Трето полувреме

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Имам познаник скоро на секоја сцена што е статист и роднина кој работеше на светлото во цел филм - веруј, се знам. :D
Во ред е тоа, верувам дека знаеш. Ама муабетот „зар има некој (демек секој ја знае) што не ја знае целата приказна“ само затоа што ти ја знаеш, не беше на место :)
Како и да е, точниот датум за премиерата во Скопје се' уште не е познат. Кој сака да го види најрано, ќе мора да се прошета до Битола :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Во ред е тоа, верувам дека знаеш. Ама муабетот „зар има некој (демек секој ја знае) што не ја знае целата приказна“ само затоа што ти ја знаеш, не беше на место :)
Како и да е, точниот датум за премиерата во Скопје се' уште не е познат. Кој сака да го види најрано, ќе мора да се прошета до Битола :)
Наслушнав дека ќе е 10 дена по премиерата на Манаки. Заедно со "Балканот не е мртов" би требало да идат али кујзнае како ќе средат тоа. :D

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Премиерата на Трето полувреме во Битола е на отворањето на фестивалот Браќа Манаки и тоа со две проекции веднаш по отворањето во 20:00 и уште една истиот ден во 23:00 кога ке се тргнат гужвите и камерите (y). Добро што им текнало вака и ние "обичните" луѓе да можи да го гледаме, освен наконтените политичари и слични створења што ке продефилираат пред камери на црвениот тепих колку за да бидат видени дека дошле на отворање во 20:00.
Овде ја имате официјалната програма http://www.manaki.com.mk/web PROGRAMA manaki 210x240_150 dpi koregiran.pdf

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Да бе. Исто ко фирмиве со тендериве.... :D
Вие не знаете али јас добив улога. Швалерот на Катерина Ивановска. На тоа мислеше Ејсид демек спојлер. Дека Катерина ќе има швалер.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Во филмов има се што сака Холивуд. Евреи, историја, забранета љубов, спорт... Очекувам да има успех.
Точно, и тоа го прави неверојатно клише (одамна го имам читано сценариото). Уште еден филм за кутрите Евреи што играле фудбал у МК. Мене ми е преку к*р од филмови за Евреи и Виетнам. А дали ќе има успех, ќе видиме. Во Холивуд странски филмови многу ретко успеваат. Проста е причината: американските продуцентски куќи промовираат свои филмови.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Кирил Џајковски и Баклава :cuc::cuc::cuc:
Ќе се помочам од возбуда!

В

Вештерот

Гостин
Ми се чини дека овој филм ќе е многу сличен со итаљанските филмови кои одвреме навреме ги даваат по телевизиите, а своевремено биле и хит. Не очекувам да има некој голем успех надвор затоа што такви филмови се снимани често и е веќе видено.
Истотака Балканкан беше типичен шпагета вестерн (за неупатените Итаљански вестерн) и нормално како копија на тие вестерни немаше успех надвор.
Со други зборови мислам дека ова ќе е филм за педесет годишни теткици со трајна фризура кои работаат како наставнички, професорки евентуелно или друга еквивалентна државна служба.

Член од
8 септември 2012
Мислења
7
Поени од реакции
11
Уште коа најавија нов филм од Дарко Митревски имав големи очекувања. Бал-кан-кан си го поштувам доста , а за Досие Скопје треба награда 13 Ноември да му се даде ... Е сега ко што се наближува премиерава некако ми спласна оптимизмот. Знам дека ке е добар , али не ми делува на одличен... Профи е изработен , од режија , сценографија , костимографија ( се гледа по трејлерот ) а се надевам и до глума , али сепак ми делува на нешто веќе видено - колку и да е глупо што зборам пред да го имам видено ... Али нормално се надевам дека ке ме изненади :)

Е сега да се надоврзам за муабетот што некои го номинираа веќе за Оскар , некои и фаворит го направија .. Уште пред неколку месеци Роберт Насков најави дека се надеваат ке влезе на некој од врниве фестивали , ај за Кан може не ни бил готов, али го немашe ни во Венеција , ни во Торонто, нит па на другиве што објавија веќе програма. Таму веќе се издвоија фаворити како Amour , Rust And Bone и други така да мислам дека е далеку од дискусија за номинација ...

Како и да е , очекувам да е најгледан досега во Македонија , очекувам да е солиден , а се надевам дека ќе е топ, да не испадне го измрчив пред да излезе

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Можеби е дискутирано за ова, но нели преводот на The Third Half би бил - „Третата Половина“?

The Third Halftime - Третото полувреме
(А) Third Halftime - Трето полувреме
The Third Half - Третата половина
(А) Third Half - Трета половина

Не сум grammar nazi, али дали и вие заприметивте или јас сум нешто грешка?

Член од
8 септември 2012
Мислења
7
Поени од реакции
11
Терминот Half во фудбалот се користи за она ние што најчесто го викаме полувреме , а Halftime за паузата или периодот меѓу двете полувремиња . Ние у принцип исти назив користиме ( не знам колку е тоа правилно ) али на англиски трето полувреме е Third Half , или The Third Half членувано ...

Kajgana Shop

На врв Bottom