Кочо Данај: Македонија ја чека или федерализација или поделба

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Па не е само таа бре. Од мал ли број места можам тоа да го напраам?
Ако си пукал со минофрлач, знаеш.
Не во ЈНА бев минер,а 2001 бев на друга позиција.Од магацинот што го дужев си земав динамит и отидов да си минирам.Дигнав во воздух 2-3 куќи а тоа старешините од редовната војска ме најдоа,приведоа и избркаа

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Немавме "директна" агресија од друга држава...а и ние не бевме герилците во случајов.
Е сега да не идеме само на контри , цел косовски заштитен корпус влезе на територијата на РМ а секако тој истиот се декларираше како легитимна армија на косово ...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.376
Македонец сум бев во град се опив и додека се отрезнам и издувам ќе правам проблеми и со спреј ќе напишам учк доле Македонија.Утре дента ќе види некој ќе се јави во полиција ќе иојдат тв екипи и ајдеееее на вести на сите телевизии Албанците пак беснееле.
Зарем има уште луѓе што во најголем процент им веруваат на медиумите за се што ќе сервираат
Стварно? Лажат медиумите?

Значи нема гајле...
Лажат и исценирале пуна капа сквернавени и две запалени цркви оваа година?
Лажат и за насилните простести?
Лажат и за еден куп претепани деца...
Лажат и за све друго...

Не. нема шанси тоа све да е вистина, они не се такви...:tapp:

Закон си. Ми се свиѓаат вакви ноеви ко тебе, на кои им полесно главата у песок да ја стаат одколку да се соочат со реалноста.
Баш такви им требаат на Албанците. Лепота.

Све док на вас лично нешто не ви се деси ќе си мумлате под брада дека све тоа е нешто имагинарно и дека све е супер.

ВИЕ сте наш најголем проблем, кој прво мора да го решиме, пред да го решиме другиот!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Класична опсада со снајпери и минофрлачи.
Кажи дека не е така живти све...
Проблемот беше што Србите не дозволуваа да се излезе, имаше само еден сумњив коридор.
Албанциве се потпуно исти ко Србите 90-ти.
Нека биде така али ти викам неспоредлива е ситуацијата, да ја споредуваш силата на ЈНА со парталине од УЧК е смешно. Босанците со своја сила неможеа да ја дигнат опсадата ниту пак да организираат акции против српските позиции околу Сараево. Ние против терористите игравме жмурка, чекавме да излезат од некоја утвдрена дупка од каде ќе пукнат па гранатиравме и после се праќаше копнена војска.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Е сега да не идеме само на контри , цел косовски заштитен корпус влезе на територијата на РМ а секако тој истиот се декларираше како легитимна армија на косово ...
Точно затоа реков немавме "директна" офанзива .

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Стварно? Лажат медиумите?

Значи нема гајле...
Лажат и исценирале пуна капа сквернавени и две запалени цркви оваа година?
Лажат и за насилните простести?
Лажат и за еден куп претепани деца...
Лажат и за све друго...

Не. нема шанси тоа све да е вистина, они не се такви...:tapp:

Закон си. Ми се свиѓаат вакви ноеви ко тебе, на кои им полесно главата у песок да ја стаат одколку да се соочат со реалноста.
Баш такви им требаат на Албанците. Лепота.

Све док на вас лично нешто не ви се деси ќе си мумлате под брада дека све тоа е нешто имагинарно и дека све е супер.

ВИЕ сте наш најголем проблем, кој прво мора да го решиме, пред да го решиме другиот!
На форум сите се херои,таквит ми се нај одвратни суштества на планетава

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.376
Не во ЈНА бев минер,а 2001 бев на друга позиција.Од магацинот што го дужев си земав динамит и отидов да си минирам.Дигнав во воздух 2-3 куќи а тоа старешините од редовната војска ме најдоа,приведоа и избркаа
Ја сум резервен офицер и сум пукал од секое пешадијско оружје од пиштол до бесповлечен топ. 2001 у општина ми рекоа ако сакам можам да влезам али како обичен војник-резервист,а ако сакам како поручник (се зимаше нешто фантастично, мислам 50 евра дневница, ако знае некој поточно нека каже), немало моментално потреба а ако ме викнеле да сум се јавел на едно место надвор вод Скопје. Никад не ме викнаа, а после дознав од некои кои беа моја генерација во ШРО,, дека бркале врски да влезат и дека се напукале пари.
Коа заврши срањето тек тогаш видов колку ќе сум се заебел.... али тоа е друга оф-топик прича. Сеа да ме викнат у гз ќе им ја набутам поканата, после овие пиздарии од 2001 па наваму.
Муабетот беше дека со минофрлач може да се сјебе доста, а само тројца требаат (може и двајца). Сараево е чист пример на снајпер-минофрлач-топ опсада.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.376
На форум сите се херои,таквит ми се нај одвратни суштества на планетава
Епа можат да се направат мнооогу работи надвор од форум и без да се прекрши било кој закон. Сум пишувал за тоа доста.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Му чуе курот на циганот за вас,знаеш
Amerika e aleat na Albancite. toa bese dokazano so bombardiranjeto na srbija, i so nezavistnosta na Kosovo. taka e brat nie go slusame cicko Obama i posle toj stoi zad nas. Ne glumime lazen patriotizam kako sto glumi nekoj da ostane vo vlast pa posle nema NATO, PA NEMA BRAT

Kajgana Shop

На врв Bottom