Општи вело муабети, прашања, совети

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Боки, не се пофали ништо околу амортизерот, те служи или не ??? :)
Екстра е задоволен сум како работи за разлика од стариот што го имав :). Само еден проблем стаив напред механичка шепа и ич не ми е по мерак се спремам хидраулика да лупнам напред и позади и ке биде екстра ама сезонава ке пројде и вака.
--- надополнето: 8 септември 2012 во 18:06 ---
Ај да ве прашам вас поискусните каде може да се најде тука во Ск добри бандаши за точак ама да бидат со солидна цена не да бидат преку 100 е :D бидејќи мојот малце предниот ми е искриврен бев на мајстор и ептен малце само се исправи и пак е малце крив не дека фаќа на кочницата и сл. ама се познава :confused: а мамицата негова не го возев нешто по тумби румби патеки :D па да биде таков. само 4-5 пати го возев на водно спуст од Крст до клинички и после тоа почна да јавува знаци на искреност. :confused:
Прво и основно каков бандаж имаш моментално ако не ти се со дупли ѕидови моја препорака и двата да ги смениш. Е сеа второ какви главини имаш ако се некој обични ја би идел со комплет бандаж и главина најевтините од 1200-300 па нагоре бандаж. А ако имаш добри главини од 400-500 денари па нагоре идат обрачи и плус преплетување одприлика 300-400 ден од бандаж.

L

.Lost Angel.

Гостин
B_O_K_I Имам дупли бандаши нови пред 3 месеци ги земав 1600 денари еден а другиот го земав 1200 главините ми кажа дека биле супер и све ама еве сега покажува дека е крив изгледа ептен е малце не фаќа никаде и сл. ама се осеќа кога ќе гледаш нови незнам дали да купам сега ги земав пред 3 месеци :confused: бев на мајстор ми тој ми рече добри се бандашите само требало шпиците да се стегнат ги стегна пред 2 дена ама пак покажува дека е крив е сега може да и гумата. и тоа слушнав дека можело и гумата да биде крива

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
B_O_K_I Имам дупли бандаши нови пред 3 месеци ги земав 1600 денари еден а другиот го земав 1200 главините ми кажа дека биле супер и све ама еве сега покажува дека е крив изгледа ептен е малце не фаќа никаде и сл. ама се осеќа кога ќе гледаш нови незнам дали да купам сега ги земав пред 3 месеци :confused: бев на мајстор ми тој ми рече добри се бандашите само требало шпиците да се стегнат ги стегна пред 2 дена ама пак покажува дека е крив е сега може да и гумата. и тоа слушнав дека можело и гумата да биде крива
Најверојатно е гумата. Ај ке возиме во вторник и ке видам што е како е.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Имаш лиценца? Утре имаш на Шапка крос кантри трка и има класа Хоби без лиценца што се вози.
Немам лиценца, ама имам пролив три дена. :mad:

L

.Lost Angel.

Гостин
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
:pos: МЕ пресмеа :pos::pos::pos: да си ми жив и здрав :pos:
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:17 ---
B_O_K_I Јас сакам да одам некоја ваква трка ама незнам што се треба? дали би можел да наведеш ако знаеш што се треба да се поседува за да одиш на некоја ваква трка и каква е таа лиценца :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
:pos: МЕ пресмеа :pos::pos::pos: да си ми жив и здрав :pos:
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:17 ---
B_O_K_I Јас сакам да одам некоја ваква трка ама незнам што се треба? дали би можел да наведеш ако знаеш што се треба да се поседува за да одиш на некоја ваква трка и каква е таа лиценца :)
Не ти треба лиценца ке возиш во хоби класа ти треба само кацига сеа во септември би требало да се праи Гази Баба трката и ке возиме таму. Сезонава ги утнав сите трки и маратони ама оваа не ја утињам :).
--- надополнето: 8 септември 2012 во 22:25 ---
Епа таа трка што си ја постирал е само за лиценцирани возачи така да ништо. А за другово патеката на Шапка поминува покрај кенеф ако те фаќа на пола саат немаш гајле :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Екстра е задоволен сум како работи за разлика од стариот што го имав :). Само еден проблем стаив напред механичка шепа и ич не ми е по мерак се спремам хидраулика да лупнам напред и позади и ке биде екстра ама сезонава ке пројде и вака.
А каква кочница користиш сега, мислам кој бренд и модел ?? Ако сакаш екстра механичка кочница и не така скапа тогаш стави си Avid BB7 со 185 mm диск, одлично кочат, многу подобро од некои основни модели на хидраулични. Ако веке инсистираш за хидраулика немој да фрлаш пари за почетните модели зошто не вредат, подобро присобери некој денар повеке и земи нешто добро, минимум Avid Elixir или Shimano Deore M595 па нагоре. :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
А каква кочница користиш сега, мислам кој бренд и модел ?? Ако сакаш екстра механичка кочница и не така скапа тогаш стави си Avid BB7 со 185 mm диск, одлично кочат, многу подобро од некои основни модели на хидраулични. Ако веке инсистираш за хидраулика немој да фрлаш пари за почетните модели зошто не вредат, подобро присобери некој денар повеке и земи нешто добро, минимум Avid Elixir или Shimano Deore M595 па нагоре. :)
Avid BB5 со 160 диск :confused:. Тоа чудо едно колку ми иде на живци ама ке биде со тек на време сеа за сеа брка работа. Позади возам V-brake со Cool stop пакни да ти кажам право подобро кочат од дисков и помалце штелување им треба односно не сум ги чепнал од кога ги стаив. А дисков само нешто го штелувам а и капак на се го лупнав роторот на еден камен му ебав мајката треба да го носам да ми го исправаат :tapp:
--- надополнето: 9 септември 2012 во 00:09 ---
B_O_K_I а таа колкава е трка и сл. ? и кога се одржува кажи сакам да одам и јас :D
Ке се договориме некој ден ке свртиме некој круг на стаза, не е нешто претерано мн таман е. Да му утепаш незнам колку КМ беше еден круг.

L

.Lost Angel.

Гостин
@B_O_K_I За кондиција имам јас кондиција ама сепак да си прашам јас :) епа ок кажи кога ќе биде и сл.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Какво мислење имаш за Hayes MX2?Сега за сега сум презадоволен но немам возено друг велосипед со дискови за споредба.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Какво мислење имаш за Hayes MX2?Сега за сега сум презадоволен но немам возено друг велосипед со дискови за споредба.
Штом си задоволен тогаш уживај, најважно е тебе да ти одговараат/вршат работа според потребите. Навеке ке осетиш на спуст - off road дали се Ок или не т.е. сите кочат добро се додека не прегреат, е тогаш почнуваат проблемите. За Hayes искрено не знам, сум возел само Avid и Shimano диск кочници ама гледам фабрички ги ставаат на некои бренд велосипеди па не би требало да се лоши за почеток. :)

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Avid BB5 со 160 диск :confused:. Тоа чудо едно колку ми иде на живци ама ке биде со тек на време сеа за сеа брка работа. Позади возам V-brake со Cool stop пакни да ти кажам право подобро кочат од дисков и помалце штелување им треба односно не сум ги чепнал од кога ги стаив. А дисков само нешто го штелувам а и капак на се го лупнав роторот на еден камен му ебав мајката треба да го носам да ми го исправаат :tapp:
--- надополнето: 9 септември 2012 во 00:09 ---

Ке се договориме некој ден ке свртиме некој круг на стаза, не е нешто претерано мн таман е. Да му утепаш незнам колку КМ беше еден круг.
4200-4300м во зависност како ги фаќаш кривините :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom