Општи вело муабети, прашања, совети

L

.Lost Angel.

Гостин
B_O_K_I Boki za utre sto pravime?
--- надополнето: 10 септември 2012 во 14:15 ---
Инаку да ве прашам кога ќе одите на бензинска пумпа и сл. колку ги пумпате гумите јас 3.50 :) во лето а инаку во зима 4.0 вие?

L

.Lost Angel.

Гостин
Да не има некој од форумов за возење до патишка река? :) деновиве за со точак малце да излеземе од Скопјево ...

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Girls-Riding-Bicycles-1.jpg low-rider-sexy-girl-37.jpeg sexy-girls-on-bicycles-10.jpg
Се надевам што поскоро, мое идно хоби. Проблемот е што сеуште не сум се научила да возам :( Пробав, ама тешко е мамата... Any hints and tricks? :)
Се е до седиштето..намести го меѓунозе али во удобна позиција и после само врти со педалите. Телото треба да ти биде паралелно со шипката..ако осетиш пријатна сензација која потекнува од седиштето значи положбата е добра... возењето за почетници не треба да трае подолго од 10 минути...

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Се надевам што поскоро, мое идно хоби. Проблемот е што сеуште не сум се научила да возам :( Пробав, ама тешко е мамата... Any hints and tricks? :)
Врти ги педалата.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Постои ли некој посебен лубрикант за подмачкување на ланци?Не претпочитувам користење на обично уље бидејќи се собира многу земја (по таков терен возам) на ланецот и може да дојде до корозија.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Постои ли некој посебен лубрикант за подмачкување на ланци?Не претпочитувам користење на обично уље бидејќи се собира многу земја (по таков терен возам) на ланецот и може да дојде до корозија.
Јас користам TF2 wet уље ама врска нема за прашина се лепи секако. Е сеа единствен лек е да го извадиш цел пренос и темелно да го исчистиш со се ланецот. И после пред секое подмачкување да го чистиш со клинер за дискови или со средство за ланци ко за моторите, ама така поскапо испаѓа. Ја на два три месеци го вадам пренесот и го чистам а пред подмачкување со крпче памучно поминувам.

L

.Lost Angel.

Гостин
Пред некое време се вратив од Водно возевме со B_O_K_I Инаку еве еден од мене совет за тие кои сеуште не возеле по козји патеки на водно уште пред да тргнете на ум да имате да си земете КАЦИГА зошто може да биде лошо за вас. :D ја од што не носев кацига ништо од опрема се мавнав во дрво наведнато со глава :cautious: :pos: така да ве советувам да пазите доста и со опрема да возите немој да си мислите ех ја знам да возам гледам итн. :) Без КАЦИГА НЕ ! и ако сеуште има некој кој се двоуми нека фати точакот и нека земе да вози зошто нема да се кае (y)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Пред некое време се вратив од Водно возевме со B_O_K_I Инаку еве еден од мене совет за тие кои сеуште не возеле по козји патеки на водно уште пред да тргнете на ум да имате да си земете КАЦИГА зошто може да биде лошо за вас. :D ја од што не носев кацига ништо од опрема се мавнав во дрво наведнато со глава :cautious: :pos: така да ве советувам да пазите доста и со опрема да возите немој да си мислите ех ја знам да возам гледам итн. :) Без КАЦИГА НЕ ! и ако сеуште има некој кој се двоуми нека фати точакот и нека земе да вози зошто нема да се кае (y)
Каков звук даде кога го акна дрвото :pos: немозе да се описе со зборови.

Kajgana Shop

На врв Bottom