Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Постои ли некој посебен лубрикант за подмачкување на ланци?Не претпочитувам користење на обично уље бидејќи се собира многу земја (по таков терен возам) на ланецот и може да дојде до корозија.
Постои и нема поевтин, јас сум пробувал и најбитно е ланецот да биде 100% одмастен иначе отпаѓа парафинот.

L

.Lost Angel.

Гостин
B_O_K_I Другар сега видов дека прашина ми е цел ланец и ѕвездица како ги исчистам? со бензин па после со што? :) ако не тие тешко пиши :D

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
B_O_K_I Другар сега видов дека прашина ми е цел ланец и ѕвездица како ги исчистам? со бензин па после со што? :) ако не тие тешко пиши :D
Јас го вадам ланецот и го ставам во шише со бензин, нитро разредувач што ке најдам по дома се остава да се накисне убаво. После под вода со сјај може да се измие и се остава да се исуши.

L

.Lost Angel.

Гостин
Јас го вадам ланецот и го ставам во шише со бензин, нитро разредувач што ке најдам по дома се остава да се накисне убаво. После под вода со сјај може да се измие и се остава да се исуши.
Ок фала другар (y)

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Најбоње и најчисто ти е, ко што вика боки ама ланецот стаи го у шише со капаче да можеш да го мучкаш и после само го сечеш шишето за да го извадиш ланецот.

L

.Lost Angel.

Гостин
Најбоње и најчисто ти е, ко што вика боки ама ланецот стаи го у шише со капаче да можеш да го мучкаш и после само го сечеш шишето за да го извадиш ланецот.
Све ок тоа ама ќе морам да го носам на мајстор да ми го извади ланецот зошто неам алат ја за вадење ланец :confused:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Баш супер, вие скопјанишчава си прајте собирчиња со точкови... другиве нека му ја мислат (n)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Баш супер, вие скопјанишчава си прајте собирчиња со точкови... другиве нека му ја мислат (n)
Од кај си ? Сеа има струга еден маратон може да се збереме таму (y)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Се надевам што поскоро, мое идно хоби. Проблемот е што сеуште не сум се научила да возам :( Пробав, ама тешко е мамата... Any hints and tricks? :)
Оооо! Велкам! :X3:
Шо треба, тука сум. Јас бев апсолут бегинер, а сега сум заљубена у точакот. Ќе го носам на фарбање- сакам тиркизен да ми биде.
Чек едно кис4е:love:

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Оооо! Велкам! :X3:
Шо треба, тука сум. Јас бев апсолут бегинер, а сега сум заљубена у точакот. Ќе го носам на фарбање- сакам тиркизен да ми биде.
Чек едно кис4е:love:
Ај сеа ти не ни се мешај ние се договоривме веќе ја ќе ја вежбам :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ке одиш во некои од поголемиве маркети и ке купиш средство за одмастување со прскалка (за домашна употреба), го вадиш ланецот и како што ти рекоа го ставаш во пластично шише заедно со средството. Остај го да искисне едно 10 мин. па потоа промучкај го добро. Извади го ланецот и испери го со вода, остави го да се исуши, врати го на точакот и подмачкај го. Со истото средство ги чистам и касетата и преносот, нели, откако ке ги извадам, зошто ако ти влезе во осовина или фри вил ке отиде се у п.м. и ке треба да си купиш нови. :) После чистењето се изгледа како ново, од продавница. :)

За подмачкување ланец, според мене најдобро масло (тефлонско) е Weldtite TF2 , најмалку лепи прљави ствари и доста долго трае. Го имаш во Outdoor на Рекорд и кошта 360 ден. за 100 ml, истото го имаш и во спреј. Ѕирни и на интернет ке видиш дека има најдобри оцени. :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Ај сеа ти не ни се мешај ние се договоривме веќе ја ќе ја вежбам :)
Таман работа да се мешам. ЈАс може само да помогнам околу изборот на велосипед, изборот на облека, каде е важно да не ти е ладно или жешко, очила, ракавици, вода, чоколатца ...тоа...

Шо не нашрават едно смајли со точак? :)

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Таман работа да се мешам. ЈАс може само да помогнам околу изборот на велосипед, изборот на облека, каде е важно да не ти е ладно или жешко, очила, ракавици, вода, чоколатца ...тоа...

Шо не нашрават едно смајли со точак? :)
Ајде добро штом инсистираш и тебе ќе ти покажам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom