Кочо Данај: Македонија ја чека или федерализација или поделба

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
За вие другите кои ви е чуден муабетот на Александар, за опсадата на Скопје, само да ви кажам дека само треба да се качам, ја и уште двајца на котата (не е битно која) на Скопска ЦГ и со еден минофрлач има на било кого од вас, од три до четири пати да ви ја погодам зградата или куќата. Другите двајца може да се тотални аналфабети за минофрлачи, само треба да ме слушаат што им кажувам...
Која кота бе кај Кучково,а како ќе отидеш таму?Ќе леташ или преку Никиштани ќе одиш

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
Низ тесните улички на јаја паша ? па не мајка барам таму ама низ главната улица сум поминал многу пати
Така е. Нема што да бараш таму по тие улички.
И они мислат така.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Они и беа на тие коти горе на Трника ама ретко и кој ги знае тие места дека се стратешко важни и дека цел град е на дланкаа
Да да на вести кажува дека биле некој цивили што си ги паселе говердата.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
Која кота бе кај Кучково,а како ќе отидеш таму?Ќе леташ или преку Никиштани ќе одиш
Па не е само таа бре. Од мал ли број места можам тоа да го напраам?
Ако си пукал со минофрлач, знаеш.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Ох тоа било пи.кин дим?
Прашј ги сараевчани.
Во средно имав а и уште сме другари со еден босанец син на сараевчани, хорорите што ги имаше он опишано се неспоредливи со ситуацијата во Скопје. Сараево беше под класична опсада.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Да да на вести кажува дека биле некој цивили што си ги паселе говердата.
епа сега ако сакаш да се зезаш ОК ,ама така ее ..Општо земете ја виетнамската војна и запрашајте се зашто америте ја изгубија па се ке ви биде јасно

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
епа сега ако сакаш да се зезаш ОК ,ама така ее ..Општо земете ја виетнамската војна и запрашајте се зашто америте ја изгубија па се ке ви биде јасно
Ako mislis deka bese vojna usa-vietnam, si propustil mnogu vo zivotot. A odgovorot na tvoeto prasanje e: SSSR.
Posle im vratija Avganistan i toa e toa.. aj glupi muabeti se ova, totalno nadvor od tema.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Многу друг начин на војување имаше виетнам споредено со 2001....само еден пример таму герилците се бранеа тука напаѓаат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
Абе брат тие се сите вооружани дома и ЕВН е скап и они немаат пари да плаќаат па го пукаат разбираш ? че го пука не е љошо тоа ... ама ти да поминеш со кола имај и крст на колата никој нема ништо да ти каже .. да му ебам мајката на мојат акола имам икона толкаа од св.Никола и сум бил бар 5-6 пати у фурна со таа кола паркирана пред фурна ама стварно никој не го засега
А црквите како ги засегаат?

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Ako mislis deka bese vojna usa-vietnam, si propustil mnogu vo zivotot. A odgovorot na tvoeto prasanje e: SSSR.
Posle im vratija Avganistan i toa e toa.. aj glupi muabeti se ova, totalno nadvor od tema.
Тоа го кажав само за едно да биде јасно , прво водењето на рат беше герилско како и тука второ имаа огроман логистичка подршка од населението исто како тука , трето секогаш војуваа со заседи и нормално добро познавање на теренот ...оваа го напомнав пошто морав и нее офтопик

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
Затоа што радикалниот ислам е длабоко навлезен кај нив .. а исто и екстремниот национализам кај нас тоа го нема
Види вака. Мене апсолутно ме боли ку.ац за тоа кој им е на нив проблемот. Дали тепаат затоа што некое пустинско говно така им рекло или затоа што станале на лева нога или затоа што имаат ПМС...

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Обожавам вакви политички коректни изјави.
Да речеме дека си во право.
Има 10%Албанци лоши и 10% Македонци лоши.
Сеа, тоа би било отприлика, многу грубо 30.000 Албанци и 150.000 Македонци, лоши сите, што ни прават проблеми.
Како тогаш за два месеца има 50+ напади врз Македонци и нивни имоти и само шака обратни?
Како тоа за цела 2012 има осквернавено 30 цркви, а 0 џамии?
...
Знаеш ли колку можам вакви примери да ти дадам?

бројките се лупнати одприлика, ама соодносот е тој
Македонец сум бев во град се опив и додека се отрезнам и издувам ќе правам проблеми и со спреј ќе напишам учк доле Македонија.Утре дента ќе види некој ќе се јави во полиција ќе иојдат тв екипи и ајдеееее на вести на сите телевизии Албанците пак беснееле.
Зарем има уште луѓе што во најголем процент им веруваат на медиумите за се што ќе сервираат

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Многу друг начин на војување имаше виетнам споредено со 2001....само еден пример таму герилците се бранеа тука напаѓаат.
ист ист и ние имавме агресија од страна на друга држава

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
Во средно имав а и уште сме другари со еден босанец син на сараевчани, хорорите што ги имаше он опишано се неспоредливи со ситуацијата во Скопје. Сараево беше под класична опсада.
Класична опсада со снајпери и минофрлачи.
Кажи дека не е така живти све...
Проблемот беше што Србите не дозволуваа да се излезе, имаше само еден сумњив коридор.
Албанциве се потпуно исти ко Србите 90-ти.

Kajgana Shop

На врв Bottom