Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Znaci dobar biznis bilo ova so apartmani kupi si apartmance vo vrasna ili stavros udri si cena i turisti ko kisa super ideja
Што значи “удри си цена“? колку е цена на апартман у центар на Охрид на 5ти спрат во Август?
под 30 евра нема,епа другар толку е и во Врасна и Ставрос,само што не сум пичке си материне од плажа туку на самата плажа и нема да вртам три круга околу центар да најдам паркинг.
Споредбиве ви се неиздржани и смешни,самите се убијате со тоа што тврдите дека во Охрид е многу поефтино и подобро.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^
Ljupco Meljata не ќе да е Охриѓанец, ама нејсе :)
Username1, да не си ти ова на видеово? :D
Еве ги скопјаништа шо понашање имаат !! Арно му вика "Зато имате проблеми во Охрид вие" бтв не е некој што се сили другиов го познавам лично многу добро иначе да беше некој друг на оние зборој во шанкон ќе го напикаше .. затоа кажуваат дека имало повредени туристи во Охрид во тепачки од вакво понашање !

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Да му се земет шанкојне на скопјанишчана за да не се курчет многу, услуга пружел.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Ако не се скопјанчишчана да платат баснословни лиценци за “шанкојне“ ке ви останат празни цело лето море Ориџани.Ако сте толку мангупи зашто сами не си ги работите?Не ви се даваат пари за лиценци а?Плус кого ти ке го донесеш кај тебе на шанк?Ко едно маало у Аеродром сте на број сите,а за овој на видеово не сум јас,јас не се расправам,директно тепам. Ем не видов јас да се курчи дечкото,убаво си кажа,он ли ке трча по педалинките?Речникот што не му е у ред,не е. Ама од клипов не се гледаат двете страни туку само овој како се пени.поима немаш што било работата затоа не коментирајте.
бонус: коментар од клипов на Јутуб..

“Da vi ebem toa pickite skopski da vi se naebem ma uboo vi praa u ohrid da vi ebem toa semeto da vi ebem skopsko vie ste kucinja mameto vase ni ponasanje imate ni kultura ni nisto stoki skopski“

Колку и да се праите фини,ова е став и мислење на 80% од младите ориѓани.Види кој нашол да пишува за култура и понашање,а види што се не напишал.Ова е таа младина која ке го наследи туризмот и утре тие ке треба да пречекуваат туристи и да го претстават Охрид како најубаво место на балканов. Тешко на тие туристи и на вашата иднина како туристичко место. Благодарност до младиот ориѓанец што ме потсети зашто не одам веќе во Охрид и зашто не треба да одам во иднина.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.808
Поени од реакции
11.426
Викаат "имало Господ"
И јас сега викам дека има зошто им падна гзот, а изгубените пари лето за лето допрва ќе видат што значеле.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Јас прво мислам дека младиов си има некој проблем чоекот имал мака и го прашал напријателски за педалинките е сега и Скопјанецот си има свои проблеми и двајцата со стапови на крај.

Јас никогаш не би одел кај Скопјанец во кафич самиот си ги брка клиентите башка и нафиксан ако е маф работата.

Сомнително Лице ти си изгледа од некои Охридски села а од Мешеита или Бејбунар нема врска те сакам позз позитивен

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ако не се скопјанчишчана да платат баснословни лиценци за “шанкојне“ ке ви останат празни цело лето море Ориџани.Ако сте толку мангупи зашто сами не си ги работите?Не ви се даваат пари за лиценци а?Плус кого ти ке го донесеш кај тебе на шанк?Ко едно маало у Аеродром сте на број сите,а за овој на видеово не сум јас,јас не се расправам,директно тепам. Ем не видов јас да се курчи дечкото,убаво си кажа,он ли ке трча по педалинките?

Не может да земет зш се дават по педерска линија, не делит лиценци Охрид, Скопје делит :icon_lol:.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Не может да земет зш се дават по педерска линија, не делит лиценци Охрид, Скопје делит :icon_lol:.
Тогаш ти треба сите шанкови да ги држиш :) шо би рекла Покојна Милева: Ако ме разумеш

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Реално скопјанецов се искурчи на клипов , типов баш мирно прашуеше .... али такви има сегде , немоеш да ги делиш на наши/ваши ...

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Бонус :pos:
Уплатиле сместување во Охрид преку Интернет, добиле руинирана куќа
Петок, 28 Септември 2012 13:17
Тројца скопјани биле измамени летово откако уплатиле сместување во Охрид за 350 денари кое го виделе на „Пазар 3“.

За сторената компјутерска измама полицијата поднесе кривична пријава за 19-годишниот кавадарчанец М.Д.
Скопјаните на „Пазар 3“ прочитале оглас дека во центарот на Охрид се издава соба за износ од 350 денари од ден.
Откако се јавле на посочениот телефонски број им било кажало за сместувањето да уплатат капар на жиро сметка во Стопанска банка, на име на кавадарчанецот кој е наводно бил брат на оној кој ја имал куќата.:pos::facepalm:
Измамените скопјани уплатиле 2.500 денари, а кога во месец јули дошле во Охрид на посочената адреса виделе дека се работи за стара руинирана куќа и случајот го пријавиле во полиција.

Кавадарчанецот :vozbud:

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Туризмот доби милион евра од ноќевања на странци повеќе од лани
Бројот на ноќевања на странски туристи е поголем за над 32.000 во споредба со првите осум месеци лани.

Странските туристи во првите осум месеци годинава оствариле 32.136 ноќевања повеќе од истиот период лани, односно 9,3 отсто повеќе од лани, потврдуваат најновите официјални податоци на Државниот завод за статистика. Според проценките на еснафот ова значи зголемување на приходите за македонската туристичка индустрија од околу 1 милион евра само по основ на ноќевања.
Овој податок покажува дека странците веќе ја препознаваат Македонија како туристичка дестинација и дека вложувањето во промоција на нашата земја дало резултати.
Според официјалните податоци само во август годинава во земјава имало 41.695 странски туристи што претставува 19 отсто од сите туристи кои од странство дошле во земјава во првите осум месеци годинава. Овој податок покажува дека бројот на странски туристи во август годинава е барем двојно повисок од месечниот просек за годинава. Странските туристи во август оствариле 119.174 ноќевања што е раст за 2,5 отсто во споредба со истиот месец лани.
Во август најбројни Холанѓаните
Статистиката покажува дека традиционалните гости од Холандија се вратија на охридското крајбрежје. Статистиката регистрирала 5.262 туристи од таа земја што претставува 12,6 отсто од сите странски туристи кои ја посетиле земјава во шпицот на туристичката сезона. Холанѓаните очекувано оствариле и најмногу ноќевања 32.859 што претставува речиси 28 отсто отсто од сите ноќевања на странски туристи во август, годинава. Тие просечно во земјава престојувале на седумдневни аранжмани со просечно шест остварени ноќевања.
Во овој период регистриран е голем број гости од Турција – 5.238 лица. Но статистиката покажува дека Турците многу пократко престојувале вкупно 9.290 ноќевања или одвај просечно по две ноќевања по лице. Традиционално годинава во шпицот на сезоната имало гости од Србија вкупно 4.577 туристи. Но трендот на ноќевања е сличен како кај Турците. Вкупно се реализирани 9.533 ноќевања што значи просечно малку повеќе од 2 ноќевања по лице.
Очекувано Грците продолжуваат да доаѓаат на викенд тури, но пред се во казината на македонско-грчката граница. Од таму се регистрирани 3.416 туристи со реализирани 5.280 ноќевања.
МКД.МК

Пролетва во Охрид ќе нагрнат туристи од Австрија

Петнаесет илјади аранжмани, од кои голем дел за во Македонија, и осум чартер летови Виена-Охрид се продадени за наредната пролет.
Туристичката агенција „МакСан-Травел“, австриско-македонска компанија, ова го соопшти на македонскиот амбасадор во Австрија Ѓорѓи Филипов на Туристичкиот саем на тур-опереатори во Виена, каде Македонија ги презентираше туристичките потенцијали.
Македонија е вклучена во каталозите и од чисто австриската компанија „Клуг туристик ГмбХ“, партенр на „ТУИ рајзе центар“. Сопственикот на компанијата го информира амбасадорот дека на таков чекор се одлучил следејќи го интересот на австриските туристи и позитивните искуства на „Мак Сан Травел“.
Манифестацијата беше отворена само за деловни партнери, тур оператори и хотелиери, јави МИА.​

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ќе ги губи и тоа како :D
Не сакам да коментирам дали во Охрид е убаво или не ............. но никој веќе не оди во Охрид(зборам за домашниве-Македонски туристи) ........ во Охрид одат само оние кои имаат таму нешто свое(куќа/стан...) и им се фаќа исплатливо бидејќи нема да плаќаат смештај, си имаат свое... но сите останати си бегаат надвор лете .............. ова е реалноста !
Е сега дека има туристи има ама странци најмногу Холанѓани, а пред некоја година приметив доста Срби, но ова последно лето најмногу приметив Холанѓани и по некој Французин !

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Охрид од нг до денес е преполн со скопјанци, грци, срби.... кафичите и дискотеките се пореполни, хотелите исто така, за нг ангажираа + автобуси од скопје за охрид (вероватно празни ги пуштиа).... и како шо кажавме сите -охрид ги губит туристите- убаво вие си мислите (статистиките ви се ветар во магла).
Треба да прошетате некој пат и да се навратите на темава.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Охрид од нг до денес е преполн со скопјанци, грци, срби.... кафичите и дискотеките се пореполни, хотелите исто така, за нг ангажираа + автобуси од скопје за охрид (вероватно празни ги пуштиа).... и како шо кажавме сите -охрид ги губит туристите- убаво вие си мислите (статистиките ви се ветар во магла).
Треба да прошетате некој пат и да се навратите на темава.
Не зборам за зимскиов период бе друже, зборам за летен период ............ летоска во август во Охрид имаше само Охриѓани и туристи(Холанѓани, Французи и.т.н.) значи странски туристи ........ Скопјани и сл. не сретнав многу, ниту пак Срби... а порано кога сум бил истиот период имало многу повеќе домашни туристи, како и туристи од Србија и од Бугарија на пр.
Сега има Скопјани таму ама дека е зимски период а башка и празници се, а истите тие летоска ќе избегаат некаде на море ............ :D

Kajgana Shop

На врв Bottom