Забораваш дека Кина е исто така нуклеарна велесила.Ако САД удри и САД ќе гори.
Прво и прво не можеш да ставиш држава која е втора економска велесила во светот под санкции.САД зависат од таа економска велесила и не се дрзнуваат да се рчнат со неа.Посебно не ако велесилата САД и должи на Кина огромна сума на пари која од ден на ден расте.
Твоето познавање на работите е трагикомично,ама слободно продолжи си.Малоумници се секогаш добредојдени за јавно форумско понижување.
.
Јас ја гледам сегашноста, САД е велесила, глупо е да кажеш дека САД и должи на Кина, што е пари според тебе, знаеме дека Доларот всушност е парите, а доларот е американски..........Кина работи со долари, значи америка ја има Кина, затоа кинезите сакаат да се ослободат од доларот...............не сум сигурен кој од кого зависи.........
Колку пари имаат американците не се знае затоа што не се знае колку злато имаат.............
Само знам дека ТРИЛИИОНи ДОЛАРИ инвестираат во оружје годишно, споредбено со русија е мизерно..............а за кина да не зборам.................
Ќе зборуваме за 10 или 20 год.............
Англија- го имаше целиот свет окупирано
Франција - истотака
Германија - за малку не успеа, но покажа што значи германскиот челик и германската машина
Денеска САД.....
Утре сите овие заедно...........
А русија, кина, бразил, индија немаат традиција за владеење ниту мадиња................
Јас како што спомнав си ја гледам сегашноста и минатото затоа што иднината не можам но ако ти си генијалец и можеш да ги предвидиш геостратешките интереси оди за советник кај премиерот, но ти уште НАДЕВАЈ се, само тоа можеш, само надеж имаш..............но ако мислиш дека ако падне САД ќе паднат албанците се лажеш...............
За тебе(вас) секогаш тие што не мислат како вас (албанци, бугари, грци, а не срби) се за јавно форумско понижење, само да понижете знаете, не знаете за почит или разбирање а (не) знаете дека не сте во состојба да понижете никого........
Можеби сум малоумник ама не се надевам напразно...............