Уште коа најавија нов филм од Дарко Митревски имав големи очекувања. Бал-кан-кан си го поштувам доста , а за Досие Скопје треба награда 13 Ноември да му се даде ... Е сега ко што се наближува премиерава некако ми спласна оптимизмот. Знам дека ке е добар , али не ми делува на одличен... Профи е изработен , од режија , сценографија , костимографија ( се гледа по трејлерот ) а се надевам и до глума , али сепак ми делува на нешто веќе видено - колку и да е глупо што зборам пред да го имам видено ... Али нормално се надевам дека ке ме изненади
Е сега да се надоврзам за муабетот што некои го номинираа веќе за Оскар , некои и фаворит го направија .. Уште пред неколку месеци Роберт Насков најави дека се надеваат ке влезе на некој од врниве фестивали , ај за Кан може не ни бил готов, али го немашe ни во Венеција , ни во Торонто, нит па на другиве што објавија веќе програма. Таму веќе се издвоија фаворити како Amour , Rust And Bone и други така да мислам дека е далеку од дискусија за номинација ...
Како и да е , очекувам да е најгледан досега во Македонија , очекувам да е солиден , а се надевам дека ќе е топ, да не испадне го измрчив пред да излезе