- Член од
- 24 декември 2011
- Мислења
- 150
- Поени од реакции
- 24
Дали некој бил во Лондон туристички онака да прошета ? Кои документи ми се потребни за виза ако сум студент и планирам таму да спијам во хотел ?
Да дојдеш до англиска виза е исто ко да одиш до Месечината.Дали некој бил во Лондон туристички онака да прошета ? Кои документи ми се потребни за виза ако сум студент и планирам таму да спијам во хотел ?
Познато ми е дека е тешко да се добие виза ама твојов коментар не ми помогна воопшто. Така да, има ли некој што може да ми помогне ?Да дојдеш до англиска виза е исто ко да одиш до Месечината.![]()
90/100 Фунти е визата иначе.Познато ми е дека е тешко да се добие виза ама твојов коментар не ми помогна воопшто. Така да, има ли некој што може да ми помогне ?
Како е подобро да аплицирам, онлајн или директно да одам во амбасада ? На нивната страна на едно место пишува дека би било од помош доколку приложам резервација од авионска карта и смештај, а па во други информации исто на нивната страна пишува дека советуваат да не се букираат хотели и летови пред да се добие визата и незнам што да правам ?90/100 Фунти е визата иначе.
Ова е барањето http://www.macedonianembassy.org.uk/MNRVisaForm.pdf
Овде аплицираш http://www.visa4uk.fco.gov.uk/ApplyNow.aspx
Оригиналните документи треба да им ги дадеш. И нормално, ќе ти ги вратат. Или ако не сакаш да им ги даваш оригиналните, оди на нотар и нека ти ги заверат копиите.
Ќе требаат и две фотографии во боја со бела позадина. Нивните димензии треба да бидат 45 на 35мм.
Кога веќе спомнав за помош, барем да ти бидам од корист.![]()
Оди ако не дирекно во амбасада па ќе ти кажат што треба а што не.Како е подобро да аплицирам, онлајн или директно да одам во амбасада ? На нивната страна на едно место пишува дека би било од помош доколку приложам резервација од авионска карта и смештај, а па во други информации исто на нивната страна пишува дека советуваат да не се букираат хотели и летови пред да се добие визата и незнам што да правам ?
Чекај уште си на почеток.Звонев во амбасада и не ни стигнав да зборувам со вистинска личност, самата програма ми кажа дека за какви било прашања дека треба да ги консултирам Worldbridge кои биле задолжени за издавање на визите, а да вртам на некој англиски број за да се слушнам со нив немам намера. Исто така на страната на амбасадата пишува дека нема да ти помогнат со ниедно прашање во врска со визите затоа што пишувало на страната. Не ми е јасно како да резервирам и авионска карта и смештај без да платам како што они викаат на страната... Многу би ми помогнало ако некој бил (а да не бил кај пријател со гарантно писмо).
Инаку како што кажа за да извадиш виза потешко е него да се качиш на месечината. Не ми се јасни ич, толку пакистанци и индијци и што се' не имаат, а ние од Европа треба и крв да дадеме за една виза.
Оди во туристичка агенција и резервирај карта за периодот во кој што сакаш да одиш, тоа не се наплаќа, тие ќе ти ја испечатат резервацијата, исто така на booking.com најди било кој хотел за кој што е бесплатно откажувањето на резервацијата. Тие две работи би требало да се доволни, така што и да не ти дадат виза нема да си во зијан, освен мислам што не ги враќаат парите уплатени за виза.Звонев во амбасада и не ни стигнав да зборувам со вистинска личност, самата програма ми кажа дека за какви било прашања дека треба да ги консултирам Worldbridge кои биле задолжени за издавање на визите, а да вртам на некој англиски број за да се слушнам со нив немам намера. Исто така на страната на амбасадата пишува дека нема да ти помогнат со ниедно прашање во врска со визите затоа што пишувало на страната. Не ми е јасно како да резервирам и авионска карта и смештај без да платам како што они викаат на страната... Многу би ми помогнало ако некој бил (а да не бил кај пријател со гарантно писмо).
Инаку како што кажа за да извадиш виза потешко е него да се качиш на месечината. Не ми се јасни ич, толку пакистанци и индијци и што се' не имаат, а ние од Европа треба и крв да дадеме за една виза.
Карта е 90 евра повратна или 50 евра во еден правец со Хисар Туризам...Хостел би ти го препорачал Ноктурно кој се најдува во самиот центар веднаш зад Бан Јелачиќ, односно пазарот Долац.Ме интересира колку кошта со автобус Скопје-Загреб??И дали некој бил во Загреб да каже впечатоци,препорака за хостели и сл.???
До Франкфурт јас бев лани со бус и чини 200 евра повратна, ако одиш со бус подготви се психички, 29 х патМе интересира колку кошта автобуска и авионска карта до Германија т.е. Штудгард и колку време однапред треба да ја резервирам ?
Ти препорачувам да патуваш Скопје-Меминген со Wizz Air, а од таму со воз / автобус до крајната дестинација.Ме интересира колку кошта автобуска и авионска карта до Германија т.е. Штудгард и колку време однапред треба да ја резервирам ?