Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
што било
може или не
пр. законот
Може да се менува се и сешто...

А за законот, пишува таму некаде дека е битна дури и формата на буквите... заради некоја цел. Не знам колку е мудро да се менува нешто што не се разбира како дејствува...
Така да, мислам дека би требало големо разбирање и премногу пракса на Законот во реалноста за да се решиш да го менуваш. Има многу скриени значења низ тие зборови... пробај година дена и смени нешто и дејствувај според твоите промени и забележи ги резултатите.
Промената ќе има ефект само за тој што го менува (без разлика дали е ок или не ок ефект).

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Брат...ако не знаеш проста математика, не мора да одговориш
Не само што тупиш, туку и не се трудиш да запамтиш нешто, што било кажано.

Речено ти е 1+1+1=1.

И сега, што со тоа?

С

Само Човек

Гостин
Може да се менува се и сешто...

А за законот, пишува таму некаде дека е битна дури и формата на буквите... заради некоја цел. Не знам колку е мудро да се менува нешто што не се разбира како дејствува...
Така да, мислам дека би требало големо разбирање и премногу пракса на Законот во реалноста за да се решиш да го менуваш. Има многу скриени значења низ тие зборови... пробај година дена и смени нешто и дејствувај според твоите промени и забележи ги резултатите.
Промената ќе има ефект само за тој што го менува (без разлика дали е ок или не ок ефект).
значи може место јога да глеам цртани...

зошто тогаш постои телемава

С

Само Човек

Гостин
Всушност,јогата е пракса.Не може тоа да биде догма.
се збуни бе ....
мене ми рециплираш ?
--- надополнето: 10 септември 2012 во 10:29 ---
преку тие практики се постигнува тоа и тоа....
тврдење без доказ, не гледано критички, се прифаќа како такво е ДОГМА
--- надополнето: 10 септември 2012 во 10:31 ---
Всушност,јогата е пракса.Не може тоа да биде догма.
само тоа дека преку неа се постигнува неш е догма
--- надополнето: 10 септември 2012 во 10:32 ---
освен ако може преку пливање да се посттигне истото

M

Muranyi

Гостин
се збуни бе ....
мене ми рециплираш ?
--- надополнето: 10 септември 2012 во 10:29 ---
преку тие практики се постигнува тоа и тоа....
тврдење без доказ, не гледано критички, се прифаќа како такво е ДОГМА
--- надополнето: 10 септември 2012 во 10:31 ---

само тоа дека преку неа се постигнува неш е догма
--- надополнето: 10 септември 2012 во 10:32 ---
освен ако може преку пливање да се посттигне истото
Не БЕ(малку е некултурно вака да се обраќаш)друже,не се збунив.И да,тебе ти реплицирам,иако неповикан во вашата дискусија со Хептаграм.Малку ми е нејасна тенденцијата кај луѓето самоволно да ги толкуваат зборовите и нивните значења,како на пример ти во случајов.Знаш што е догма?Знам дека знаеш,ама еве да повториш:
1. Верско начело што верниците треба да го прифатат без никаква критика какоапсолутно вистинито.
2. Мислење, теорија што се прифаќа како апсолутна вистина без критичкопроверување; цврсто изложено мислење или тврдење без докази.
Те молам сега објасни ми како може јогата како пракса,да ја наречеш догма,земајќи го во предвид горенапишаното?Јас колку што го читам Хептаграм,тој не тврди дека со јогата тоа и тоа ќе постигнеш,зашто Телемата пред се се базира на субјективност и индивидуалност,туку ти вели практикувај јога,па ќе осознаеш(што и да е тоа,не навлегувам,немам познавања од таа област).Сепак постои критичко проверување,нели?
За аналогијата со пливањето немам коментар,зашто не ти е на место.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не БЕ(малку е некултурно вака да се обраќаш)друже,не се збунив.И да,тебе ти реплицирам,иако неповикан во вашата дискусија со Хептаграм.Малку ми е нејасна тенденцијата кај луѓето самоволно да ги толкуваат зборовите и нивните значења,како на пример ти во случајов.Знаш што е догма?Знам дека знаеш,ама еве да повториш:
1. Версконачелоштоверницитетребадагоприфататбезникаквакритикакакоапсолутновистинито.
2. Мислење, теоријаштосеприфаќакакоапсолутнавистинабезкритичкопроверување; цврстоизложеномислењеилитврдењебездокази.
Те молам сега објасни ми како може јогата како пракса,да ја наречеш догма,земајќи го во предвид горенапишаното?Јас колку што го читам Хептаграм,тој не тврди дека со јогата тоа и тоа ќе постигнеш,зашто Телемата пред се се базира на субјективност и индивидуалност,туку ти вели практикувај јога,па ќе осознаеш(што и да е тоа,не навлегувам,немам познавања од таа област).Сепак постои критичко проверување,нели?
Ајде паметњакович...што требе да постигнеш со јогата....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Еми не знам, затоа ти реков зависи од разбирањето... пробај некој период и тоа го прави, ете година дена, запиши резултати и види како е.
И ќе знаеш дали јога(единство) или цртани гледање е исто и донесува исти резултати... :)

За да менуваш нешто мора да знаеш како работи... реков веќе... не ме читаш ти или не ме разбираш што зборувам?

Прашуваш зошто постои телемата?
Да ја разбираш и да имаш пракса што ја нуди Редот, ќе знаеш и нема да прашуваш...
Телемета си е таман таму кај што треба, за луѓе што треба итн итн... Уживај :D

С

Само Човек

Гостин
1. Версконачелоштоверницитетребадагоприфататбезникаквакритикакакоапсолутновистинито.
2. Мислење, теоријаштосеприфаќакакоапсолутнавистинабезкритичкопроверување; цврстоизложеномислењеилитврдењебездокази.
Не ја нареков догма јогата.Читај ме .

M

Muranyi

Гостин
Не ја нареков догма јогата.Читај ме .
Во тој случај,извини.Не сум те разбрал.
--- надополнето: 10 септември 2012 во 15:02 ---
Ајде паметњакович...што требе да постигнеш со јогата....
На игнор листа си кај мене,али ај.Не знам зошто не читаш внимателно-туку ти вели практикувај јога,па ќе осознаеш(што и да е тоа,не навлегувам,немам познавања од таа област).

И сега пак ќе ми поставиш прашање?Веќе не ти одговарам,ти ветувам(додека не се научиш да ги почитуваш форумџиите).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom