US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Не е работата за Ноле, не се врти се околу него. Работата беше дека и Мареј со Бердих требаше да ја одложат, а не едните да играат на ветер а на другите да им ја одложат. А и како за Ферер така и за Ноле, нели ?

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Berdych ima 500000 iljadi zeleni prichini da ne bojkotira dogodina.Vo momentot koga go prekinaa mechot veterot beshe epten jak lugeto edvaj si gi drzea kapite a ti zalish za toj gem.Sho se sekirash ako e podobar utre ke go zeme toj gem i gotovo nema potreba da igrat,kaj ima shansi Novak so minus eden set da se vrati.Eve i Marej preeskakoga izgubi prv set organizatorite sakaa da prekinat za da nema finale Berdych- Ferer,ama se javila majka mu na Berdych i rekla ne e fer neka se igra i bidna shto bidna...koi likovi ke gi sretnesh na forumot
upm
Подобар? Никој не вика дека Ферер е подобар од Џокович. Но ако Ферер има добар ден или Џокович има лош Ферер може да го победи. Ферер имаше добар ден вчера и ако продолжеше мечот ке победеше. Утре ке го земе тој гем и готово? Not sure if serious а со што гарантираш дека утре Ферер ке го има истиот Ритам како денеска? Да оти Мареј сигурно е играч кој игра барем 3 глен слем Финалиња во годината како другите.

da de,pa toa zboram...a inaku momentalno e tornado vo Njujork...ili lazat mame im ebem koga vidoa deka gubi Novak uklucija ventilatori i avioni kanaderi isturaat voda,pederi
Да има Торнадо шо беше предвидено од сабајле. Па започнувањето на мечот беше ратардирано а прекинување при 5-2 за Ферер плус сервирање уште порарардирано. Ако Џокович Родик или Федерер сервираа за да освојат сет дали мечот ќе беше прекинат? I don't think so...

RNR da ne beshe vetrot i tornadoto sega Berdych ke beshe u finale a Nole ke vodeshe 2-0 vo setovi a Ferer ke imashe medical time out i ke mu pravea pedikura na drugata noga,prvata ja sredi zavcera so Tipsa
http://pl.memgenerator.pl/mem-image/cool-story-bro-pl-ffffff-14

Да не беше ветерот. Мареј ке го згазеше Бердих а Ноле ке губеше 2-0 во сетови и 4-1 во гемови и ќе имаше искршено 24 рекети и ке го замолеше судијата да го прекине мечот оти имало ураган на спротивниот дел од мрежата.

EDIT: Само шо дознав дека дури сега започнало да се замаглува во Њу Јорк,до сега требаше третиот сет да биде некаде на средината.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Подобар? Никој не вика дека Ферер е подобар од Џокович. Но ако Ферер има добар ден или Џокович има лош Ферер може да го победи. Ферер имаше добар ден вчера и ако продолжеше мечот ке победеше. Утре ке го земе тој гем и готово? Not sure if serious а со што гарантираш дека утре Ферер ке го има истиот Ритам како денеска? Да оти Мареј сигурно е играч кој игра барем 3 глен слем Финалиња во годината како другите.

Да има Торнадо шо беше предвидено од сабајле. Па започнувањето на мечот беше ратардирано а прекинување при 5-2 за Ферер плус сервирање уште порарардирано. Ако Џокович Родик или Федерер сервираа за да освојат сет дали мечот ќе беше прекинат? I don't think so...

http://pl.memgenerator.pl/mem-image/cool-story-bro-pl-ffffff-14

Да не беше ветерот. Мареј ке го згазеше Бердих а Ноле ке губеше 2-0 во сетови и 4-1 во гемови и ќе имаше искршено 24 рекети и ке го замолеше судијата да го прекине мечот оти имало ураган на спротивниот дел од мрежата.
abe koj vika deka ako mu e denot na Ferer deka ne treba da go dobie Novak...velam deka treba uslovite za igra da se normalni,nishto poveke...ti si toj shto pravi teorii na zagovor.Pa na Gaske mu prekinaa gem na 40-30 i shto,ne li mozea da pocekat eden servis da odservira.
--- надополнето: 9 септември 2012 во 00:46 ---
Кој се радува на торнадо? Де покажи ни таков пост овде.
izvini,ne si ti so takvi nameri,ovoj Polat mi lichi na takov

Член од
23 август 2010
Мислења
39.357
Поени од реакции
113.685
Nadal taka osvoi titula vo Francija sezonava, samo on ne bese Srecko Katanec ebate mrcatorot, dobro e, tuka si, te nemase nekako periodov, se izbaci samo koga Nole bese pred gubenje ... na prviot set na turnirov. :pos:

Inaku so ogled na veterot, denes ne ni trebase da ima tenis, toa sve bese samo ne tenis, topceto pravese nekoi nenormalni manevri, se ubi ubavinata na igrata, vo pravo bea komentatorite za vreme na prviot polufinalen mec, ne se trpese toa, na nisto ne licese a polufinale e na golem turnir, sramota.
Не, Новак така освои сет во Франција.
Инаку најреално ќе беше да не се одиграат двата меча, стварно ми е жал за Бердих, имаше он што да покаже против Мареј али во нормални услови, ова денес апла не одговараше на неговиот стил на игра.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Инаку најреално ќе беше да не се одиграат двата меча, стварно ми е жал за Бердих, имаше он што да покаже против Мареј али во нормални услови, ова денес апла не одговараше на неговиот стил на игра.
Stef,ne si vo pravo...Nadal pocna da gubi pa zavrna dozd,pa dojde ponedelnik...guglaj
samiot prizna deka dozdot go izraduval
--- надополнето: 9 септември 2012 во 00:54 ---
Vi teknuva li pred nekolku sezoni beshe Celzi i Barselona vo London...Celzievci koga go bea utop napravile terenot so voda,za da ja onevozmozat Barselona da ja igra svojata igra

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
abe koj vika deka ako mu e denot na Ferer deka ne treba da go dobie Novak...velam deka treba uslovite za igra da se normalni,nishto poveke...ti si toj shto pravi teorii na zagovor.Pa na Gaske mu prekinaa gem na 40-30 i shto,ne li mozea da pocekat eden servis da odservira.
Братче ајде глеај шо ти кажавум:
-Бердих игра против Мареј во далеку полоши услови и е елиминиран.
-Џокович игра во подобри услови а му плаче на судијата да го прекине мечот. Губи 5-2 а нема никакви пречки(дури пред 5 минути почнало да се замаглува) и одма го прекинуваат мечот и тоа во ситуација кога противникот треба да сервира за освојување на сет.

Гаски? да да имаше и ситуација еднаш не знам на кој турнир во првото коло играа двајца тенисери надвор од топ 50 и едниов имаше 1-0 во сетови и сервис за 2-0,дефинитивно тој меч може да се споредува со полуфинале.

Единствените кој можат да се радуваат на Торнадо се Џокович и неговите навивачи.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.357
Поени од реакции
113.685
Stef,ne si vo pravo...Nadal pocna da gubi pa zavrna dozd,pa dojde ponedelnik...guglaj
samiot prizna deka dozdot go izraduval
--- надополнето: 9 септември 2012 во 00:54 ---
Vi teknuva li pred nekolku sezoni beshe Celzi i Barselona vo London...Celzievci koga go bea utop napravile terenot so voda,za da ja onevozmozat Barselona da ja igra svojata igra
Не брат грешка си. Бидејќи на земја е дозволено да се игра и под дожд, нели ако не е премногу јак, затоа Надал почна да губи. Играа одредено време под тој дожд и тоа апсолутно повеќе му одговараше на Ноле. Топките беа далеку потешки и спиновите на Рафа не доаѓаа до израз. Затоа утредента на сонце одма го сврте мечот, во нормални услови.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Не брат грешка си. Бидејќи на земја е дозволено да се игра и под дожд, нели ако не е премногу јак, затоа Надал почна да губи. Играа одредено време под тој дожд и тоа апсолутно повеќе му одговараше на Ноле. Топките беа далеку потешки и спиновите на Рафа не доаѓаа до израз. Затоа утредента на сонце одма го сврте мечот, во нормални услови.
znaci koga zavrna dozd i go prekinaa mecot Nadal se spasi,inaku da za topkite i tezinata si vo pravo

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Надал и Џокович играа во каливи услови наРолан Гарос и на премногу Оштетен терен а сега нема никакво оштетување на теренот. И Џокович само кога врнеше ги освои сити тие гемови ото кога врне на земја повеќе му одговара оти топчето оди побрзо.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.357
Поени од реакции
113.685
Океј, мање више небитно е сеа да се спомнува нешто од пред 2-3 месеци. Јас мислам дека е сосема во ред што го прекинале мечот без разлика на тоа што Ферер сервирал за сет и гарант Ноле не се бунел за џабе. Единствена грешка на организаторите можеби беше што не го прекинаа мечот Мареј-Бердих бидејќи на све личеше ама на 1/2 финале не.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Епа чуму тогаш се расправаме јас и ти овде? Уште во старт кога почнаа Бердих и Мареј кажав дека тоа не личи на тенис, туку е живи смешки. Не требаше да се одиграат мечевите денес воопшто, ама тоа е што е. Нека ставаат покрив догодина инаку вака не им ја бива работава.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.932
Поени од реакции
45.036
Грешка си, едно е прекин од одреден период, друго е од цел ден, ја на тоа алудирав а разликата е енормна. Ова денес е слично на тоа, само сега Ноле имал огромна среќа као демек загубен сет од Ферер е крај на светот, нема шанса да ја сврти во своја полза, маломорген тоа.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Братче ајде глеај шо ти кажавум:
-Бердих игра против Мареј во далеку полоши услови и е елиминиран.
-Џокович игра во подобри услови а му плаче на судијата да го прекине мечот. Губи 5-2 а нема никакви пречки(дури пред 5 минути почнало да се замаглува) и одма го прекинуваат мечот и тоа во ситуација кога противникот треба да сервира за освојување на сет.

Гаски? да да имаше и ситуација еднаш не знам на кој турнир во првото коло играа двајца тенисери надвор од топ 50 и едниов имаше 1-0 во сетови и сервис за 2-0,дефинитивно тој меч може да се споредува со полуфинале.

Единствените кој можат да се радуваат на Торнадо се Џокович и неговите навивачи.
aj sea ti glej:
dali imashe uslovi za igra koga izlegoa tie dvete batki trcajki i go prekinaa mecot, ili Srdjan Djokovic gi prati da go prekinat mecot
na Federer mu imat prekinato mec vo taj brek ,kade shto gubeshe prv set,a vo taj brejkot vodeshe,master pred 4-5 god. mislam
i shto ja zatupevme,na Ferer mu odgovaraat ovie uslovi,na Nole ne, i ne li e korektno vo normalni uslovi da vidime koj e podobar , pa i da uzivame vo vrven tenis,inaku ako sakash relax prefrlanje topki preku mreza eve momentalno vo Brashov,Genova i Alphen ima top turniri za gledanje
--- надополнето: 9 септември 2012 во 01:12 ---
Епа чуму тогаш се расправаме јас и ти овде? Уште во старт кога почнаа Бердих и Мареј кажав дека тоа не личи на тенис, туку е живи смешки. Не требаше да се одиграат мечевите денес воопшто, ама тоа е што е. Нека ставаат покрив догодина инаку вака не им ја бива работава.
ironijata RNR,ironijata,inaku generalno nemame problem,ushte samo da si fan na Nole ke si top,no mislam deka i ovaka si ok;)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.357
Поени од реакции
113.685
Грешка си, едно е прекин од одреден период, друго е од цел ден, ја на тоа алудирав а разликата е енормна. Ова денес е слично на тоа, само сега Ноле имал огромна среќа као демек загубен сет од Ферер е крај на светот, нема шанса да ја сврти во своја полза, маломорген тоа.
Па и Надал-Ноле беше одложена за следен ден. Абе не се замарајте со тие муабети, сречко катанец дрн дрн јариња. Везе си нема тоа со реалноста, не беше возможно да се игра тенис во вакви услови, со торнадо на теренот. Подобро што го одложија за утре, бар да гледаме на раат тенис и нека победи подобриот. Убаво рече Псај пред да почне Слемов, Америве имаат Crazy Saturday, мора по нешто да се разликуваат од другите, маме им ебам. На сите останати слемови 1/2 финалињата кај мажите се во петок, женското финале во сабота а машкото во недела. Да беше и тука така само женското финале ќе беше поместено за утре и ќе се играше пред машкото, али американска работа...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom