- Член од
- 28 мај 2008
- Мислења
- 3.231
- Поени од реакции
- 4.103
Се рачуна?
Обично макрофотографијата е слика на мали објекти или растенија, инсекти, животни.... кои на сликата се поголеми од што се во реалноста. На твојата слика е голем предмет, а и не е нешто поголем од колку во стварност. Технички - не е макро фотографија.Се рачуна?
А мојана сијалица...?Обично макрофотографијата е слика на мали објекти или растенија, инсекти, животни.... кои на сликата се поголеми од што се во реалноста. На твојата слика е голем предмет, а и не е нешто поголем од колку во стварност. Технички - не е макро фотографија.
тоа не е мал предмет, види не мора да се држиме стриктно до правилата, али таа слика повеќе би одела во некоја друга категорија а не макро, макро е слика на нешто мало ситно, нешто што не се гледа добро со око туку треба да се доближиш да го забележиш, е то кога ќе го сликаш, и тоа крупно со детали, добиваш макро фотографијаА мојана сијалица...?
Се слагам...тоа не е мал предмет, види не мора да се држиме стриктно до правилата, али таа слика повеќе би одела во некоја друга категорија а не макро, макро е слика на нешто мало ситно, нешто што не се гледа добро со око туку треба да се доближиш да го забележиш, е то кога ќе го сликаш, и тоа крупно со детали, добиваш макро фотографија
Не оти се мали туку оти блештат,слика на сонцето не е макро ма колку го зголемил. Значи тоа треба сепак пред и се да е некој мал, ситен објект кој го сликаш, да има детали кои се тешко видливи, на пример можеш со макро да сликаш и чкорче од кибрит, ете мало е ситно али нема да биде интересно пошто нема детали кои кога ќе ги видиш ќе ти привлечат внимание и заинтересираатСе слагам...
еј ама пак како што викаш ако не се држиме стриктно до правилата, сепак тешко дека со голо око можеш да ги видиш сите тие детали во внатрешноста на сијалицата додека е уклучена да свети...
Еве ти една моја идеја за слика со сијалицаА мојана сијалица...?
немам јас ставено слика таму, дај ми линк од неа можеби некој ја ставил без мое знаењеLet 3, богомолкава ти ја гласав на pixoto
Топ ти е идејата... Мое мислење е пламенот да ти бил погоре на врвот од жичките на сијалицата...Еве ти една моја идеја за слика со сијалица
--- надополнето: 14 септември 2012 во 01:48 ---
немам јас ставено слика таму, дај ми линк од неа можеби некој ја ставил без мое знаење