Ungur-Haider Maruer 1 1.65 2.5/10
Ungur-haider Maruer 2:0 2.8 1/10
Finale challengera u Brasovu izmedu domaceg igraca Ungura i Austrijanca haider Maruera. Obojica igraju u dosta dobroj formi. Ungur se ovaj tjedan bavi unistavanjem protivnika iako nije imao nekog ozbiljnijeg nitko mu ne moze preko 2 gema uhvatit osim veica jucer. On je jdan od boljih challenger igraca i zadnju godinu se sve vise okusava na ATP turnirima. Ovi Challengeri na domacem terenu mu dodu vuise kao dizanje morala i samopouzdanja jer je previse dominantan, solidan servis i udarci mu omogucavaju zavrsavanje protivnika unutar 1 sata. o Haideru sam nedavno pisao cudan igrac koji je mogao mnogo vise od smucanja po rumunjskoj i italiji i nekim nizerazrednim challengerima, covjek izrazitog servisa koji je u ovo
malo meceva na hardu postigao puni potencijal i odveo Soderlinga u top formi do 5 setova u US openu. No nakon toga je odustao od Harda i igra samo na zemlji bez nekih zapazenih rezultata. Evo sad je ova 2 tjedna povezao pobjede. Ima jedan osvojen turnir u Italiji i sad odma finale ovdje u Brasovu. ipak mislim da je umoran jucer je protiv pashanskog (koji usput nije ni pola igraca kao sto je ungur) igrao gotovo 2 sata i 3 seta. 2 tjedna igre u kontinuitetu nakon sto je tjedan prije proveo u Americi za igraca njegove spreme sigurno mora ostaviti traga i odredeni pad u igri. Mislim da je tu Ungur kvalitetniji, iskusniji, talentiraniji, potkovaniji igrac od austrijanca uz to je ovo domaci teren i iako haider vodi 1-0 medusobno pojeda nebi smjela doc u pitanje. Moze se za ovu odlicnu kvotu pokusati i 2:0 iako je to uvijek tesko prognozirat kad je protivnik vrhunski server jer moze se ic do tie breaka i onda je lutrija, ali i Ungur ima dostajan servis da uzvrati i u tie breaku stoga mislim da su oba tipa prolazna