L
.Lost Angel.
Гостин
ќути уште се смеам она звукон беше ко кога ќе скршиш од земја лубеница леле ама најважно супер бешеКаков звук даде кога го акна дрвото немозе да се описе со зборови.
ќути уште се смеам она звукон беше ко кога ќе скршиш од земја лубеница леле ама најважно супер бешеКаков звук даде кога го акна дрвото немозе да се описе со зборови.
Постои и нема поевтин, јас сум пробувал и најбитно е ланецот да биде 100% одмастен иначе отпаѓа парафинот.Постои ли некој посебен лубрикант за подмачкување на ланци?Не претпочитувам користење на обично уље бидејќи се собира многу земја (по таков терен возам) на ланецот и може да дојде до корозија.
Јас го вадам ланецот и го ставам во шише со бензин, нитро разредувач што ке најдам по дома се остава да се накисне убаво. После под вода со сјај може да се измие и се остава да се исуши.B_O_K_I Другар сега видов дека прашина ми е цел ланец и ѕвездица како ги исчистам? со бензин па после со што? ако не тие тешко пиши
Ок фала другарЈас го вадам ланецот и го ставам во шише со бензин, нитро разредувач што ке најдам по дома се остава да се накисне убаво. После под вода со сјај може да се измие и се остава да се исуши.
Најбоње и најчисто ти е, ко што вика боки ама ланецот стаи го у шише со капаче да можеш да го мучкаш и после само го сечеш шишето за да го извадиш ланецот.B_O_K_I Другар сега видов дека прашина ми е цел ланец и ѕвездица како ги исчистам? со бензин па после со што? ако не тие тешко пиши
Све ок тоа ама ќе морам да го носам на мајстор да ми го извади ланецот зошто неам алат ја за вадење ланецНајбоње и најчисто ти е, ко што вика боки ама ланецот стаи го у шише со капаче да можеш да го мучкаш и после само го сечеш шишето за да го извадиш ланецот.
Од кај си ? Сеа има струга еден маратон може да се збереме тамуБаш супер, вие скопјанишчава си прајте собирчиња со точкови... другиве нека му ја мислат
Оооо! Велкам!Се надевам што поскоро, мое идно хоби. Проблемот е што сеуште не сум се научила да возам Пробав, ама тешко е мамата... Any hints and tricks?
Ај сеа ти не ни се мешај ние се договоривме веќе ја ќе ја вежбамОооо! Велкам!
Шо треба, тука сум. Јас бев апсолут бегинер, а сега сум заљубена у точакот. Ќе го носам на фарбање- сакам тиркизен да ми биде.
Чек едно кис4е
Може повеќе информации?Од кај си ? Сеа има струга еден маратон може да се збереме таму
Ке одиш во некои од поголемиве маркети и ке купиш средство за одмастување со прскалка (за домашна употреба), го вадиш ланецот и како што ти рекоа го ставаш во пластично шише заедно со средството. Остај го да искисне едно 10 мин. па потоа промучкај го добро. Извади го ланецот и испери го со вода, остави го да се исуши, врати го на точакот и подмачкај го. Со истото средство ги чистам и касетата и преносот, нели, откако ке ги извадам, зошто ако ти влезе во осовина или фри вил ке отиде се у п.м. и ке треба да си купиш нови. После чистењето се изгледа како ново, од продавница.B_O_K_I Другар сега видов дека прашина ми е цел ланец и ѕвездица како ги исчистам? со бензин па после со што? ако не тие тешко пиши
Таман работа да се мешам. ЈАс може само да помогнам околу изборот на велосипед, изборот на облека, каде е важно да не ти е ладно или жешко, очила, ракавици, вода, чоколатца ...тоа...Ај сеа ти не ни се мешај ние се договоривме веќе ја ќе ја вежбам
Ајде добро штом инсистираш и тебе ќе ти покажамТаман работа да се мешам. ЈАс може само да помогнам околу изборот на велосипед, изборот на облека, каде е важно да не ти е ладно или жешко, очила, ракавици, вода, чоколатца ...тоа...
Шо не нашрават едно смајли со точак?