- Член од
- 28 мај 2008
- Мислења
- 3.966
- Поени од реакции
- 4.073
Уште една вест за дека ќе има 'златна треска', за да се крени еуфоријата. Затоа и не следам мкд медиуми.
А што има врска ова со темава??
Тоа дека си еба мамата, блокирани сметки значи нема пари за да се работи со нив, нема пари за плати даноци курци палци.А што има врска ова со темава??
Важно е да се јаде бурек. Јас не познавам успешна компанија со квалитетен кадар и менаџмент и што продава квалитетни услуги и производи, да има блокирана сметка. Или што треба сите компании што за курац не ги бива да ги пуштиме да ги заглааат успешните компани зошто не си ги подмируваат обврските, па тогаш да имаме 0 компании си блокирани сметки и 100 000 пропаднати компании. Што се глупости нема да се изначитам на форумов.
Е тоа де а јас не вреди да те цитирам затоа што не може да ти се објасни тебе тоа мене ми е јасно .Важно е да се јаде бурек. Јас не познавам успешна компанија со квалитетен кадар и менаџмент и што продава квалитетни услуги и производи, да има блокирана сметка. Или што треба сите компании што за курац не ги бива да ги пуштиме да ги заглааат успешните компани зошто не си ги подмируваат обврските, па тогаш да имаме 0 компании си блокирани сметки и 100 000 пропаднати компании. Што се глупости нема да се изначитам на форумов.
Јас ќе ти набројам од првите 200 компании во Македонија со блокирани сметки. Се гледа дека немаш допирна точка со реален сектор, се бламираш само без потреба.Важно е да се јаде бурек. Јас не познавам успешна компанија со квалитетен кадар и менаџмент и што продава квалитетни услуги и производи, да има блокирана сметка. Или што треба сите компании што за курац не ги бива да ги пуштиме да ги заглааат успешните компани зошто не си ги подмируваат обврските, па тогаш да имаме 0 компании си блокирани сметки и 100 000 пропаднати компании. Што се глупости нема да се изначитам на форумов.
Милијардерот од Индија ке гради хотели колку е точно незнамА какви се тие инвестиции во Охрид?
Од што сите се блокирани затоа тие 200 компании за 2011 остварија 470 милиони евра профит.Јас ќе ти набројам од првите 200 компании во Македонија со блокирани сметки. Се гледа дека немаш допирна точка со реален сектор, се бламираш само без потреба.
Остварија на хартија. И да, со блокирани сметки се од толку што остварија. Гледам и плати можат да поминат.Од што сите се блокирани затоа тие 200 компании за 2011 остварија 470 милиони евра профит.
Тоа е официјален податок, а тебе дали ти се свиѓа или не ти се свиѓа тој податок тоа е твој проблем. Од што се толку блокирани остварија скоро пола милијарда евра профит лани, според твојава логика да не беа ''блокирани'' сигурно бар 2 милијарди евра профит ќе оставреа.Остварија на хартија. И да, со блокирани сметки се од толку што остварија. Гледам и плати можат да поминат.