Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Има многу работи од кои можеш да умреш, а ги правиш, а има многу работи од кои не можеш да умреш, а не ги правиш.

Ако сакаш, ќе ти предложам неколку работи од кои не се умира, па пробај, најди им оправдување и примени ги.
Муабетот е дека легално можеш да купиш кило ракија да ја испиеш и да умреш, дури никаде не е наведено дека е отровно. Не ми противречи џабе.

Од шише ракија можеш да умреш, од препушување канабис не можеш да умреш.
Прашање е кој пие шише ракија на гости или за ручек наеднаш. Смртоносна доза кафеин е ако испиеш 100 филџани кафе :)
Прашањето е што се случува во организмот помеѓу најмала и летална доза на било кој таков опијат.
И прашање е дали ако ја легализираат марихуаната лицата кои пушат марихуана ќе прекинат со консумирање алкохол или ќе ги комбинираат и двете. Тогаш Костур нели паѓа у вода споредбата со штетноста на алкохолот?

Муабетот е дека легално можеш да купиш кило ракија да ја испиеш и да умреш, дури никаде не е наведено дека е отровно. Не ми противречи џабе.

Прво, и компарацијата не е адекватна. Зошто најголемата екстрема кај алкохолот? Ај, да ја споредиме со предозирвење од хероин, може ќе фаќа така. А тревава - со пиво, може?

А за тоа дека е нелегално едното и легално другото....
За тоа јас не отпочнав муабет ниту положив мнение дали треба да се легализира или не.
Мене ми бодеше очи константното напинање дека марихуаната е wow делотворно позитивна работа.
И прашање е дали децава ке се напушвеа ако беше легална. Тогаш немаше да биде доволно kewl. Ќе се одеше на наредната работа која е kewl и е нелегална. И тн.

Прашањето е што се случува во организмот помеѓу најмала и летална доза на било кој таков опијат.

Исто прашање е како се однесува индивидуата под дејство на едното или другото. Да биде чисто, смртните случаи не се однесуваат само на предозирање со алкохол туку и на убиствата под дејство на истиот, да не споменувам психо/физичко насилство на кое сум бил сведок и зависноста што ја предизвикува после долгорочно користење што пак кај марихуаната тоа не било, не е и нема да биде случај.

Црна хроника изобилува со алкохол, имаше пред некоја недела алкохолна ситуација на вестите, една од илјадниците...

Прашање е кој пие шише ракија на гости или за ручек наеднаш. Смртоносна доза кафеин е ако испиеш 100 филџани кафе :)
Кој пие шише ракија? Незнам каде живееш, но еве ти пример отиди на клупите кај зелено пазарче ќе начекаш барем 5 луѓе што се направиле земја и спијат на клупи. За оние дома што пијат кришум не можам да кажам но многу ги има. Дали на гости или за ручек или за предручек има многу, на крај се слуша муабетот "леле колку пиеше бог да го прости".

И прашање е дали децава ке се напушвеа ако беше легална. Тогаш немаше да биде доволно kewl. Ќе се одеше на наредната работа која е kewl и е нелегална. И тн.

Децата немаше да земаат од локални пропали нарко дилери не проверени прсканици и немаше да им биде подметнувана палета на опијати мешани со отров...абе долга и позната приказна ама терање инат е муабетот.

Исто прашање е како се однесува индивидуата под дејство на едното или другото. Да биде чисто, смртните случаи не се однесуваат само на предозирање со алкохол туку и на убиствата под дејство на истиот, да не споменувам психо/физичко насилство на кое сум бил сведок и зависноста што ја предизвикува после долгорочно користење што пак кај марихуаната тоа не било, не е и нема да биде случај.

Црна хроника изобилува со алкохол, имаше пред некоја недела алкохолна ситуација на вестите, една од илјадниците...
Хероинот не го споредувај со марихуана во никој случај небо и земја е разликата.

Децата немаше да земаат од локални пропали нарко дилери не проверени прсканици и немаше да им биде подметнувана палета на опијати мешани со отров...абе долга и позната приказна ама терање инат е муабетот.

Или воопшто немаше да земаат, оти немаше да биде kewl.
абе долга и позната приказна ама терање инат е муабетот

Инаку, не знам во која димензија на универзумот живеете, ама во мојата, една работа не станува позитивна, ако се оцрни друга.

Или воопшто немаше да земаат, оти немаше да биде kewl.
абе долга и позната приказна ама терање инат е муабетот

Инаку, не знам во која димензија на универзумот живеете, ама во мојата, една работа не станува позитивна, ако се оцрни друга.

Не се оцрнува едната, таа црна е од старт. Иначе живееме во делот на универзумот каде искуството, експериментот е најдобар учител во животот, ти препорачувам да го посетиш понекогаш ;)

На грешна адреса сум одговорил за @Biafran Jet Set важеше ова :)

Не смеам да ја споредам марата со хероинот за пример, нормално. Но, за разлика од тоа, вие можете да ја земате ракијата и тоа литар, како пример што би можел алкохолот да направи. Оти, пиво и ракија е „едно те исто“. Олрајт.

Не се оцрнува едната, таа црна е од старт. Иначе живееме во делот на универзумот каде искуството е најдобар учител во животот, ти препорачувам да го посетиш понекогаш ;)

Зошто, си испил литар ракија?

Јас сум "на алкохол" веќе 30тина години, никого не сум убил, ниту сум ја тепал жената и децата, ниту сум го бркал соседот со нож. За такво нешто треба да имаш најверојатно предиспозиција, причини што најверојатно ги знаат психијатрите. Пак да подвлечам делот од претходниот пост -бесполезно е да се споредува штетност на алкохол и марихуана затоа што лицата што пушат марихуана сами се фалат дека користат и алкохол.

Не смеам да ја споредам марата со хероинот за пример, нормално. Но, за разлика од тоа, вие можете да ја земате ракијата и тоа литар, како пример што би можел алкохолот да направи. Оти, пиво и ракија е „едно те исто“. Олрајт.

Зошто, си испил литар ракија?

Јас лично не (ама имаше шанса да се случи приближно толку во младоста). Него заеби литро и официјални количини, ФАКТ е дека со алкохол можеш да добиеш труење што може да предизвика смрт а со марихуана Не! То е муабетот...

Јас лично не (ама имаше шанса да се случи приближно толку во младоста). Него заеби литро и официјални количини, ФАКТ е дека со алкохол можеш да добиеш труење што може да предизвика смрт а со марихуана Не! То е муабетот...

Eпа немаш искуство младичу, а треба. Нели, така е во твојата димензија. Испиј литро ракија. :icon_mrgr:

А дека е факт, факт е, не велам не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom