Кога треба да се креира потомство?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Што е посебично да немаш потомство одреден период за да создадеш услови да живее нормално или да создадеш дете во било какви услови?
Да создадеш дете во било какви услови, дефинитивно.

Имам во улица неколку такви, несакаш да знаеш во што прераснаа.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Биип, Погрешен одговор. Пра-дедо ми фамилијата живееле со една коза, не ни знаеле кој е на власт биле 8 деца, потомство се создава од љубов а не од материјалната можност.За жал и државава пропаѓа ради вакви размислувања...
Аха, да. Прадедо ти од љубов наклепал 8 деца, биди сигурен. Ги наклепал за да му р’мбаат в’нива и да ги пасат говедата.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Од прадедо ми ако мислиш не сум сигурен какво било образованието тогаш но машките го завршиле највисокото можно во државата во тоа време. А фамилијава подолу од сите страни освен една баба сите имаат факултет.
Ако живеел прадедоти во турско тогаш средно би било највисоко образование. 8 деца во средно со 1 коза е успех за во Гинис.
Мислев да те прашам како со една коза денес ќе успееш да го прехраниш и да го испратиш детето на училиште? Зборам за 1 дете, не 8 деца.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Колку од фамилијата на pra-дедо ти завршиле да речеме... средно школо?
Не знаев дека за да имаш деца треба да имаш средно школо завршено.
Ова нешто ново е,од кога важи?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Која е смислата на животот ако немаш потомство, фамилија? Ќе уживаш демек без деца, но до кога...
Секој со сопствената смисла, така?

Ако тебе ти е смислата на животот да имаш деца, тогаш имај. Со кое право ќе им кажуваш на сите дека тоа е смислата на животот?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Можеби е основната поента репродукцијата, ама нема поента да е „по секоја цена“. Поарно немај, ако можеш да им доволиш да речат на млади години „ебати животот“.

Овие примериве со „дедо ми“ ми се најретардирана работа што ја слушнав/прочитав... во последниве 15 минути. А слушав (на несакање) вести на Seattle телевизија. Нејсе.

Сите што се поборници на „дедо ми имал една коза и две овци“ правила, нека пробаат и тие да живеат така, а не да ми шират демагогија на форум пишувајќи на таблет, ајпод и како и да се тие новите технолошки изнајдоци кои... дедо ви ги немал.

Значи, арно е да се има услови социјални за да се прави дете. Ако не, прави услови - социјални. АКо не бива, седи си мадро.
Ако веќе се има услови, може секогаш. Иако јас претпочитам на покасни години. Таман кога на син ми ќе му треба празен стан :icon_mrgr: јас ќе цркнам и таман ќе биде, нема да има генерациски конфронтации.
А не денес имаме услови во кои прабаба, баба, свекрва, снаа и ќерка живеат под еден покрив.
Ебати животот, ебати.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Аха, да. Прадедо ти од љубов наклепал 8 деца, биди сигурен. Ги наклепал за да му р’мбаат в’нива и да ги пасат говедата.
Па порано токму и за тоа се правеле деца,за да не плаќаат амали.верувај дека подобро се живеело тогаш,а тогашните децата МНОГУ повеќе ги ценеле своите родители.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Па порано токму и за тоа се правеле деца,за да не плаќаат амали.верувај дека подобро се живеело тогаш,а тогашните децата МНОГУ повеќе ги ценеле своите родители.
Тогаш искрено ти посакувам и тебе таков живот. Од се срце.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Абе од каде ги вадите овие глупости?

Да те станат од 4 на сабајле за да одиш на нива, и да рмбаш таму цел ден, ќе те видам како подобро се живеело...

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Не знаев дека за да имаш деца треба да имаш средно школо завршено.
Ова нешто ново е,од кога важи?
Не бе, туку треба да се потрудиш на детето да му овозможиш да заврши средно училиште. Нели е така?

П

Пепси_

Гостин
Кога ќе имаш обезбедено кола,дом и работа. Под услов ако не сакаш да те плука детето цел живот зошто нема облека како другите другарчиња или не може да јаде пица туку паштета мачка.

l33tz

Macedonian Security Crew
Член од
9 септември 2007
Мислења
84
Поени од реакции
34
Немал говеда 1 коза имал :) не е ни битно како преживеале не планирам овде за мојата фамилија да елаборирам, поентата ми беше треба да си ненормален да правиш деца во однос на материјалната способност.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Не бе, туку треба да се потрудиш на детето да му овозможиш да заврши средно училиште. Нели е така?
Ќе скратам многу работи од мене и сопругата може и некои други фамилиарни луксузи ама соодветно образование на децата ќе им обезбедам.

Kajgana Shop

На врв Bottom