликвидност на стопанството. Речиси сите фирми имаат проблем за плати моментално. Сега Лионче ќе ме цитира да ми раскаже бајка пред спиење со розови мечиња и цветчиња :icon_mrgr:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ако си осигуран а ти немаат дадено плата преку банка нема потреба зошто да земаш нешто, пријави во УЈП или во некоја од инспекциите ( незнам точно која беше, мислам трудова ) дека ти немаат дадено плата 2 месеци. Ќе одговараат за тоа.
Ако не си осигуран и работиш на црно пак не ти се исплати да земеш стока или пари, може да те пријават во полиција дека си ги украл и може да наебеш уште повеќе. Најдобро ти е да ги пријавиш кај надлежните органи и тие да средат се.

ПС: Пријавувањето мислам дека се врши на телефонскиот број 198.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
п.с.Кул никој од арно не ја влече платата. Туку од крајна неликвидност на стопанството. Речиси сите фирми имаат проблем за плати моментално. Сега Лионче ќе ме цитира да ми раскаже бајка пред спиење со розови мечиња и цветчиња :icon_mrgr:
а што велиш ......од арно човеков погоре се нафатил да работи за 200 евра?
значи нему му се далеку попотребни парите- отколку на оној г....т
срамота за тој т.р.“газда“
ништо повеќе
а за Лионче - појма немам што ќе ти пише:pos:

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
videte vaka moze ke zvuci glupo no me interesira ako nekoj moze da mi pomogne
vreboten sum vo edna kompanija ne e bitno koja 2 meseci ni nema dadeno lpata
me interesira kako mozam i dali mozam da go naebam ako si zemam nesto vo vrednost od moite 2 plati a pritoa da im kazam da ne mi davaat plata za ti e meseci i dali ako postapam taka mozat krivicno da me gonat

podobro jas da si zemam toa sto e moe otkolku da go brkam gazdata za neplateni plati

dali mozam jas da se najdam vo nezgodna situacija odnosno da me gonat krivicno za toa

blagodaram na pomosta
Пријателе ќе го наебеш.

Не си прави проблеми.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
а што велиш ......од арно човеков погоре се нафатил да работи за 200 евра?
значи нему му се далеку попотребни парите- отколку на оној г....т
срамота за тој т.р.“газда“
ништо повеќе
а за Лионче - појма немам што ќе ти пише:pos:
Ама сите сме у исти гомна, она за кое верглам со години. Тоа е круг и сите си се вртиме во него. Стопанството ја осети неликвидноста на ред се граѓаните, зарем мислиш дека они ќе бидат имуни?
Сега кога ќе почне да летаат од работа, да каснат плати, да се блокираат сметки, да нема ни еден оглас за вработување, ќе стане интересната. Мислам и дека почна овој процес, Телеком отпушти стотина вработени, Железара испрати на технолошки стотина (колку што разбрав чекаат законски два месеца и отказ ќе им поделат), пивара 50тина, 4000 фирми блокирани сметки*1 вработен=4000 вработени аут, итн.

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
1.Не би ти препорачал такво нешто,бидејќи може да те обвини за кражба и кривично да одговараш.

2.Ако имаш договор за вработување,појди си во банка извади си извод.
Кога се префрлаа плата имаш евиденција дека на трансакциска ти е префрлена плата од фирмата во која работиш.
Изводите завери си ги на нотар и фино лепо стегни му приватнатужба за неисплатување плати и придонеси.Има да му ги наплаатиш платите со камата,дневно мислам дека е 0.05%.

3.Ако немаш никаков документ за вработување земи си слободно предмети(прво обезбеди си добро алиби)во вредност на платите,па после газдата нека докажува.

Во секој случај консултирај си се со адвокат.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Пола Македонија зима плата помала од 150 евра, а вие се чудите што човеков зима(неможе ни тие да ги земе,изработени) 200 евра... Извинете директори ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Пола Македонија зима плата помала од 150 евра, а вие се чудите што човеков зима(неможе ни тие да ги земе,изработени) 200 евра... Извинете директори ;)
Не збори така лион да не те види ќе те направи веднаш глуп и луд.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
videte i ova e arabotata mesecov AVGUST iam raboteno 256 casovi a vo presmetkata na plata mi se evidentirani samo 182 casa vo dogovorot mi pisuva deka toa sto sum odrabotil poveke ke mi gi dadat ponatamu kako slobodni denovi megutoa nema nisto od toa
a iam dokazi evidentni listovi i snimki od kameri za toa kolku imam raboteno
toe e pls za mene dokolku veke me gonat krivicno i oni najverojatno ke go naebat bidejki zakonski poveke od 180 casa nedelno ne smee da me drzi
a i da prijaven sum se e regularno

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
videte i ova e arabotata mesecov AVGUST iam raboteno 256 casovi a vo presmetkata na plata mi se evidentirani samo 182 casa vo dogovorot mi pisuva deka toa sto sum odrabotil poveke ke mi gi dadat ponatamu kako slobodni denovi megutoa nema nisto od toa
a iam dokazi evidentni listovi i snimki od kameri za toa kolku imam raboteno
toe e pls za mene dokolku veke me gonat krivicno i oni najverojatno ke go naebat bidejki zakonski poveke od 180 casa nedelno ne smee da me drzi
a i da prijaven sum se e regularno
Неделниот број на работни часови е 40,а месечниот 160-180 работни часови

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.256
Седи си мирен во смисла немој да те лажи умот да крадеш нешто. Ем нема платата да си ја видиш, ем ке те избркат ем ке си имаш работа со полиција.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
Не. Ако си осигуран, до денот на отказното решение мора да ги исплати платите кога ќе има пари на сметка нормално. Сега од ујп чим два месеци не поминал плата ќе му тропнат на врата за пари и он со брзина на светлината ќе најде пари да исплати оти казните се големи.
Седи си настрана, азното само ќе си дојде. Така може само кривична да заработиш.

by the way dzabe ke go prijavuvam vo inspekcii
gazdava e blizok so vlasta odkoga sum vraboten eve 2 i pol godini nidna inspekcija nema da dojde da proveri kako raboti a ima neregularnosti 2ipolo godini nema doeno inspekcija vo firmava

Kajgana Shop

На врв Bottom