Renault Megane 1.5 dci 105

• Креатор на темата Креатор на темата Puco
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 април 2009
Мислења
146
Поени од реакции
9
Дали можам да ја најдам оваа серија на меган, мислам дека 2006та е прва година на производство, до 6000 евра? Било кај нас купена, или да шетам по бугарија, Германија и сл.? И дали е подобро да гледам постара година на меган ама 1.9 dci или 1.5 dci со 100 коњски сили?

ахаа.. Значи колата требе да дојде 4 000 до царински терминал (кола+нафта+купувајне+разни давачки по странство)... 1200-1300 до регистрација, па да имаш 300 евра за регистрација + да остане нешто за частејне...

ни случајно од бугарија, не сте свесни што им се прави се` на колата пред да дојде овде.

ахаа.. Значи колата требе да дојде 4 000 до царински терминал (кола+нафта+купувајне+разни давачки по странство)... 1200-1300 до регистрација, па да имаш 300 евра за регистрација + да остане нешто за частејне...
така нешто :)
--- надополнето: 14 септември 2012 во 12:57 ---
ни случајно од бугарија, не сте свесни што им се прави се` на колата пред да дојде овде.
затоа и сакав понова кола, помали се шансите да се “издрнда“ па да се средува

За 4 000 евра има малку постари Меган со 1.9 дци ако веќе си замислил да е меган. Не мора да е точно 2006та, може и 2003та, 2004та....

затоа и сакав понова кола, помали се шансите да се “издрнда“ па да се средува
на понова е уште полошо бидејќи повеќе пари им остануваат, абе бегај како ѓавол од крст од бугарите.крпени аирбези, километража, моторни компјутери, ВИН-от на многу модули не се совпаѓа, абе понастрана, знам што зборувам.

За 4 000 евра има малку постари Меган со 1.9 дци ако веќе си замислил да е меган. Не мора да е точно 2006та, може и 2003та, 2004та....
не сум многу по брзата вожња...кажи ми, да барам меган 1.5 со 100 “коња“ или 1.9 со 120? нека е литро до литро ипол разлика во потрошувачка... Кој се покварливи??? 1.9 сум возел, ама лагуна. Одлично влече, низ Скопје троши 7.5 нафта. Сум возел и меган со 85 или 86 к.с. - троши до 6.5 нафта. Како се снаоѓа меганот со 100 коњски сили, малку му се за шасијата или доволно?

Од Рено ништо не разбирам... Не сам возил, не сам одржувал, ни па иам желба...
За влечејне, сите дизели имат осет дека влечат ногу, заради вртежнио момент... За расипувајне, терај по некои форуми и интернет... Не си разбирам од Рено.. АКо е Бмв, или форд, да ти објаснам...

А шо не погледнеш некој форд фокус од 2004та нагоре?

Да не се акаш до Германии и Италии, оди си во Бугарија избор имаш Огромен. Во Софија и Дупница од блискиве градови имаш добри коли. Може и да најдеш таму Рено Меган каков што бараш.

Имам Renault Megane 2 1.5 dCi, и сакам да прашам во што е проблемот, значи кога е колата ладна, од сабајле пали без проблем од прва, а кога ќе се загрее, кога ќе поминам 5-10-15км, и кога ќе ја изгасам - и кога сакам повторно да ја запалам не ми пали од прва, туку од 2ро 3то палење... Некои ми збореа да сум ставел неповратен вентил, демек го враќало горивото надоле... ама ако го враќа нема да ми пали на сабајле од прва :D:D Знае некој во што е проблемот.... ?

Имам Renault Megane 2 1.5 dCi, и сакам да прашам во што е проблемот, значи кога е колата ладна, од сабајле пали без проблем од прва, а кога ќе се загрее, кога ќе поминам 5-10-15км, и кога ќе ја изгасам - и кога сакам повторно да ја запалам не ми пали од прва, туку од 2ро 3то палење... Некои ми збореа да сум ставел неповратен вентил, демек го враќало горивото надоле... ама ако го враќа нема да ми пали на сабајле од прва :D:D Знае некој во што е проблемот.... ?

Не е ништо,и кај мене е така..Пали вози..Него,палење или верглање?Има разлика да заврти плус 2-3 круга,или да ја верглаш по 2-3 пати со враќање на клучот..Неповратен вентил кошта 300 денари,нема никаква штета ако го уградиш,него тој има улога да ја задржи нафтата,одреденеа количина нафта после гаснењето..

И мене тоа ми го кажаа за неповратен вентил, ама кај мене не е 2-3 круга само верглање па да запали, туку кај мене вергла до крај па се гаси и кога ќе запалам од 2ра пали, некогаш од 3та, а некогаш и пали од прва... незнам стварно до што е проблемот. Некои викаат дизни, некои викаат пумпа за притисок.... Тебе како те зезаше? Како ти верглаше ??

И мене тоа ми го кажаа за неповратен вентил, ама кај мене не е 2-3 круга само верглање па да запали, туку кај мене вергла до крај па се гаси и кога ќе запалам од 2ра пали, некогаш од 3та, а некогаш и пали од прва... незнам стварно до што е проблемот. Некои викаат дизни, некои викаат пумпа за притисок.... Тебе како те зезаше? Како ти верглаше ??

Ти влече воздух. од некаде,од некое црево изгледа.А да пробаш кога ќе ја запалиш да ја задржиш гаста?И кај мене нешто слично како твоето,само кај мене прима воздух од куќиштето за нафта,али ја задржувам гаста првите 3-4 секунди,се смирува и нема проблем..А кога ја палиш,т.е ја верглаш тресе ли?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom