Кочо Данај: Македонија ја чека или федерализација или поделба

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Пошто ме имаш побарано :

Данај има речено се и сешто досега , пред некој ден рече Улцин да биде слободен град , односно како слободна зона помеѓу Албанија и Црна Гора , пошто кога и бил даден на Црна Гора во времето на Берлинскиот конгрес , договорот бил 100 години да биде како под црногорска концесија. И дека тој период поминал.

Јас не можам да ја сватам поделбата на Македонија , ако биде поделба , тоа треба да биде преку договор , односно после поделбата треба да живееме пак како соседи , кои ќе ги поврзуваат меѓународни инфраструктурни коридори ( авто патишта , железнички , енергетски )

Од друга страна ако живееш заедно , треба да се слават заедничките празници , и не треба да се исфиркуваат пеачите кои пеат во другиот официјален јазик.

Нити јас славев 8ми септември , нити ти аплаудираше на Аделина и на групата Шкупи.

Значи треба уште да се направи.

Македонија не личи на ништо , ни на едноетничка , ни федерација ни поделена.

Турли тава.
На која албанска манифестација во Македонија која била платена со буџетски пари е поканет македонски изведувач?. Да треба уште да се направи. Од двете страни. Се надевам дека тоа ќе го разбереш некогаш.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ej taka e, site treba da mislat na mirot, ama..slucajno da ne sakas da kazes deka nie sme vinovni ako tie 100 000 "ja kupat" idejata? Vakvi raboti NE! Ako ja kupat, ja kupat, neka probaat, pa ke vidime. Ne moze da ne drzat vo strav zaso "mozele da ja kupat idejata". Se moze vo svetov da se sluci, sega toa e toa. Znaci treba soodvetno dejstvuvanje, ako tolku e hrabar da bara golema albanija, znaci e hrabar da izgine za nejze, taka? Na prviot sto ke go kaze toa, apsana, lisici, gubenje od radar i toa e toa. Pa ke vidime kolku se hrabri. TUku nacekaa tuka drzava bez zakoni pa bile hrabri..i kupuvale idei.
Tie se hrabri koga ocekuvaat da nema posledici za nivnoto dejstvuvanje, zatoa sekoj zbor im e zakana so vojna. A lekot e ednostaven za toa: prviot sto go spomnal toa, vo minatoto, apsana. Ke baras ti vojna? Da ginat familii? Neka gnie vo samica, ne ni treba takov, apsana! .. pa posle ke vidime kolku se 'hrabri' i kakvi idei naracuvaat i kupuvaat.
Се согласувам, дрвото се калеми додека е младо ама ако е диво, ако е сортно тогаш нема потерба од калемење.
Мене зборот ми е народот само по себе да биде сортен, треба да знае што е добро а што лошо и секогаш да го одбере доброто. Реалноста говори нешто друго, но мораме да се стремиме кон нешто подобро, и тоа се прави преку позитивните мисли.
Тоа и мене ми е поентата дека никој од никого не треба да се плаши. Ако некој форсира некаков криминал, тогаш треба да се создаде друга страна која ке форсира антикриминал или народски, правда, па да си ги измерат на кој му е поголем, но поентата е да се прескокне целиот то примитивизам на мерење на пениси за после да се фалиме на сред село и да бидеме главни сељаци меѓу сељаците. Човекот треба да прејде во некоја повисока фаза на интелигенција, каде овие работи ке бидат надминати, и глупи, прости, во очите на сите нас, и конечно веќе еднаш да заборабвиме на нив. Дајте наместо да гледаме кон деструктивноста, да гледаме кон конструктивноста, заедно да градиме нешто убаво.
До кога ќе не држат во страв овие што сакаат да си ја оддржат или зголемат моќта и егото? А да знаете дека они и намерно не рчкаат нас граѓаните, за да не контролираат и на тој начин да се сметаат дека се нешто над нас, нешто со повисока интелигенција и важност од нас. Тоа нив ги заситува, моќта за контрола на народот и егото. До кога ке ги држиме заситени, до кога ке не лажат што е исправно а што не?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
На која албанска манифестација во Македонија која била платена со буџетски пари е поканет македонски изведувач?. Да треба уште да се направи. Од двете страни. Се надевам дека тоа ќе го разбереш некогаш.
Тоа е битно што на Албанска манифестација Македонец ќе го каменуваат нема да го свиркаат :) тоа е проблемот сум рекол ја стално зборам они не ја чувствуваат Македонија како своја .. а ние не дозволуваме да ги земеме како дел од Македонија(баш поради тоа што не ја чувствуваат како своја)

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Може и таму има ноќни барови со стриптизети.
Можеме и денски ако ти терба некоја кола или дел за некоја кола.
Ама за она со бензинот што викаше дека че ги паљуваш ако дознаат дека си ти тешко малце дека ке идеш..Абе седете мирни ете од Евн зашто не отида да исклучат струја или некој друг да се спротистави на нивното незаконско работење ..

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Сеа ако сакаш да се заебаваме, ќе се заебаваме, нема проблем.
Али и ти и ја знаеме дека на еден километар од врховниот суд на Македонија, на два километри од местото кај шо завчера Грујо го палеше вечниот огин, е Јаја Паша. Сестра ти, ќерка ти, (ниту на било кој од нас) ни на сон не ни текнува да ги пуштиме пеш да поминат од таму.
Низ тесните улички на јаја паша ? па не мајка барам таму ама низ главната улица сум поминал многу пати

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Сеа ако сакаш да се заебаваме, ќе се заебаваме, нема проблем.
Али и ти и ја знаеме дека на еден километар од врховниот суд на Македонија, на два километри од местото кај шо завчера Грујо го палеше вечниот огин, е Јаја Паша. Сестра ти, ќерка ти, (ниту на било кој од нас) ни на сон не ни текнува да ги пуштиме пеш да поминат од таму.
А што само лоши Албанци има.Мислам дека има и лоши а Македонци.
Бељите и проблемите ги прават криминалците и лоповите од сите националности

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Тоа е битно што на Албанска манифестација Македонец ќе го каменуваат нема да го свиркаат :) тоа е проблемот сум рекол ја стално зборам они не ја чувствуваат Македонија како своја .. а ние не дозволуваме да ги земеме како дел од Македонија(баш поради тоа што не ја чувствуваат како своја)
Е ајде де, зинале и само дај дај дај тоа знаат да бараат, а од нивна страна тешко да наидеш на разбирање, сакаат да бидат почитувани а они тебе те плукаат на секој чекор.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
За вие другите кои ви е чуден муабетот на Александар, за опсадата на Скопје, само да ви кажам дека само треба да се качам, ја и уште двајца на котата (не е битно која) на Скопска ЦГ и со еден минофрлач има на било кого од вас, од три до четири пати да ви ја погодам зградата или куќата. Другите двајца може да се тотални аналфабети за минофрлачи, само треба да ме слушаат што им кажувам...

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
За вие другите кои ви е чуден муабетот на Александар, за опсадата на Скопје, само да ви кажам дека само треба да се качам, ја и уште двајца на котата (не е битно која) на Скопска ЦГ и со еден минофрлач има на било кого од вас, од три до четири пати да ви ја погодам зградата или куќата. Другите двајца може да се тотални аналфабети за минофрлачи, само треба да ме слушаат што им кажувам...
I ova e dovolno za da kazes deka ni go drzele gradot pod OPSADA?
Alo, na 1 povik, za 5 minuti si ramen so zemja...

Sega drugo e sto ima tasteri megju nasite sto ne davaa naredbi i sto izdavaa se, ama toa e nas problem, ne e deka bilo opsada ili deka bile tehnicki spremni ili ne znam sto.
Pa neli pamtite deka najdoa neotpakuvana roba i oruzja.. od sto ne znaele da gi koristat a im bile dadeni (da ne zboram od koi sea.. ne e toa temata). Taka e toa.. taka se zemalo grad pod opsada. Ke proba, ama posle ke go najdat na 5 iljadi delovi, na razlicni lokacii.. koj e toj mangup sto ke proba? Bas da vidam, ima li takov?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ама за она со бензинот што викаше дека че ги паљуваш ако дознаат дека си ти тешко малце дека ке идеш..Абе седете мирни ете од Евн зашто не отида да исклучат струја или некој друг да се спротистави на нивното незаконско работење ..
Знаеш ќе ми речат:О љоч немој да си го бараш бељата,ако ти слушнат тие будалите че го имаш пробљемот.За да нема гужви и да мириме страсти ќе испукаме по 4-5 шаржери од калаш.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Точно ама тоа се нарекува тероризирање а не опсада. Таквиот проблем како што го опиша е брзо решлив патем брзо и беше решен 2001.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
А што само лоши Албанци има.Мислам дека има и лоши а Македонци.
Бељите и проблемите ги прават криминалците и лоповите од сите националности
Обожавам вакви политички коректни изјави.
Да речеме дека си во право.
Има 10%Албанци лоши и 10% Македонци лоши.
Сеа, тоа би било отприлика, многу грубо 30.000 Албанци и 150.000 Македонци, лоши сите, што ни прават проблеми.
Како тогаш за два месеца има 50+ напади врз Македонци и нивни имоти и само шака обратни?
Како тоа за цела 2012 има осквернавено 30 цркви, а 0 џамии?
...
Знаеш ли колку можам вакви примери да ти дадам?

бројките се лупнати одприлика, ама соодносот е тој

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Абе брат тие се сите вооружани дома и ЕВН е скап и они немаат пари да плаќаат па го пукаат разбираш ? че го пука не е љошо тоа ... ама ти да поминеш со кола имај и крст на колата никој нема ништо да ти каже .. да му ебам мајката на мојат акола имам икона толкаа од св.Никола и сум бил бар 5-6 пати у фурна со таа кола паркирана пред фурна ама стварно никој не го засега
--- надополнето: 10 септември 2012 во 01:15 ---
Обожавам вакви политички коректни изјави.
Да речеме дека си во право.
Има 10%Албанци лоши и 10% Македонци лоши.
Сеа, тоа би било отприлика, многу грубо 30.000 Албанци и 150.000 Македонци, лоши сите, што ни прават проблеми.
Како тогаш за два месеца има 50+ напади врз Македонци и нивни имоти и само шака обратни?
Како тоа за цела 2012 има осквернавено 30 цркви, а 0 џамии?
...
Знаеш ли колку можам вакви примери да ти дадам?

бројките се лупнати одприлика, ама соодносот е тој
Затоа што радикалниот ислам е длабоко навлезен кај нив .. а исто и екстремниот национализам кај нас тоа го нема

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Они и беа на тие коти горе на Трника ама ретко и кој ги знае тие места дека се стратешко важни и дека цел град е на дланкаа

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
Точно ама тоа се нарекува тероризирање а не опсада. Таквиот проблем како што го опиша е брзо решлив патем брзо и беше решен 2001.
Ох тоа било пи.кин дим?
Прашј ги сараевчани.

Kajgana Shop

На врв Bottom