Општи вело муабети, прашања, совети

L

.Lost Angel.

Гостин
Возиме секој ден ако си за оффроад повели доколку си сигурен во точакот.
Може како на пр што е патека што ја возевте од водно точакот е добар сличен на овој само без дискови и без v брејк кочници инаку има нови шимано кочници пред месец дена скоро се ставени и нови гуми кенда и има нов армонтизер го земав 2800 ден. пред 1 месец. стегнат е цел све. Е сега кажи дали мислиш дека би можел да возам такви патеки. Инаку за возење знам да возам супер. :) sam4091.jpg

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Може како на пр што е патека што ја возевте од водно точакот е добар сличен на овој само без дискови и без v брејк кочници инаку има нови шимано кочници пред месец дена скоро се ставени и нови гуми кенда и има нов армонтизер го земав 2800 ден. пред 1 месец. стегнат е цел све. Е сега кажи дали мислиш дека би можел да возам такви патеки. Инаку за возење знам да возам супер. :)Прегледај го приврзокот 48691
Ако се осеќаш сигурен во точакот може да пробаш сигурно ке ти се свиѓа. Како за информација едно време возев по овие патеки со точак со фикасна виљушка го има поназад на темата :). Ако си за може да возиме денес јас сигурно идам на детоксикација :D.

L

.Lost Angel.

Гостин
Ако се осеќаш сигурен во точакот може да пробаш сигурно ке ти се свиѓа. Како за информација едно време возев по овие патеки со точак со фикасна виљушка го има поназад на темата :). Ако си за може да возиме денес јас сигурно идам на детоксикација :D.
zadutre? moze? sloboden sum i kje bidam spremen a i tockaot mi e vo odlicna sostojba :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Може како на пр што е патека што ја возевте од водно точакот е добар сличен на овој само без дискови и без v брејк кочници инаку има нови шимано кочници пред месец дена скоро се ставени и нови гуми кенда и има нов армонтизер го земав 2800 ден. пред 1 месец. стегнат е цел све. Е сега кажи дали мислиш дека би можел да возам такви патеки. Инаку за возење знам да возам супер. :)Прегледај го приврзокот 48691
Е добар си, ме насмеа, значи или имаш диск кочници или V brake други за MTB не постојат. Тие новите Shimano што си ги ставил се V brake, значи дека возиш со V brake кочници. Инаку да, можеш да возиш спуст по патеките на Водно само полека не претерувај со брзината, не заборавај да го спуштиш седиштето најниско што може и обавезно кацига на глава. :)

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Е добар си, ме насмеа, значи или имаш диск кочници или V brake други за MTB не постојат. Тие новите Shimano што си ги ставил се V brake, значи дека возиш со V brake кочници. Инаку да, можеш да возиш спуст по патеките на Водно само полека не претерувај со брзината, не заборавај да го спуштиш седиштето најниско што може и обавезно кацига на глава. :)
Ова за седиштето незнаев. Ама не сум возел спуст Офф роад. ..може да објасниш зошто треба да е ниско?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ова за седиштето незнаев. Ама не сум возел спуст Офф роад. ..може да објасниш зошто треба да е ниско?

Понизок центар на гравитација и поголема стабилност.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725

Затоа што колку ти е пониско тежитето толку се помали шансите да се превртиш напред доколку удриш камен или претераш со предна кочница. А исто така помага за совладување мн стрмни наклони бидејки можеш со гзот да отидеш мн назад и да префрлиш тежината на задното тркало :).
--- надополнето: 8 септември 2012 во 11:07 ---
zadutre? moze? sloboden sum i kje bidam spremen a i tockaot mi e vo odlicna sostojba :)
Недела не возам мн гужва има по Водно само преку недела ако можеш некој ден.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Затоа што колку ти е пониско тежитето толку се помали шансите да се превртиш напред доколку удриш камен или претераш со предна кочница. А исто така помага за совладување мн стрмни наклони бидејки можеш со гзот да отидеш мн назад и да префрлиш тежината на задното тркало :).

Има забрана за движење низ Водно. Сабајле бев до Пантелејмон со намета да отидам до крст и ме вратија. Наводно до крај на месецов ќе важи.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Има забрана за движење низ Водно. Сабајле бев до Пантелејмон со намета да отидам до крст и ме вратија. Наводно до крај на месецов ќе важи.

Ајде па нели ја укинаа :(. А и попуштија температуриве малце што им е филмот незнам.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Ајде па нели ја укинаа :(. А и попуштија температуриве малце што им е филмот незнам.
Епа ја укинале, па од вчера пак е на сила. Абе шо да ти зборам.. ми го скршија филмот сабајлечки

L

.Lost Angel.

Гостин

Ок може во вторник сум слободен не сум на работа

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678

B_O_K_I и *phoenix* ти одговориле веке зошто. :)
--- надополнето: 8 септември 2012 во 17:50 ---
договорено
Боки, не се пофали ништо околу амортизерот, те служи или не ??? :)

L

.Lost Angel.

Гостин
Ај да ве прашам вас поискусните каде може да се најде тука во Ск добри бандаши за точак ама да бидат со солидна цена не да бидат преку 100 е :D бидејќи мојот малце предниот ми е искриврен бев на мајстор и ептен малце само се исправи и пак е малце крив не дека фаќа на кочницата и сл. ама се познава :confused: а мамицата негова не го возев нешто по тумби румби патеки :D па да биде таков. само 4-5 пати го возев на водно спуст од Крст до клинички и после тоа почна да јавува знаци на искреност. :confused:
--- надополнето: 8 септември 2012 во 17:55 ---
peter Кога си слободен за до платвишка река? деновиве
?

Kajgana Shop

На врв Bottom